Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing
Basert på boka Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing Av Terje Kato Stangeland og Leif-Runar Forsth

2 Alle kan bli bedre til å lese

3 1.1 Du kan bli bedre til å lese
Alle som trener slik som forklart på dette kurset, kan bli mye bedre til å lese.

4 1.2 Gode leseferdigheter til nytte og glede
Gode leseferdigheter betyr å kunne: Lese og oppfatte hurtig. Anvende ulike lesemåter. Kombinere lesemåter i en lesestrategi som er tilpasset teksten og formålet med lesingen. Legge forholdene til rette for god lesing.

5 Bedre leseferdigheter gjør at du kan:
Lese mer av det du ønsker. Lære hurtigere og bedre. Huske mer og bedre. Lettere holde deg informert på ditt og andre fagområder. Vurdere innholdet i en tekst raskere og bedre. Ha større glede av å lese både pensum og annen litteratur. Bli mer tilfreds på jobben og i livet for øvrig.

6 1.3 Kunnskaper og ferdigheter
Målet med dette kurset er at du skal lære å: Lese hurtigere og samtidig oppfatte mer. Hurtiglese, dvs. lese mer enn 500 ord i minuttet. (Trener du nok, kan du lese langt hurtigere enn dette). Anvende ulike lesemåter og kjenne deres styrke og svakheter. Kombinere ulike lesemåter i en lesestrategi som er tilpasset teksten og hensikten med lesingen. Legge forholdene inni deg og rundt deg til rette for god lesing. Gjøre markeringer i teksten. Ta notater som øker utbyttet av lesingen. Konsentrere deg bedre. Huske bedre og forstå mer.

7 1.4 Lesetrening virker En skoleelev økte lesehastigheten fra 135 oim (ord i minuttet) til 300 oim etter noen dagers trening. Antall riktige svar på spørsmålstestene gikk opp fra 40% til 100%. En student økte lesehastigheten fra 210 oim til 1020 oim på en uke.

8 Resultatet fra et grunnkurs i hurtiglesing for elever i den videregående skole

9 Elevenes egen vurdering etter 6 måneder
Jeg har større forståelse og leser fortere. Dette hjelper i f.eks. historie, språk osv. Jeg leser fortere og får med meg mer av stoffet. Nå leser jeg aviser (det gjorde jeg ikke før) og jeg leser mer romaner. Jeg leser mer bøker. Litt skjønnlitteratur, men mest faglitteratur. Det er jo mye lettere å finne ting midt inni teksten fordi jeg leser fortere. Karakterene i en del fag har blitt bedre.

10 1.5 Trening må til Leseferdigheter er som andre ferdigheter, de tilegnes ved trening. Du må trene inn nye lesevaner. Det viktigste i dette kurset er treningsoppgavene.

11 OPPGAVE 1.1 Bla gjennom boka - fotolesing
Bla gjennom denne boka på følgende måte: 1 Sitt med boka foran deg, for eksempel på et bord. 2 Bla om en side og se i ett til to sekunder på de to sidene som nå er oppslått. 3 Bla om til neste side og se også på disse to sidene i ett til to sekunder. 4 Bla gjennom hele boka på denne måten. 5 Lukk øynene og se hva du husker av det du har sett gjennom på denne måten.

12 OPPGAVE 1.2 Les gjennom bokas innholdsfortegnelse
Les hurtig gjennom innholdsfortegnelsen i denne boka. Den gir deg en god oversikt over: bokas innhold hva du kan lære i hvilken rekkefølge

13 OPPGAVE 1.3 Les gjennom bokas stikkordregister
Les hurtig gjennom stikkordregisteret bak i boka. Det gir deg en oversikt over de viktigste temaene som tas opp i denne boka. Det vil også gjøre at du er mer oppmerksom på dem når du kommer til dem i teksten.


Laste ned ppt "Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google