Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK"— Utskrift av presentasjonen:

1 SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK

2 2TPBLK bygger på vg1 mekaniske fag
Skoleåret gir grunnutdanningen i Bilskade, lakk og karosserimakerfaget. Skoleåret inneholder også den teoretiske delen av fagprøven for disse tre bilfagene (Læreplanmål vg.3). Skoleåret kan inneholde flere utplasseringsperioder på karosseri og lakkverksted. Det legges stor vekt på praktisk arbeid og praktiske ferdigheter under denne utdanningen.

3 SKOLENS KAROSSERIVERKSTED
I skolens karosseriverksted får du undervisning i bruk av moderne retteutstyr til reparasjon av kjøretøy. Vi vil også utføre karosseri reparasjoner og utskifting av karosserideler på dette verkstedet. Sparkling og sliping er en viktig del av bilskade og lakkererfaget . Dette er et arbeid som krever mye trening.

4 ARBEID PÅ RETTEJIGG I KAROSSERIVERKSTEDET.
Her arbeider to elever med å trekke ut en skade i venstre bakskjerm og bakplate på en B.M.W. Slikt arbeid utføres ved hjelp av hydraulikk. På en slik skade må deler av bakskjermen ofte «krympes» tilbake til sin opprinnelige fasong.

5 BAKSKJERMEN ER KLAR FOR LAKKAVDELINGEN.
Her er bakskjermen ferdig rettet. Den er også sprøytet med fyller. Fylleren skal slipes, og bakskjermen skal så dekkes opp for lakkering. Dette arbeidet gjøres av elever på lakkavdelingen. Deretter blir bilen kjørt inn i sprøytekabinen for lakkering.

6 Her har to elever utført en rustreparasjon på en dør
Her har to elever utført en rustreparasjon på en dør. Reparasjonsdelene som er sveist inn i døren har elevene laget selv. Falsing av stålplater og påfølgende sparkling er en viktig del av dette arbeidet.

7 HER VISES EN DETALJ FRA SVEISING I RUTERAMMEN PÅ EN VOLVO.
Skoleåret inneholder undervisning og opplæring i de forskjellige sveisemetodene som brukes ved karosserireparasjoner på kjøretøy.

8 SKOLENS LAKKVERKSTED

9 LAKKBLANDEROM På blanderommet lagres og blandes alle lakkprodukter som blir brukt i lakkeringsarbeidet. Her lages også fargene til bilen som skal lakkeres ut i fra blandeformler og fargeprøver. Fargelære er en viktig del av utdanningen.Her foregår også rengjøringen av lakkeringsutstyret.

10 VALG AV RIKTIG FARGENYANSE
Å velge riktig fargenyanse kan være svært vanskelig Her er øynene, og god fargekunnskap ditt viktigste verktøy. Lampen som brukes gir et «korrekt» lys når du skal bedømme fargenyansen .

11 ARBEIDET I SPRØYTEKABINEN
Basefargen er sprøytet på, og lakkereren er i gang med å legge på klarlakk. I sprøytekabinen brukes kullfiltermaske eller friskluftsmaske under arbeidet. Bilen er ferdig inndekket, vasket helt ren for støv og smuss. Den er videre støvtørket og er deretter klar til sprøytelakkering.

12 Stian er klar for neste jobb
Stian er klar for neste jobb. Plaststøtfangeren foran er plastsveist og sparklet. Den skal nå lakkeres i 2 sjikt metalic, som betyr at han først må sprøyte metallic fargen på bilen og deretter sprøyte to strøk med klarlakk utenpå.

13 FERDIG UTFØRT ARBEID, OG BILEN KAN LEVERES TIL EN FORNØYD KUNDE.

14 - og noen ganger er «den fornøyde kunden» en av elevene i klassen, som her med nylakkert moped!

15 BILBRANSJEN TRENGER DYKTIGE FAGARBEIDERE PÅ SINE KAROSSERI OG LAKKVERKSTEDER. KANSJE ER DETTE ER DET RETTE FOR DEG ? Er motivasjonen på plass, og du trives i et travelt verkstedsmiljø, er kansje et år på 2TPBLK ved Slåtthaug videregående skole det du skal «strekke» deg etter !


Laste ned ppt "SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google