Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den menneskelige hjerne …

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den menneskelige hjerne …"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den menneskelige hjerne …
… narrer oss når den kan!

2 Hjernens enestående kraft   Iøfgle en uerndsøeglse på Cmabrigde Uinvertisy bteyr det ikke noe i hivklen rkekefløge bkotsavene såtr i et ord, det esente vgitgie er at den frøtse og sdiste bkosatv i odret er på de rtete paslsene. Rseten kan lgnie vloaypk men du vil satdig vræe i snatd til at lsee det. Det er frodi den mnenesekilge hejrne ikke leser hevr bkotsav, men odret som en hleeht. Når man leser er det kun den første og siste bokstav, som er viktig – rekkefølgen imellem er likegyldig. Hjernen kompenserer for den manglende information.

3 Hvis det er noe som roterer? – Gå hjem, du har bruk for en pause! 

4 Se på bildet? Hva ser du? Undersøkelser viser, at barn ikke kan identifisere par i intime situasjoner, fordi de ikke har denne type bilder lagret i sin erindring. Barn ser ni delfiner. Denne testen viser, om ditt sinn allerede er ødelagt. Har du problemer med å finne delfinene innen seks sekunder, er det helt galt.

5 Optiske illusioner og visuelle fenomener Vil du forvirre dine øyne og din hjerne litt? Ja? Så skal du prøve å se følgende bilder ..

6 De ...

7 … beveger seg ikke!

8 ... parallell eller ikke?

9 Spiral eller sirkel?

10 Konsentrer deg om krysset i midten
Konsentrer deg om krysset i midten. Etter kort tid vil du se at prikken som beveger seg blir grønn! Se på krysset litt lengere så vil alle prikker, unntatt den grønne, forsvinne.

11 Det beste til sist ...

12 *         Følg instruksjonene. *         1) Se intenst på de fire små prikker i midten av bildet i 30 sekunder. *         2) Se på en vegg ved siden av deg . *         3) En lysende sirkel vil komme frem . *         4) Blunk noen få ganger og en figur vil komme frem. *         5) Hva ser du? Eller HVEM ser du?


Laste ned ppt "Den menneskelige hjerne …"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google