Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tittel på foredraget Vi er en Solvennbarnehage!. Tittel på foredraget Solvenn – Kreftforeningens verktøy til barnehagene  for å hjelpe barnehagene med.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tittel på foredraget Vi er en Solvennbarnehage!. Tittel på foredraget Solvenn – Kreftforeningens verktøy til barnehagene  for å hjelpe barnehagene med."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tittel på foredraget Vi er en Solvennbarnehage!

2 Tittel på foredraget Solvenn – Kreftforeningens verktøy til barnehagene  for å hjelpe barnehagene med å ta vare på de gode rutinene for solbeskyttelse …. eller med å lage nye!  Solvenn-konseptet ble utviklet i 2008  Over 1400 barnehager er med!

3 Tittel på foredraget Vi er en Solvennbarnehage Her kan barnehagen legge inn egen tekst:  Når ble dere Solvennbarnehage?  Hvor hadde dere hørt om Solvenn-konseptet  Hvorfor valgte dere å bli Solvenn-barnehage? Skriv inn det som passer og fortell foreldrene om hvorfor dere er Solvenn-barnehage. Stikkord: Vi ønsket å få hjelp til å lage bedre rutiner for solbeskyttelse, vi ønsket å få tips til hvordan vi kan tilrettelegge uteområdet så vi får mere skygge, vi ønsket å få tilsendt nyhetsbrev med råd om solbeskyttelse, konkurranser og forslag til aktiviteter, vi ønsket å få tilsendt informasjonsmateriell om solbeskyttelse.

4 Tittel på foredraget Å være Solvenn- barnehage betyr å ha gode rutiner for solbeskyttelse!  Kreftforeningens forslag til gode solrutiner  Solvennbeviset henger i garderobene

5 Tittel på foredraget Forslag til gode solrutiner: •I vår barnehage er vi glade i sola, men verken voksne eller barn skal behøve å bli brent •Vi tar pauser fra sola og sørger for at aktiviteter og lek kan skje i skyggen •Vi passer på at barna har på solhatt og lette klær •På formiddagen smører vi barna med solkrem minst faktor 15 før de går ut •Vi smører barna på nytt hvis de har svettet mye eller badet •Vi informerer foreldrene om barnehagens solrutiner og minner dem om at barna i sommerhalvåret skal ha med solkrem og solhatt •Vi har ekstra solkrem, solhatt og skiftetøy og passer på at alle barna er beskyttet mot sola •Vi er gode rollemodeller for barna ved at de voksne også beskytter seg i sola •Vi sørger for nok skygge på uteområdene og kontakter kommunen/barnehagens eier ved mangel på skygge •Vi vurderer barnehagens solrutiner en gang i året og gjør endringer ved behov

6 Tittel på foredraget I vår barnehage har vi disse rutinene -Her fyller barnehagen inn egne rutiner, setter inn egne bilder etc..

7 Tittel på foredraget Vi får nyhetsbrev -3-4 ganger i året -råd om solbeskyttelse -konkurranser -forslag til aktiviteter og oppgaver -kan lastes ned på www.solvett.no

8 Tittel på foredraget Hvorfor er solbeskyttelse viktig?  Vondt å bli solbrent- for liten og stor  Norge på verdenstoppen når det gjelder antall tilfeller hudkreft i året. Årsak: overdreven soling og dårlige solvaner  Barnehagen et godt sted å skape gode solvaner  Gode vaner tidlig i livet tas med videre!

9 Tittel på foredraget Mer informasjon om solbeskyttelse?  Kreftforeningens nettsider: www.solvett.no www.kreftforeningen.no

10 Tittel på foredraget Kreftforeningens nettsider www.solvett.nowww.solvett.no

11 Tittel på foredraget En liten film om solvett (Klikk på bildet og se film om solvett!)


Laste ned ppt "Tittel på foredraget Vi er en Solvennbarnehage!. Tittel på foredraget Solvenn – Kreftforeningens verktøy til barnehagene  for å hjelpe barnehagene med."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google