Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skifteplan mobil en ny brikke i det teknologiske landbruket

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skifteplan mobil en ny brikke i det teknologiske landbruket"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skifteplan mobil en ny brikke i det teknologiske landbruket
Knut Alsaker

2 Noen muligheter Med Skifteplan mobil har du alltid gjødslingsplanen din med deg. Du har alltid mulighet for å ta KSL notater Du kan melde inn endringer til din rådgiver

3 Som gjødslingsplan Tidligere har du hatt gjødslingsplan med i traktoren som papirutgave Med Innsynsversion får du den på mobilen. Gratis i bruk

4 Oversikt over mengder og typer
Type og mengde med husdyrgjødsel Type og mengde med handelsgjødsel

5 Som noteringsverktøy - KSL
Erstatter grønnboka Krever lisens, kr 400,- pr år. Kan brukes på inntil 3 enheter (mobiler) uten ekstra kostnader. Notering av mange ulike forhold. Beitebruk for kjøttproduksjon

6 Notering av gjennomførte tiltak
Her er notert: Mengde handelsgjødsel Type gjødsel Dato KSL notatene er i orden Planlagt mengde og type kommer automatisk. Det samme gjør dato.

7 Notering av andre tiltak
Her noteres ned arbeid som gjennomføres. Mange forhåndsdefinerte valg man kan bruke.

8 Som kommunikasjon mot rådgiver
Innrapportering av planer for neste år. Avlingsnivå Husdyrgjødsel-mengde. Notater Fremtidens bestilling av gjødslingsplan.

9 Hvordan får jeg tilgang?
For å kunne benytte seg av dette er du avhengig av en: Smarttelefon Mange ulike merker og modeller å velge mellom. Eller nettbrett med mobilt bredbånd. Flere ulike merker og modeller. Din rådgiver må gi deg tilgang ved at gjødslingsplan synkroniseres med server. Du får tildelt brukerID og passord som gir deg tilgang til akkurat din gjødslingsplan. Når dette er på plass åpnes muligheten for deg til å ta dette i bruk.

10 Kostnader ved bruk av mobilnett
Ved bruk av Skifteplan mobil brukes datatrafikk. Kostnaden til datatrafikk vil variere avhengig av abonnement. Som oftest har de fleste avtale som omfatter bruk av et vist antall MB pr måned. Ofte Skifteplan mobil vil bruke en liten andel av dette. Egen måling viser bruk av 0,02 MB ved notering av et tiltak. Ved bruk av 50 MB kan du gjennomføre 2500 noteringer. Nettbrett med 3G Kjøp av nettbrett med 3G, altså mobilt bredbånd, koster ca kroner ekstra i investering I tillegg trenger du et SIM-kort for å få tilgang. Du kan bruke Datatvilling Da bruker du datatrafikk fra det ordinære abonnementet. Betaler en ekstra månedspris på ca kr 50,-. Sjekk pris hos din teleleverandør.

11 Tilgang med bruk av QR kode
Bruk QR koden som er på arket du mottar Du kommer da rett inn Du har nå innsynsversion Lager denne siden som en App eller bokmerke og du er i gang.

12 Tilgang med bruker ID og passord
Gå til adressen: agromativ.no/mobil Logg deg inn med Id og passord Du har nå tilgang til innsynsversion Lager denne siden som en App eller bokmerke og du er i gang.

13 Bestilling av lisens Lisens bestilles på mobilen under innstillinger
Bestilles når man er logget inn. Bestilles en gang pr enhet.

14 Som sprøytejournal Det er krav til sprøytejournal i miljøplan trinn 1.
Denne kan du nå ha i Skifteplan mobil. Ved leiesprøyting kan du legge informasjon inn hos kunden hvis du får brukerID og passord

15 Informasjon som legges inn ved føring av sprøytejournal.

16 Noe forhold og være klar over.
Når du har lastet inn mobilplan får du tilgang til denne selv om du ikke har mobildekning. De ulike skiftene er koblet opp mot kart i kartmodulen. Med GPS funksjon i mobilen vet programmet hvilket skifte du er på. Det skiftet du til enhver tid befinner deg på legges øverst.

17 Dette er et hjelpemiddel de fleste vil ha god nytte av.
Det er en bruker-terskel, men den er lav. Det er gjennom bruken at du lærer deg å håndtere dette.


Laste ned ppt "Skifteplan mobil en ny brikke i det teknologiske landbruket"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google