Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den elektroniske revolusjonen -fra morse til internett

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den elektroniske revolusjonen -fra morse til internett"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den elektroniske revolusjonen -fra morse til internett
Av: Karina Schjølberg

2 Hvordan startet det? Kort tid etter at elektromagneten og generatoren ble oppfunnet på begynnelsen av tallet fikk noen ideen om å bruke de elektriske signalene til å sende beskjeder ved hjelp av en form for kode.

3 Telegraftråder på det amerikanske kontinent
Samuel Morse utviklet i 1837 et kodesystem der bokstavene i alfabetet og tallene fra 0-9 fikk hver sin kode, bygd opp av prikker og streker. Telegraftråder ble trukket opp på det amerikanske kontinent.

4 Hva har skjedd siden da…. Viktige gjennombrudd -150 år på15 min
James Clerk Maxwell ( ) Videreutvikler oppdagelsen til Faraday, og kommer med en teori i 1865 om at elektriske ladninger svinger fram og tilbake og sender ut en form for bølger som kalles elektromagnetiske bølger, og beveger seg med sammen fart som lys.

5 Henrik Hertz (18571894) Påviser at bølgene til Maxwell eksisterer.
Guglielmo Marconi ( ) Tar patent på den trådløse telegrafen, og sender det første trådløse signalene over Atlanterhavet i Etter Taitanic-ulykken i 1912 ble dette utstyret vanlig om bord på alle skip.

6 Radioen kommer. Den første hadde ikke høytalere, og bare en person kunne lytte i gangen ved hjelp av høretelefoner. John Flemming ( ) Finner opp radiorøret i Radiorøret kan danne stor strøm ut av liten strøm, og gjør det derfor mulig å få lyden ut av høytalere. Radioen blir tatt i bruk i Norge i 1925.

7 Transistoren blir funnet opp i 1947 av amerikanske forskere
Transistoren blir funnet opp i 1947 av amerikanske forskere. Denne erstatter radiorøret, og er mye mindre og trener mindre strøm. Dermed kan radioer og fjernsynsapparater bygges mindre.

8 1930-tallet blir tv oppfunnet.
1936 begynte de første ordinære tv-sendingene i London. 1954 prøvesendinger i Norge, og i 1960 kom de ordinære sendingene i gang.

9 1946 ble den første datamaskinen laget. Den fylte et helt rom.
1954 får Norge sin første datamaskin. En Nusse datamaskin

10 1969 utvikler forskere Integrerte kretser/ mikroprosessorer
1969 utvikler forskere Integrerte kretser/ mikroprosessorer. Dette er brikker som kan inneholde mikroskopiske strømkretser bygd inn på et lite område.

11 Internett 1969 Videreutvikles på 1970-tallet. 1983 overtar internett.
1992: World Wide Web. 1994 komersiell bruk av internett, privatpersoner og bedrifter kan leie seg tilgang til internett.

12

13

14


Laste ned ppt "Den elektroniske revolusjonen -fra morse til internett"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google