Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Læringsloftet kan gi informasjon om

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Læringsloftet kan gi informasjon om"— Utskrift av presentasjonen:

1 Læringsloftet – ressurssenter for leketøy, lærebøker og spesialpedagogiske læremidler
Læringsloftet kan gi informasjon om interessante muligheter for lek og læring. Klikk deg videre, og se på litt av det vi kjenner til for deg som er mellom tretten og nitten … HiNT/TKS 2008

2 Visste du … … at de berømte lykketrollene ble funnet opp av en dansk treskjærer i 1949? … at treskjæreren het Thomas Dam? … at trollene kalles Troll Dolls (eller Dam dolls, Gonks, Wishniks, Treasure Trolls og Norfins) på engelsk? … at originalen hadde øyne av glass og hår av saueull? … at det senere ble produsert massevis av billige etterlikninger? … at lykketrollene ble kjempepopulære i mange europeiske land på 1960-tallet? Kilde: Wikipedia

3 Visste du … … at Wikipedia er en nettbasert encyklopedi på over 200 språk? … at artiklene skrives av frivillige bidragsytere fra hele verden? … at innholdet kan kopieres og brukes fritt? … at alle kan bidra, og at du selv kan redigere en artikkel akkurat nå? … at prosjektportalen til Wikipedia har informasjon om hvordan du kan bidra? … at det er mulig å velge et utseende på sidene som gjør dem lettere å lese for svaksynte?

4 Visste du … … at figurene fra Masters of the Universe er spin-offs fra filmer og TV-serier? … at filmen He-Man and the Masters of the Universe kom i 1983? … at TV-serien gikk i USA i 1983 – 1985? … at en ny serie med figurene ble relansert i 2002? … at figuren på bildet over heter Skeletor? Kilde: Wikipedia

5 Visste du … … at Barbie er verdens mest berømte og verdens mest solgte dukke? … at hun ble lansert på American International Toy Fair i 1959? … at hun har sin egen hjemmeside? Kilde: Wikipedia

6 Visste du … Løp og kjøp … … at det finnes ei offentlig norsk utredning som heter ”Oppvekst med prislapp?”? … at utredninga handler om kommersialisering og kjøpepress mot barn og unge?

7 Vet du … … hvem som har skrevet bøkene om Harry Potter?
… hvem som har skrevet bøkene om Gandalf og Frodo i Lord of the Rings/Ringenes herre? (Klikk her og her for å finne svarene.)

8 En nysgjerrigper … En nysgjerrigper er en som tør å stille spørsmål, og som vil ha svar på ting. For mer enn ti år siden laget Norges forskningsråd et Nysgjerrigper-tiltak i skolen for å få barn og unge interesserte i forskning. Nysgjerrigper vil at vi skal ta vare på nysgjerrighet, forskertrang og fantasi. Bladet Nysgjerrigper handler om oppdagere, arkeologi, verdensrommet, rare dyr – og mye, mye mer. Vil du vite mer? Klikk på et av bildene, så kommer du til nysgjerrigper.no.

9 Konstruksjonsleker for store barn
’Polydron broer’ er et konstruksjonssett med broklaffer og konsoller. Man kan designe og konstruere ulike typer broer med materialet. Klikk på bildet for mer info. ’Murstein skolesett" er et byggesett med sement og små byggesteiner i rød, brent leire. Settet har dører og vindu. Man murer på samme måte som med vanlig murstein. Etterpå kan sementen løses opp i vann, så man kan begynne på nytt. Klikk på bildet for mer info.

10 Bok til alle En tredjedel av oss har problemer med å lese vanlig tekst. Leser søker bok jobber for at alle skal ha tilgang til litteratur. Boksøk er ei nettside for søk etter bøker som er tilrettelagte på ulike måter. På Boksøk kan du søke etter bøker som passer for deg som syns vanlig tekst er vanskelig.

11 Tilrettelagte lærebøker
Læringsloftet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag har oversikt over tilrettelagte lærebøker og programvare. Noe av dette kan passe for deg som syns vanlig tekst er vanskelig. Du kan søke etter tilrettelagte lærebøker her, og programvare her. Til høyre ser du et eksempel fra ei lærebok som har litt enklere tekst enn det som er vanlig. Boka heter ”Kosmos 8. Samfunnsfag for ungdomstrinnet. Lettlest”. Den er gitt ut av Forlaget Fag og Kultur. Klikk på bildet for mer informasjon om boka.

12 De klassiske undervisningsplansjene
Visste du at mange av de gamle undervisningsplansjene som hang i klasserommene før, er å finne på nettet? Har du lyst til å se flere? Klikk her.

13 Brettspill Visste du at ’Stormenes tid’ ble årets familiespill i 2007?
Vet du at brettspillguiden har oppdaterte nyheter om brettspill? På brettspillguiden.no kan du finne kritikker av over fire hundre brettspill.

14 Vil du bli tobakksbaron?
Prøv deg som Tobakksbaron. Eller er du mer interessert i mote? Klikk her for å finne flere nettsider som kan gi kunnskap om samfunnet vårt på en annerledes måte.

15 Ibsen og HC Andersen Er du interessert i verdens første Ibsen-oppsetning på internett? Klikk her. Eller vil du heller møte H. C. Andersen? Klikk her. Her kan du finne flere interessante nettsider om bøker og forfattere.

16 Læringsloftet … ... kan kanskje hjelpe deg med å finne
bøker, leker, spill, lærebøker og nettsider som passer for akkurat deg. Ta kontakt. (Du finner nettsider og e-postadresse her.)


Laste ned ppt "Læringsloftet kan gi informasjon om"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google