Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NINJAKOLL EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NINJAKOLL EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER."— Utskrift av presentasjonen:

1 NINJAKOLL EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER

2 Diagnosesamtaler krever flere typer verktøy for å formidle til barnet/ungdommen, og dens nettverk hva psykisk utviklingshemming betyr og hvordan det er å leve med denne diagnosen.

3 NINJAKOLL Et læreverk om og med psykisk utviklingshemming. Tanken er at kunnskap om egen tilstand gir reelle valgmuligheter og kontroll over eget liv. Hva er utviklingshemming? Knep og triks når ting blir vanskelig Flytte hjemmefra Arbeid og utdanning

4 HVORFOR Vi har gjennom diagnostisering fått kunnskap om et menneskes vansker, muligheter og behov. Vi plikter (etikk, moral, juss) å gi dette menneske reell deltakelse i denne kunnskapen.

5 Ninjakoll er en læremodell og et læreverk som gir ungdommer, foresatte og andre fagfolk innsikt i hvordan det kan være å ha en psykisk utviklingshemming. Det å ha kunnskap om egen helsetilstand og å vite om mulige kompenserende tiltak en har tilgjengelig, er en svært beskyttende faktor.

6 NINJAKOLL Utviklet av: Ala / FUB`s Forskningsstiftelse med Cecilia Olsson som prosjektleder Oversatt til norsk, Helse Fonna, Team for barnehabilitering.

7 Den gir løsninger, og muligheter uten å late som om dette er enkelt
Den gir gjenkjenning og rollemodeller

8 Hvem er mottaker?

9 Hvem kan bruke NINJAKOLL?

10 Ninjakoll 1 Film som bla. viser enkle forklaringer på hva utviklingshemming er. Hvordan det er å ha diagnosen og å få diagnosen Ninjakoll 2 Filmer med fokus overganger til voksenlivet bolig og fritid utdanning og arbeid.

11 Bestilles hos habilitering@helse-fonna.no
Ninjakoll 1 inkl veiledningshefte 650,- Ninjakoll 2 inkl veiledningshefte 850,-


Laste ned ppt "NINJAKOLL EN MÅTE Å INFORMERE PÅ SOM VIRKER."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google