Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KAMPENE OM NARVIK Sett gjennom en dykkemaske Bilde og tekst: Håkon Sevheim.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KAMPENE OM NARVIK Sett gjennom en dykkemaske Bilde og tekst: Håkon Sevheim."— Utskrift av presentasjonen:

1 KAMPENE OM NARVIK Sett gjennom en dykkemaske Bilde og tekst: Håkon Sevheim

2 Ju52 fly landet på Hartvikvannet for å forsyne de avskårne tyske troppene.

3 Fly i ferskvann holder seg godt. Dette er et av 7 tyske Ju52 som gikk gjennom isen. Et er hevet og lagret i Narvik, det skal finnes flere i vannet…

4 Dykker inspiserer Cockpit på Junkersen i Hartviksvannet.

5 Dykker inspiserer cockpiten på Junkersen

6 Under det andre sjøslaget 23.April ble Hermann Kunne landsatt etter harde kamper hvor de gikk tom for ammunisjon. Vraket ligger fra 40meter på hekken og helt opp i fjæresteinene. Bildet viser skinnene hvor de kunne legge ut miner. De tyske Zerstørerne var armert til tennene med synkeminer, konvensjonelle miner, kanoner og torpedoer.

7 Georg Thiele fikk samme skjebne som ”Hermann Kunne” og endte sine dager inne i Rombaksfjorden. Det er desverre dykkeforbud på Georg Thiele.

8 Hekken på ”Hermann Kunne”

9 ”Hermann Kunne” Bygget: 1936 Bremen Lengde:125meter Bredde:11,8meter Fart:Maks 38knop Bemann:318 mann Tilhørte 13 Zerstørerflotille og ble rent på land i Trollvika etter å ha gått tom for ammunisjon. Mannskapet sluttet seg til Eduard Dietls tropper og kjempet sammen med bergjegerne til kampene var over

10 ”Wilhelm Heidkampf” Like utfor flyplassen i Narvik ligger vrakene av ”Wilhelm Heidkampf” og ”Anton Schmidt”. Disse ble senket inne på Narvik havn og senere hevet og senket lenger ute i havna.

11 Dykker på Propellakslingen på D/S ”Romanby”


Laste ned ppt "KAMPENE OM NARVIK Sett gjennom en dykkemaske Bilde og tekst: Håkon Sevheim."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google