Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06."— Utskrift av presentasjonen:

1 Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06

2 Forbruker (konsument)  Er de som kjøper noe – en vare eller en tjeneste  Varen eller tjenesten vi kjøper lages av en produsent  Kjenner du igjen begrepene produsent og forbruker fra naturfag?  Vi er alle forbrukere og til sammen har vi veldig mye makt. Vi kaller det for forbrukermakt.  På hvilken måte tror du forbrukere har makt?

3 Kjøpt er kjøpt?  De som kjøper en vare har rettigheter etter forbrukerkjøpsloven, men også andre lover  Hva er en lov? Har du hørt om denne loven? Hvem lager lover?  Lover som gir rettigheter til forbrukere, er ofte omfattende og ikke alltid like lette å forstå. Vi skal likevel se på en del av disse lovene.

4 Bytterett (angrerettloven)  Man har ikke rett til å bytte en vare kjøpt over disk i en butikk. Mange butikker gir likevel frivillig en slik rett til å bytte.  Har du opplevd å bytte en vare du har kjøpt?  Varer kjøpt på postordre, messer eller på nett har man rett til å bytte inntil et bestemt antall dager.  Kan du finne et eksempel på hvor mange dager bytterett det er i en nettbutikk du velger?

5 Reklamasjon  Forbrukerkjøpsloven gir oss rett til å reklamere på varer som har feil eller mangler.  Reklamasjonsretten er satt til 2 år, men kan være lengre for varer ment å vare mer enn 2 år  Det kan ikke reklameres på varen når feilen skyldes feil bruk eller unormal slitasje  I hvilke andre sammenhenger brukes ordet reklamere?

6 Lover som gir rettigheter til forbrukere  Forbrukerkjøpsloven  Håndverktjenesteloven  Angrerettloven  Kredittkjøpsloven  Markedsføringslov

7 Oppgave  Velg en av lovene over. Se om du kan finne en rettighet du som forbruker har gjennom denne loven. Skriv ned det du finner  Legg frem for de andre elevene den rettigheten du har funnet frem til  Lekse til neste gang (mandag)


Laste ned ppt "Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google