Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Rettsak satt av fra 16. april 2012 og ti uker framover.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Rettsak satt av fra 16. april 2012 og ti uker framover."— Utskrift av presentasjonen:

1 Rettsak satt av fra 16. april 2012 og ti uker framover.

2 Fredag 22. juli ble Norge hardt rammet av terror  7 døde i bombeangrep i Oslo sentrum og ufattelige  84 ungdommer ble skutt og drept på AUFs sommerleir på Utøya på en helt uvirkelig og tragisk dag for Norge.

3 Oslo, regjeringskvartalet 22. juli 2012

4

5 Fergen til Utøya

6 Leting etter personer på Utøya

7 Utøya i Tyrifjorden

8  Kort tid etter et bombeangrep på regjeringskvartalet i Oslo Sentrum,bombeangrep på regjeringskvartaletOslo Sentrum  skjedde et massemord på en sommerleir på øya Utøya i Tyrifjorden i Hole kommune i Buskerud.massemordUtøyaTyrifjordenHole kommune Buskerud

9  Leiren var arrangert av Arbeidernes ungdomsfylking (AUF), ungdomsorganisasjonen til Det Norske Arbeiderparti (Ap). En bevæpnet mann forkledd som en politimann åpnet ild mot deltakerne. I alt 69 mennesker ble drept og 66 ble skadet. [3]Arbeidernes ungdomsfylkingDet Norske Arbeiderparti [3]

10  Terror-siktede Anders Behring Breivik skildrer de handlingene han var i ferd med å begå i et 1500 sider langt manifest som ble publisert på internett like før bomben gikk av i Oslo sentrum kl. 15.26 den 22.juli.

11 Anders Behring Breivik (32) har forberedt massedrapene i Oslo og på Utøya i over ni år, går det fram av manifestet han har lagt ut på Internett.

12 Behring Breivik tiltales for å ha begått en terrorhandling  Han tiltales både for de faktiske handlingene i Regjeringskvartalet og på Utøya,  samt «å forstyrre alvorlig en funksjon av grunnleggende betydning i samfunnet, som den utøvende myndighet, eller skape alvorlig frykt i en befolkning», som det heter i tiltalebeslutningen.

13 Kan dømmes til forvaring eller fengsel  I tiltalen står det også at handlingene ble utført mens tiltalte var i en psykotisk tilstand. Det står at dette er i samsvar med de opplysninger man har på tiltaletidspunktet, det vil si rapporten som konkluderer med at Behring Breivik er psykotisk.

14  119 av ofrene etter terrorhandlingene er nevnt i tiltalebeslutningen, der både dødsårsak og skadeomfang står beskrevet.

15 Flere steder i Norge og i utlandet er det planlagt flere arrange- menter til minne de menneske- livene som er tapt.

16  Det tas imidlertid høyde for at tiltalte kan bli dømt til fengselsstraff eller forvaring på inntil 21 år, altså lovens strengeste straff.

17 Terrorangrepet i Oslo og massedrapene på Utøya 22. juli 2011  http://www.youtube.com/watch?v=vAE4qOV YO0A (norsk) http://www.youtube.com/watch?v=vAE4qOV YO0A  http://www.youtube.com/watch?v=nDPD- zub84U&feature=fvwrel (engelsk) http://www.youtube.com/watch?v=nDPD- zub84U&feature=fvwrel  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7724894 (Breviks manifest) http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7724894


Laste ned ppt "Rettsak satt av fra 16. april 2012 og ti uker framover."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google