Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Norske låneord.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Norske låneord."— Utskrift av presentasjonen:

1 Norske låneord

2 Forord Jeg valgte å skrive om norske låneord, fordi det virka lett.
Jeg har skrevet om eksempler på låneord og litt historie bak dem.

3 Fakta om norske låneord
Oppover i tiden har Norge plukket med seg mange ord fra andre land, og gjort til sine egne. Norske låneord har kommet og gått, og ikke alle er like glad for det. F. eks de eldre vil beholde det norske som de vokste opp med, og liker ikke den nye ungdoms ”slængen”. Derfor anbefaler jeg alle ungdommer å snakke pent og rent norsk til besteforeldrene sine.

4 Engelske låneord Like før 2. verdenskrig var det registrert rundt 500 låneord fra england, i det norske språk. De engelske låneordene har vokst kraftig på 2000-tallet, fordi tv og pc har blitt mer tilgjengelig.

5 Eksempler på Engelske låneord
Caps = Skyggehatt Sorry = Unnskyld Fuck = Faen Fastfood = Hurtigmat Discman = Liten cd-spiller Jeans = Olabukse Bitch = Merr Bag = Sekk

6 Forskjellige låneord Låneordene kommer ann på hvem miljø du er i. Det er selvfølgelig ikke like låneord i skate miljøet som i et heste miljø. Så hvem ord man bruker kommer mye ann på hvem miljø man vanker i.

7 Utenlandsk mat I Norge har man mye forskjellig mat fra andre land, som f.eks taco, pizza, sushi og kebab, som har kommet fra andre land. Det er flere positive ting med flerkulturelle samfunn. At vi kan få nye ord og spennende mat inn i landet.

8 Linker http://www.nrk.no/programmer/radio/nor gesglasset/1.896229
d


Laste ned ppt "Norske låneord."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google