Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hyttetun på Høvringen for salg. Høvringen Maleren Jacob Weidemann om Høvringen; "Jeg liker meg på Høvringen, for det er hjertet av Norge. Det er.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hyttetun på Høvringen for salg. Høvringen Maleren Jacob Weidemann om Høvringen; "Jeg liker meg på Høvringen, for det er hjertet av Norge. Det er."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Hyttetun på Høvringen for salg.

3

4

5 Høvringen Maleren Jacob Weidemann om Høvringen; "Jeg liker meg på Høvringen, for det er hjertet av Norge. Det er en frihet som du ikke får noe annet sted, ikke en gang på havet, for du har ikke den utsikten der; en total, suveren frihet. Det er noe tidløst, det er stort. Her er bare himmelen som tak, og lyset er nesten hensynsløst, det skreller av alt. Her oppe skal jeg bare bruke blyant. Jeg skjønner Solberg som malte Rondane om natta. Det er helt naturlig det. Ikke noe overgår fjellet her oppe."

6 Høvringen I HJERTET AV FJELLNORGE Høvringen var opprinnelig en av Norges største setergrender med over 30 setrer i drift på det meste. De første turistene tok inn på setrene i 1880 årene og dette ble begynnelsen på den turistnæringen som i dag preger området. Høvringen og Rondane har satt sine spor i norsk kulturhistorie. På sin ferd gjennom Gudbrandsdalen var P. Chr. Asbjørnsen gjest på Høvringen i 1842. Oppholdet ga bakgrunnen for historien om Peer Gynt som møtte både bøygen og trollpakk i Rondane. Asbjørnsens eventyr "Reensdyrjagd ved Rondane" dannet 20 år senere grunnlaget for Henrik Ibsens drama "Peer Gynt". Kristin Lavransdatter i Sigrid Undsets kjente romanverk får i "Kransen" være med sin far til fjells. Høvringen blir her skildret med en stemning av eventyr og overtro. Åsmund Olavson Vinje har gitt Rondane en sentral plass i "Ferdaminne". Senere tonesatte Edvard Grieg hans dikt "Ved Rondane". Erik Werenskjold, Hans Gude og ikke minst Harald Sohlberg, fant motiv til kjente maleri i Rondane. "Vinternatt i Rondane" har blitt valgt til Norges nasjonalmaleri. Overnattingsbedrifter - klikk her...

7 Hyttetun Høvringen •BELIGGENHET/TOMTER: –Sentralt på Høvringen ( Formoseter). Gnr.: 275_ B.nr. 56 og 57 i Sel Kommune. •Hyttetun; – bestående av 4 hytter i håndlaftet tømmer. 3 hytter oppført i 1997 – 1 hytte i 1999. •Arbeid; – utført av høyt kompetente/ lokale laftere/snikkere. •Stil: –Hyttene er kopi av eldre hus i Sel kommune. •Vei; –Tilknyttet vei med bom. Veien er –vinterbrøytet helt frem til hytten. •Vann –Egen tilførsel fra boring. •Kloakk: –Tilknyttet Høvringen Kloakkselskap.

8 Hyttetun Høvringen Innhold hytter: –Hovedhytte; • m stue, kjøkken, soverom, bad, tørkerom/bod og hems – ca 60 m2 –Anneks 1: •Vedlikeholdsbod/ soverom. Ca 10 m2. –Anneks 2; •To rom; Soverom + Toalett/dusj/badstu. ca 20 m2 –Anneks 3: •Soverom ca 18 m2

9 VinterHovedhytte/Anneks 1 Hyttetun Høvringen

10 Anneks 2 og 3.Hovedhytte/Anneks 2 og 3 Hyttetun Høvringen.

11 Inngang _hovedhytte (Bue over inngang mangler) Hyttetun Høvringen

12 Anneks 2 og 3Svalgang Anneks 2 Hyttetun Høvringen

13 Høst Hyttetun Høvringen

14 HovedhyttePort med bue + Anneks 2 Hyttetun Høvringen (sommer)

15 Anneks 2Anneks 1 Hyttetun Høvringen

16 Hovedhytte/Anneks 2 og 3Port_inngang Hyttetun Høvringen

17 Anneks 2Stabbur/vedlikholdsbod. Hyttetun Høvringen

18 •Hovedhytte _ stue

19 •Hovedhytte - stue Hyttetun Høvringen

20 Stue /peis Hyttetun Høvringen

21 Anneks 2 Hyttetun Høvringen

22 Anneks I + Toalett/badstue Hyttetun Høvringen

23 Hyttetun Høvringen (Detaljer)

24


Laste ned ppt "Hyttetun på Høvringen for salg. Høvringen Maleren Jacob Weidemann om Høvringen; "Jeg liker meg på Høvringen, for det er hjertet av Norge. Det er."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google