Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Www.mxdata.no1 Telemator ®  Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:  Bredbånd-, telefoni-, data- og andre svakstrømsnett  Kobber-

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Www.mxdata.no1 Telemator ®  Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:  Bredbånd-, telefoni-, data- og andre svakstrømsnett  Kobber-"— Utskrift av presentasjonen:

1 www.mxdata.no1 Telemator ®  Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:  Bredbånd-, telefoni-, data- og andre svakstrømsnett  Kobber- og fiberkabel, radio-, data- og transmisjonsutstyr  Kabeltraséer med rør, subrør og mikrorør  Forbindelser i nettet  Inn- og utleie av forbindelser og infrastruktur  Små og store innen- og utendørs nett

2 www.mxdata.no2 Telemator Innføringen tar utgangspunkt i registrering av et bredbåndsnett

3 www.mxdata.no3 Oversikt  Registrering av siter, kummer, skap og kundetermineringer Registrering av siter, kummer, skap og kundetermineringer Registrering av siter, kummer, skap og kundetermineringer  Søk og finn elementer i databasen Søk og finn elementer i databasen Søk og finn elementer i databasen  Registrering av kabler Registrering av kabler Registrering av kabler  Finterminering av kabler Finterminering av kabler Finterminering av kabler  Skjøting av kabler Skjøting av kabler Skjøting av kabler  Nettdiagram - Kvalitetskontroll av registrert infrastruktur Nettdiagram - Kvalitetskontroll av registrert infrastruktur Nettdiagram - Kvalitetskontroll av registrert infrastruktur  Registrering av linjer (samband, forbindelser) Registrering av linjer (samband, forbindelser) Registrering av linjer (samband, forbindelser)  Helautomatisk ruting av linjer Helautomatisk ruting av linjer Helautomatisk ruting av linjer  Manuell ruting av linjer Manuell ruting av linjer Manuell ruting av linjer  Registrering av en kunde til en linje Registrering av en kunde til en linje Registrering av en kunde til en linje  Registrering av utstyr Registrering av utstyr Registrering av utstyr  Manuell ruting av linjer på porter på utstyr Manuell ruting av linjer på porter på utstyr Manuell ruting av linjer på porter på utstyr  Registrering av traséer Registrering av traséer Registrering av traséer  Legge kabler i traséer Legge kabler i traséer Legge kabler i traséer  Telemator i samarbeid med kartsystemer (GIS) Telemator i samarbeid med kartsystemer (GIS) Telemator i samarbeid med kartsystemer (GIS)  Registrering av fargekoder for kabler Registrering av fargekoder for kabler Registrering av fargekoder for kabler  Registrering av utstyr ved hjelp av maler Registrering av utstyr ved hjelp av maler Registrering av utstyr ved hjelp av maler

4 www.mxdata.no4 Registrering av et punkt I Punkt kartotek registrerer du siter, kummer, skjøteskap, kundetermineriner og lignende.

5 www.mxdata.no5 Søk eller fritekst søk etter et punkt Bruk denne knappen for å søke etter registrerte punkt i en liste. Bruk denne knappen for å finne et punkt ved fritekst søk. Bruk denne knappen for å finne et punkt med utgangspunkt i adresse eller type.

6 www.mxdata.no6 Registrering av en kabel I Kabel kartotek registrerer du alle typer kabler.

7 www.mxdata.no7 Finterminering av kabel Her fyller du inn feltene som forteller hvor første fiber er terminert. Resten av fibrene blir automatisk terminert fortløpende.

8 www.mxdata.no8 Skjøting av fiber 1 av 2 Her ser du kablene som går inn og ut av kummen.

9 www.mxdata.no9 Skjøting av fiber 2 av 2 Her bestemmer du hvilke fibre som skal skjøtes. Her ser du resultatet.

10 www.mxdata.no10 Legge fibrene i kassetter Her ser du første kassetten i fiberintervallet. Her ser du siste kassetten i fiberintervallet.

11 www.mxdata.no11 Kvalitetskontroll av registrert infrastruktur Med utskriften Nettdiagrammet for kabler kan du sjekke at du har fått med alle punkt og kabler og at de henger sammen på riktig måte.

12 www.mxdata.no12 Kvalitetskontroll av termineringer og fiberskjøter Med denne utskriften kan du sjekke at du har skjøtet fibrene riktig og terminert riktig i fiberpanelene (ODFene).

13 www.mxdata.no13 Registrering av en linje 1 av 2  En linje (samband) er en forbindelse gjennom flere kabler  En linje kan for eksempel gå fra en port på en svitsj gjennom flere kabler til en port på en annen svitsj

14 www.mxdata.no14 Registrering av en linje 2 av 2 Her registrerer du linjens ID. En linje (samband) er en forbindelse gjennom kabelnettet. I dette tilfellet er den en optisk linje (forbindelse) med 2 tråder som får navnet A og B. Lyset vil gå i den ene retningen på tråd A og den andre retningen på tråd B. I Linje kartotek registrerer du alle typer linjer.

15 www.mxdata.no15 Helautomatisk ruting av en linje Fyll inn fra punkt eller utstyr. Fyll inn til punkt eller utstyr. Velg om det skal benyttes fiber eller kobberkabel. Trykk på knappen Start. Med helautomatisk ruting finner systemet selv den korteste veien mellom 2 oppgitte punkter og legger linjen på første ledige og feilfrie fiberpar på alle mellomliggende kabler.

16 www.mxdata.no16 Manuell ruting av en linje 1 av 2  Ruting betyr å krysse eller patche en linje gjennom et kabelsystem  Manuell ruting kan gjøres på 3 steder i Telemator:  Ledere (fibre) i en kabel (i Zoom Kabel)  Termineringer (konnektor i et panel) i et punkt (i Zoom Punkt)  Porter på et utstyr (i Zoom Utstyr)

17 www.mxdata.no17 Manuell ruting av en linje 2 av 2 Her er en linje rutet på konnektor 1 og 2 i panel 2.

18 www.mxdata.no18 Utskrift av grafisk linjekort Du ser her hvilke patchpanel og konnektorer linjen kommer ut i P005. Du ser her hvilke patchpanel og konnektorer linjen kommer ut i P001.

19 www.mxdata.no19 Registrer en kunde til linjen En kunde registreres i Kunde kartotek. En linje er tilknyttet kunden.

20 www.mxdata.no20 Registrering av et utstyr 1 av 2  Et utstyr kan være:  Sentralutstyr (svitsj, server)  Overføringsutstyr (HUB, router, modem, multipleks)  Lokal/Kunde utstyr (modem, svitsj)

21 www.mxdata.no21 Registrering av et utstyr 2 av 2 Her ser du at portene er ferdig konfigurert. Her ser du et kort som er ferdig konfigurert. Generell informasjon om utstyret. I Utstyr kartotek registrerer du alle typer utstyr.

22 www.mxdata.no22 Plassering av utstyr i punkt Utstyr kan plasseres i punkt (f.eks. i en site). Under denne arkfanen ser til de utstyrene som er plassert i punktet.

23 www.mxdata.no23 Manuell ruting på en port på et utstyr Her ligger linjen ferdig rutet på port 1. Her ser du at portene er ledige fordi det ikke er rutet noen linje på de. Her ser du den linjen du skal rute (aktiv linje).

24 www.mxdata.no24 Registrering av en kabeltrasé med trekkrør, subrør og mikrorør Trekkrør R1. Traséens ID. Traséen er en grøft. Kabel ligger i grøfta men ikke i rør. Hvis du har koblet Telemator mot et digitalt kartsystem (GIS) trenger du ikke fylle inn lengden på traséen. Den vil bli hentet automatisk fra kartet når traséen tegnes inn på kartet. Subrør SA i trekkrør R1. Mikrorør ORANSJE i subrør SA i trekkrør R1. Kabel ligger i mikrorør. Kabel ligger i et subrør.

25 www.mxdata.no25 Legge kabel inn i traséer og rør Med denne knappen kan du få Telemator til å liste opp traséene som ligger mellom endene på valgt kabel. Med denne knappen legger du valgt kabel inn i traséene i listen.

26 www.mxdata.no26 Telemator i samarbeid med digitale kartsystem (GIS) 1 av 2  Punkt og traséer som registreres på kartet opprettes automatisk i Telemator  Koordinater på siter, kummer, skap og kundetermineringer overføres til Telemator  Lengder på traséer hentes automatisk fra kartet  Punkt og traséer som registreres i Telemator opprettes enkelt i kartet  Enkel navigering fra Telemator til kartet og motsatt

27 www.mxdata.no27 Telemator i samarbeid med digitale kartsystem (GIS) 2 av 2 Ved å trykke på knappen Vis i GIS i Linje kartotek i Telemator får man opp dette bildet i kartsystemet. De oransje traseene viser hvilke traseer linjen er rutet gjennom.

28 www.mxdata.no28 Legg inn fargekoder Her beskrives hver fiber med rørnummer, rørfarge og fiberfarge. Ved å legge inn denne fargekoden i Kabel kartotek på de kablene som skal ha den, vil hver fiber i kablene automatisk få fargekoden som beskrevet i listen lenger ned.

29 www.mxdata.no29 Importer utstyr fra en mal Velg at du skal importere et komplett utstyr, hylla eller et og et kort. Oppgi hvilken site eller kundeterminering utstyret skal plasseres. Oppgi hvilket utstyr du skal bruke. Oppgi hva utstyret skal hete i hoveddatabasen.

30 www.mxdata.no30 Du har nå sett de viktigste funksjonene for å registrere et bredbåndsnett. Hvis du vil lære skritt for skritt hvilke knapper du skal trykke kan du prøve Selvstudium for registrering av et bredbåndsnett eller bestille et kurs. Selvstudium for registrering av et bredbåndsnett kursSelvstudium for registrering av et bredbåndsnett kurs Trenger du mer hjelp så ring 76 95 13 50 eller skriv til e-post: support@mxdata.no support@mxdata.no Dette er GRATIS!


Laste ned ppt "Www.mxdata.no1 Telemator ®  Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:  Bredbånd-, telefoni-, data- og andre svakstrømsnett  Kobber-"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google