Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barnas økonomi 2011 Slik lærer vi barna om økonomi og sparing Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barnas økonomi 2011 Slik lærer vi barna om økonomi og sparing Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea."— Utskrift av presentasjonen:

1 Barnas økonomi 2011 Slik lærer vi barna om økonomi og sparing Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea

2 2 Om undersøkelsen  Synovate har gjennomført en undersøkelse for Nordea i Norge, Sverige, Danmark og Finland om atferd og holdning til forskjellige typer sparing og investeringer.  Undersøkelsen ble gjennomført blant deltakerne i Internett-panelene i de respektive landene. Panelene er representative for det generelle "nettpublikumet" i hvert land.  Datainnsamlingen fant sted mellom 15. og 29. september 2011.  I Norge ble det gjennomført 1008 intervjuer i målgruppen.  Nordeas kontakt for undersøkelsen i Norge: – Christine Warloe, forbrukerøkonom

3 3 Kilde: Synovate Grunnlag: Alle (1008 av de spurte) Hvordan lærer du barnet om personlig økonomi og økonomisk ansvar? Slik lærer foreldre barna om økonomi: Foreldre bruker anledninger som byr seg i butikken til å lære om økonomi Andre 4 % Vet ikke 0 %

4 4 Kilde: Synovate Grunnlag: Alle (1008 av de spurte) Holdninger og foreldre som rollemodeller når det gjelder økonomi: 1 av 3 er usikker på om de er et godt forbilde for barna når det gjelder pengebruk eller sparing. Nedenfor vil du se noen utsagn om foreldres økonomiske vaner overfor barn. Vi vil gjerne vite i hvilken grad du er enig eller uenig i at utsagnet passer for deg.

5 5 Kilde: Synovate Grunnlag: Alle (1008 av de spurte) Holdninger og foreldre som rollemodeller når det gjelder økonomi: Foreldre sier at de ikke letter sin egen dårlige samvittighet ved å gi penger i stedet for å tilbringe tid sammen med barnet Nedenfor vil du se noen utsagn om foreldres økonomiske vaner overfor barn. Vi vil gjerne vite i hvilken grad du er enig eller uenig i at utsagnet passer for deg.

6 6 Kilde: Synovate Grunnlag: Alle (1008 av de spurte) Oppfordrer du barnet til å spare penger på egenhånd? Ni av ti foreldre oppfordrer barna sine til å spare på egenhånd • Ingen betydelige forskjeller mellom foreldrenes inntekt eller sosialøkonomiske status.

7 7 Kilde: Synovate Grunnlag: Mottar ukentlige/månedlige lommepenger, 450 av de spurte Forventes det at barnet utfører noen plikter eller gjøremål for de ukentlige/månedlige lommepengene? Ni av ti barn forventes å gjøre noe for lommepengene sine


Laste ned ppt "Barnas økonomi 2011 Slik lærer vi barna om økonomi og sparing Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google