Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

0,68 Økonomisk effektivitet Bilanalyse AS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "0,68 Økonomisk effektivitet Bilanalyse AS"— Utskrift av presentasjonen:

1 0,68 Økonomisk effektivitet Bilanalyse AS

2 Økonomisk effektivitet:
salg arbeid / timedeb.prisen / kjøpte timer, forteller i hvilke grad vi oppnår den timeprisen selskapet har beregnet er nødvendig, identisk med regnskapet. Effektivitet : Salg arbeid / timedeb.pris / mønstret tid, forteller i hvilke grad vi har oppnådd timedeb.prisen vi har på de timene de produktive har vært på jobben. Produktivitet: Salg arbeid / timedeb.prisen / forbrukt tid. Vi kan ha en god produktivitet men likevel dårlig økonomisk effektivitet (det vi lever av) La oss se på mulighetene – konsekvensen.

3 Timedebeteringsprisen: er den selvkost timeprisen pluss avanse (normalt ca. 20%) vi har beregnet for vårt verksted. I praksis: Alle kostnader avdelingen har (med fordeling av selskapets felleskostnader) dividert på de timene vi har evne til å selge. Det betyr at selvkosten varierer avhengig av den økonomisk effektivitetsgrad vi i praksis klarer og oppnå. Variasjonene er store: de svakeste ligger nede på omkring 0,45, mens de beste oppe på ca. 1,15. Fordi bare noen få er gode mens mange er relativt svake, er gjennomsnittet nær 0,68.

4 Årsaken(e). Grovt sett tre hovedpunkter:
For dårlig betalt i forhold timeselvkosten. For liten arbeidstilgang ( overkapasitet). For svak øk. effektivitet – liten kunnskap om temaet blant de ansatte. Utilfredsstillende lønnsystemer. dårlig holdning, svake prosesser i takseringen, liten evne / mulighet til å pakke dagen på en korrekt måte – logistikk.

5 Aktive handlinger. Lønnsystem: som premierer øk. effektivitetsgrad
Budsjett : Detaljert, på den enkelte, helt ned på ukenivå. Intens fokus: avdelingsukerapport på salg arbeid mot ukebudsjett og akk. på samme. Individuell måling av den enkelte produktive hver uke og akkumulert. Positiv god dialog: om avviket med den ansatte. (Mål og Utviklingssamtale)(ikke benytte dette som et negativt verktøy). Lønnsystem: som premierer øk. effektivitetsgrad


Laste ned ppt "0,68 Økonomisk effektivitet Bilanalyse AS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google