Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

•Programmet er laget for å ivareta alle rutiner som skal utføres i et dødsbo •På de neste sidene får du se noen av de viktigste skjermbildene. •Trykk på.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "•Programmet er laget for å ivareta alle rutiner som skal utføres i et dødsbo •På de neste sidene får du se noen av de viktigste skjermbildene. •Trykk på."— Utskrift av presentasjonen:

1 •Programmet er laget for å ivareta alle rutiner som skal utføres i et dødsbo •På de neste sidene får du se noen av de viktigste skjermbildene. •Trykk på mus eller tastatur for å gå til neste bilde… Du kan alltid bla et og et bilde bakover igjen ved å bruke PageUp-tasten.

2 Åpningsbildet Her velger du om du vil arbeide med et eksisterende dødsbo eller opprette et nytt.

3 Programmet følger Windows-standarden for åpning av filer

4 Menylinja og verktøylinja i programmet Under dette menyvalget ligger alle data om selve boet. Programmet inneholder også mange registre som er felles for alle bo, blant annet alle landets skattefogdkontorer og tingretter. Programmet inneholder kun én menylinje og én verktøylinje. Disse blir brukt gjennom hele programmet.

5 All informasjon om boet er samlet under 7 arkfaner:

6 En egen arkfane inneholder alle data om avdøde:

7 …om evt ektefelle:

8 data om arvingene:

9 De forskjellige arvingene kan ha sine egne representanter

10 Data om selve boet:

11 Og om boets bankkontoer: Det kan opprettes inntil 10 bankkontoer i hvert dødsbo.

12 Under denne arkfanen kan evt testamentsbestemmelser og evt annen fritekst skrives inn:

13 Alle regnskapsbilag føres i et eget register Annen føring av bilag er unødvendig. Ved å angi avgiftskoder, beregner systemet mva og produserer omsetnings- oppgave

14 På grunnlag av regnskapsbilagene, produserer programmet oversikt over aktiva og passiva:

15 Alle arvingene registreres i et eget register Ved å angi arvebrøk/arvelodd på hver enkelt arving, vil systemet automatisk beregne arvelodden i kroner.

16 For å kontrollere at du har lagt inn rett brøk på alle, kan denne rapporten tas ut:

17 Alle data om arvingene er også samlet i dette skjermildet. Her registreres blant annet arveavslag, testamentsarv og evt utlegg.

18 Når alle data om arvingene er registrert, er det tid for å foreta en arveberegning: Arvelodden i kroner og evt arveavgift blir nå beregnet og overført til arvingene.

19 På hver arving kan man nå se hvordan arveoppgjøret blir:

20 Og dermed er det klart for å skrive ut rettsbok eller skifteprotokoll: med fordeling: og med komplett utlodning: med innledning og aktiva-/passivadel:

21 og utlodningen stemmer på øret!

22 Programmet produserer selvfølgelig også rettsbok automatisk når det er et offentlig skifte:

23 Alle rapporter kan med ett tastetrykk tas inn i Word for evt redigering

24 eller sendes med som vedlegg til en e-post

25 Programmet produserer også utbetalingslister

26 Under utskriftsmenyen finnes et stort utvalg av nyttige utskrifter eller redigeres videre i Word. Samtlige rapporter kan sendes som vedlegg til e-post,

27 I tillegg har programmet en oversikt over alle de oppgaver som skal utføres i løpet av bobehandlingen.

28 Det kan også sendes e-post til en og en arving Ved å klikke her, kan e- post sendes direkte fra programmet. Dette foregår uten å gå via Outlook, men meldingene blir liggende i boksen ”Sendte elementer”.

29 Du har nå fått en kort introduksjon av programmet WinDbo. Ønskes en demonstrasjon eller en større test av programmet, kontakt: Ola Terje Hådem Tlf 416 95 310 olaterje@online.no Slutt på presentasjonen advokatsystemer.com


Laste ned ppt "•Programmet er laget for å ivareta alle rutiner som skal utføres i et dødsbo •På de neste sidene får du se noen av de viktigste skjermbildene. •Trykk på."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google