Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Medbestemmelse og medansvar for ungdom i idretten Trener-/Lederkonferanse i Norges Svømmeforbund på Rica Park Hotell Sandefjord, høst 2004 Rikke Lia, Idrettsforbundets.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Medbestemmelse og medansvar for ungdom i idretten Trener-/Lederkonferanse i Norges Svømmeforbund på Rica Park Hotell Sandefjord, høst 2004 Rikke Lia, Idrettsforbundets."— Utskrift av presentasjonen:

1 Medbestemmelse og medansvar for ungdom i idretten Trener-/Lederkonferanse i Norges Svømmeforbund på Rica Park Hotell Sandefjord, høst 2004 Rikke Lia, Idrettsforbundets Ungdomskomité

2 Hva preger ungdomsgruppen ? Hva preger ungdomsgruppen ?  Individualister - vil være spesielle !!!  2 sekunds tålmodighet  ”En sak - engasjement”  Kritisk og krevende  ”Shopping- kultur” - illojale ?  Verden som lekegrind - MTV på rommet….

3 Medbestemmelse På aktivitet eller organisasjon? NIF SF IL IK IR

4 Retningslinjer for ungdomsidrett  Aktivitet  Medbestemmelse  Utdanning  Anlegg Vedtatt på Ungdommens 4. Idrettsting i 1998 og Idrettstinget i 1999

5 Aktivitet Tilrettelegging og utforming av aktivitet  Variert  Inkluderende  Sosialt  Gøy  ”Så god som en selv vil”

6 Medbestemmelse  Hele 80% angir at de ikke har innflytelse på det som skjer i klubben sin i 2002. 6% er engasjert i styret/ grupper, mens 13% er med på utforming av egen idrettsaktivitet. Den totale andelen som sier at de har innflytelse på det som skjer i klubben har likevel økt. Fra 13% i 1998, 11% i 2000 til 19% i 2002.

7 Utdanning •Løfte 7: ”Økt kompetanse om ungdomsidrett blant ungdom og voksne” •Ungdom må få kompetanse til å mene

8 Anlegg  Barn og ungdom mangler arealer for ballspill, spenningsaktiviteter og egenorganisert lek (Per Egil Mjåvatn)

9 Medbestemmelse på organisasjon  Årsmøte  Valgkomité  Ungdomsrepresentanter  Oppgaver  Voksne veiledere

10 Fallgruver? •All ungdom ønsker det samme! - Ren & pen ungdom - Annen ungdom •Ungdom gidder ikke ta ansvar! •Skating er løsningen på alle utfordringer! •Jenter og gutter ønsker det samme!

11 Suksessfaktorer  U&U  Medbestemmelse  Ungdom som ressurs for voksne, og voksne som ressurs for ungdom  Sosialt møtested - Idretten må være mer…  Fleksibilitet – mer uforpliktende…  Tilpasningsdyktighet  Gjøre noe med aktiviteten der den er  Ting skjer – NÅ !!!

12 Visjon for Ungdomsidretten Ungdom vil ha en variert og inkluderende idrett, hvor vi møter venner, har det gøy og blir så gode som vi selv vil

13 Takk for meg! & Lykke til videre med ungdomsidretten i Svømmeforbundet!


Laste ned ppt "Medbestemmelse og medansvar for ungdom i idretten Trener-/Lederkonferanse i Norges Svømmeforbund på Rica Park Hotell Sandefjord, høst 2004 Rikke Lia, Idrettsforbundets."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google