Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Om å tjene… …og litt til Jon Arne Nygård.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Om å tjene… …og litt til Jon Arne Nygård."— Utskrift av presentasjonen:

1 Om å tjene… …og litt til Jon Arne Nygård

2 En kristen er en som mottar Jesus og adlyder ham
Hva er en kristen? En kristen er en som mottar Jesus og adlyder ham Pappa, hva er en kristen?

3 Hva er en kristen? Han elsker sine venner og naboer, til og med sine fiender. Han ber ofte, er vennlig, omtenksom, hellig og søker det himmelske i stedet for jordisk gods.

4 Hva er en kristen? Det, min sønn, er en kristen

5 Har jeg noen gang møtt en slik?
Hva er en kristen? Har jeg noen gang møtt en slik?

6 Vår og andres definisjoner
Vi definerer oss selv som kristne ut fra hva vi tror Andre definerer oss som kristne ut fra hva vi gjør Bibelen kaller det to sider av samme sak: Tro viser seg i gjerninger!

7 Definisjon av å tjene Å demonstrere Guds kjærlighet ved å gjøre noe for andre uten noen som helst betingelser Steve Sjogren

8 Hvor og hvem Vi kalles til å tjene på tre områder
Tjen Herren! Tjen hverandre! Tjen verden! La oss da ved ham stadig bære fram for Gud vårt lovprisningsoffer, det vil si frukt av lepper som priser hans navn. Men glem ikke å gjøre godt og dele med andre; for slike offer er til Guds behag. (Hebr. 13,15-16)

9 Noen ganger føles det bare som om jeg har den verste jobben i verden.
Slitsomt? Noen ganger føles det bare som om jeg har den verste jobben i verden. Haha… liksom…

10 Tjen Herren! ORGAN-DONASJON
-Er det her jeg gir hjertet mitt til Jesus?

11 Tjen Herren! Tjen Herren med glede, kom fram for ham med fryd! (Sal. 100,2) Vær ivrige og bli ikke slappe, vær brennende i Ånden, tjen Herren! (Rom. 12,11) ”For the audience of One” (Mike Pilavachi)

12 Tjen Herren! Hva er det som behager Ham?
Jes. 58,5: Er dette den faste jeg vil ha: en dag da mennesket plager seg selv, henger med hodet som sivet, kler seg i botsdrakt og ligger i aske? Kaller du dette for faste, er det en dag etter Herrens vilje?

13 Tjen Herren! Jes. 58, 6–7: Nei, slik er fasten som jeg vil ha: at du løslater dem som med urett er lenket, sprenger båndene i åket og setter de undertrykte fri, ja, bryter hvert åk i stykker, at du deler ditt brød med dem som sulter, og lar hjemløse stakkarer komme i hus, at du sørger for klær når du ser en naken, og ikke svikter dine egne. Matt. 25,34-36

14 Tjen Herren! ”We’re on a mission from God”

15 Kall og/eller karriere
Forskjellen Karriere velges Kall blir gitt Karriere mestres av deg Kall er større enn deg Karriere handler om å få noe i tillegg Kall handler om å forsake noe

16 Kall til å tjene Alle kristne har kall fra Gud til å tjene – enten de jobber i kristne organisasjoner, i det offentlige eller i næringslivet. Er du en kristen, så er du et lem på Kristi legeme, enten du vil eller ikke. Men du kan velge om du vil være et dødt, handicappet eller friskt lem.

17 Test på kallet Menighetens kall er å ”gå ut å gjøre alle folkeslag til disipler… og lære dem å holde alt det Jesus har befalt den” Den enkeltes oppdrag er underordnet dette Ikke alle er evangelister… …men alle er med og bidrar til at misjonsbefalingen oppfylles

18 Gi for Livet! Alltid har jeg vist at vi må arbeide på denne måten og ta oss av de svake. For vi husker de ord Herren Jesus selv sa: Det er en større lykke å gi enn å få. (Apg. 20, 35) De skal gjøre godt, så de kan være rike på gode gjerninger, være gavmilde og gjerne dele med andre. På den måten samler de seg en skatt og legger en god grunnvoll for den kommende tid, slik at de kan gripe det virkelige liv (1.Tim 6, 18-19)

19 Tjen hverandre!

20 Tjen hverandre! Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. (Rom. 12,10) Vær ydmyke, ta dere ikke til rette, strekk dere langt så dere bærer over med hverandre i kjærlighet. (Ef. 4,2) Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov. (Gal. 6,2) Vær gode mot hverandre, og vis medfølelse, så dere tilgir hverandre slik Gud har tilgitt dere i Kristus. (Ef. 4,32) Det finnes ca. 100 skriftsteder som omtaler hvordan vi skal være mot hverandre.

21 Tjen hverandre! ”Kjennetegnet på enhet er ikke fravær av konflikt. Det er nærværet av en forsoningens ånd. Vi forventer kraftig uenighet når vi diskuterer ulike saker i menigheten. Poenget er at vi løser uenigheten vår på en måte som ærer Gud og som fører oss nærmere hverandre - og ikke bort fra hverandre.” Bill Hybels

22 Tjen hverandre! Rom 12, 20: Men det står også: Er din uvenn sulten, så la ham få mat, er han tørst, så la ham få drikke. Gjør du det, samler du glødende kull på hans hode.

23 Tjen hverandre! Mennesker som har opplevd mye smerte, motgang og prøvelser – og som fremdeles ærer Gud med livene sine – de er det verdt å lytte til. Du blir garantert beriket. De kunne også blitt bitre og desillusjonerte. Slik er det også med forsamlinger. Samme ting kan føre til bitterhet og splittelse eller sterkere fellesskap og vekst.

24 Hvordan – helt konkret Gode ord - ”Vennlige ord er som dryppende honning, søte for sjelen og sunne for kroppen.” (Ordsp. 16,24) Skriftlige hilsener – bare se på brevene i NT, for eksempel ”Jeg er viss på at han som begynte en god gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.” (Fil. 1,6) Være tilstede – ”Herren er nær hos dem som har et nedbrutt hjerte” (Sal. 34,19)

25 Hvordan – helt konkret Berøring Bønn
Gjestfrihet Dele/gi Hjelpe Hvis du skal irettesette noen, bør de først ha skjønt at du er på deres side.

26 Tjen hverandre! -Jeg skulle gjerne ha hjulpet deg, mor, men disse musklene trenger en annen type trening…

27 Jeg er redd han vil stille meg det samme spørsmålet
Tjen verden! Mange ganger har jeg lyst til å spørre Gud hvorfor han tillater fattigdom, sult og urettferdighet, når han kan gjøre noe med det… Hvorfor spør du ikke, da? Jeg er redd han vil stille meg det samme spørsmålet

28 Tjen verden! – To påstander
Når det i kristne menigheter/forsamlinger tenkes på deres forhold til verden, tenkes det evangelisering. Når det tenkes evangelisering, tenkes det veldig anstrengt.

29 6 antakelser om evangelisering
Gud elsker dem som ikke kjenner Ham Flesteparten ønsker å finne Gud Flesteparten leter ikke etter menigheten De fleste av oss tenker at vi burde nå andre De fleste av oss er redde for evangelisering De fleste av oss gjør det ikke

30

31 Hva forbinder folk med evangelisering?

32 Hva burde folk forbinde med evangelisering?

33 Tjen verden – en selvfølge?
Menighetens visjon går, bevisst eller ubevisst, i en av to retninger – innover eller utover. Menighetens første prioritet er enten å tjene seg selv eller å tjene andre. Leith Anderson

34 Tjen verden – helt konkret!
Møt menneskene! Luk. 10,1-20 Velsign dem du møter – Når dere kommer inn i et hus, skal dere si: ”Fred være med dette hjem!” Ha felleskap med dem – Spis og drikk det de byr dere! Møt behovene deres – Helbred de syke som er der! Fortell evangeliet – Si: ”Guds rike er kommet nær til dere!”

35 Tjen verden! -Jeg sa bare at hun kunne gå foran meg i køen…

36 Hvor og hvem tjener du? Jeg eksisterer for å elske menneskene i ………… inn i et levende forhold til Jesus Kristus


Laste ned ppt "Om å tjene… …og litt til Jon Arne Nygård."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google