Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER NINJAKOLL.  Diagnosesamtaler krever flere typer verktøy for å formidle til barnet/ungdommen, og dens nettverk hva psykisk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER NINJAKOLL.  Diagnosesamtaler krever flere typer verktøy for å formidle til barnet/ungdommen, og dens nettverk hva psykisk."— Utskrift av presentasjonen:

1 EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER NINJAKOLL

2  Diagnosesamtaler krever flere typer verktøy for å formidle til barnet/ungdommen, og dens nettverk hva psykisk utviklingshemming betyr og hvordan det er å leve med denne diagnosen.

3 Et læreverk om og med psykisk utviklingshemming. Tanken er at kunnskap om egen tilstand gir reelle valgmuligheter og kontroll over eget liv. Hva er utviklingshemming? Knep og triks når ting blir vanskelig Flytte hjemmefra Arbeid og utdanning NINJAKOLL

4 Vi har gjennom diagnostisering fått kunnskap om et menneskes vansker, muligheter og behov. Vi plikter (etikk, moral, juss) å gi dette menneske reell deltakelse i denne kunnskapen. HVORFOR

5  Ninjakoll er en læremodell og et læreverk som gir ungdommer, foresatte og andre fagfolk innsikt i hvordan det kan være å ha en psykisk utviklingshemming.  Det å ha kunnskap om egen helsetilstand og å vite om mulige kompenserende tiltak en har tilgjengelig, er en svært beskyttende faktor.

6 NINJAKOLL Utviklet av:  Ala / FUB`s Forskningsstiftelse med Cecilia Olsson som prosjektleder  Oversatt til norsk, Helse Fonna, Team for barnehabilitering.

7  Den gir løsninger, og muligheter uten å late som om dette er enkelt  Den gir gjenkjenning og rollemodeller

8  Hvem er mottaker?

9 Hvem kan bruke NINJAKOLL? Hvem kan bruke NINJAKOLL?

10  Ninjakoll 1 ◦Film som bla. viser enkle forklaringer på hva utviklingshemming er. Hvordan det er å ha diagnosen og å få diagnosen  Ninjakoll 2 ◦Filmer med fokus overganger til voksenlivet  bolig og fritid  utdanning og arbeid.

11 Bestilles hos  habilitering@helse-fonna.no habilitering@helse-fonna.no  Ninjakoll 1 inkl veiledningshefte 650,-  Ninjakoll 2 inkl veiledningshefte 850,-


Laste ned ppt "EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER NINJAKOLL.  Diagnosesamtaler krever flere typer verktøy for å formidle til barnet/ungdommen, og dens nettverk hva psykisk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google