Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bilder fra fagdag i Namsos:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bilder fra fagdag i Namsos:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bilder fra fagdag i Namsos:
«Gjennom veiledning til arbeidsliv. Hva fungerer og hvorfor?» 12. desember i lokalene til Olav Duun Vgs.

2

3 Målgruppe Bedriftsledere som har ansatt innvandrere, og/eller bedrifter som ønsker å ansette personer med innvandrerbakgrunn, skolerådgivere, lærere, ansatte i Nav, Flyktningetjenesten, Opplæringssenteret, mottaksansatte og andre interesserte fra Ytre, Indre og Midtre Namdal

4 Lise Marie Rønningen, Namsos mottakssenter

5 Terje Dyngen er leder ved
Flyktningetjenesten i Namsos. Delte erfaringer og gode eksempler. Azerdin: Kom som enslig mindreårig asylsøker for 5 år siden. Han fortalte sin historie .

6 Tore Kongshaug jobber på NAV. Han sier:
«Tett oppfølging og språk er viktig.»

7 Markedskompetanse Helge Grefstad driver egen virksomhet, og har lang erfaring fra næringslivet. Han er tiltaksarrangør for NAV, og har kjørt AMO kurset «prosjekt Jobb» i 10 år i Namsos. Det er et kurs for arbeidssøkere hvor 6 uker er teori, og 10 uker er praksis i bedrift. «Vi fokuserer blant annet på å kartlegge kompetanse og styrker, selvbilde, selvtillit, forberedelse til jobb, det å selge seg selv som jobbsøker». «Det er viktig å ha god kjennskap bedriftskultur og arbeidslivets spilleregler. Skaff dere personlige kontakter og god kjennskap til arbeidslivet lokalt, og bygg nettverk!»

8 Karin Sinnes jobber i Namsos kommune
Karin Sinnes jobber i Namsos kommune. Fagansvarlig for lærlinger i helsefag og prosjekt med utplassering av minoritetsspråklige i helsesektoren.

9 Gøril Rasmussen, prosjektleder
Sjømatprosjektet Ytre Namdal Snakket om veiledning, praksis Og aktiviteter i maritim og marin næring

10 Leif Arve Sve, Coop delte sine erfaringer med å ha personer på språkpraksis via
Namsos opplæringssenter, og Arbeidspraksis via NAV. «Butikk er en perfekt plass å ha språktrening fordi man treffer mye folk.» «En mulighet for å vise seg fram, lære språk, lære god service. «De får et utstillingsvindu for andre bedrifter når du jobber i en butikk.» «Vekt på personlig egnethet. Service.» «Bare gode erfaringer.» «Viktig å avklare forventninger.» «Alle er en aktør mot kunden fra dag en, og alle har lik uniform.» «Flere har fått fast jobb.» «Ressurser som kan flere språk.» «Trekker kunder med annen bakgrunn.»


Laste ned ppt "Bilder fra fagdag i Namsos:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google