Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Modul 1 – Kartleggingstest Alle Teller

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Modul 1 – Kartleggingstest Alle Teller"— Utskrift av presentasjonen:

1 Modul 1 – Kartleggingstest Alle Teller
Vurderingsverktøy Click to edit Master title style Utarbeidet i samarbeid med Statped

2 Mål Målet med modulen er å kunne vurdere hva en kartleggingstest forteller om elevenes kompetanse. I denne modulen vil dere å få et innblikk i hva Alle Teller! er og hvordan en kartleggingstest fra Alle Teller! kan gjennomføres som en screening av klasser eller grupper.

3 Tidsplan for denne modulen
Økt Anbefalt tidsbruk A - Forarbeid 30 minutter B - Samarbeid 60 minutter C – Utprøving D – Etterarbeid Hele modulen 210 minutter

4 A – Forarbeid 30 minutter

5 Individuelt arbeid Se gjennom oppgavene i Eksempeltest.
Testen er gjennomført med elever på 6. trinn, og resultatene er registrert i Elevresultater. Studer elevresultatene. Tenk gjennom spørsmålene og noter stikkord: Hva kan du si om klassens styrker og svakheter? Velg en elev. Hva forteller resultatet om kompetansen til denne eleven? Ta notatene med til B – Samarbeid.

6 B – Samarbeid 60 minutter

7 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Anbefalt tidsbruk Oppsummering A – Forarbeid 20 minutter Planlegg kartlegging 40 minutter Totalt tidsbruk 60 minutter

8 Oppsummering A - Forarbeid
20 minutter

9 Oppsummering av forarbeidet
Individuelt (5 minutter): Se over notatene dine og gjør deg klar til gruppediskusjon Gruppediskusjon (15 minutter): Bruk notatene fra forarbeidet, og drøft i grupper på tre–fire personer: Hva kan dere si om klassens styrker og svakheter? Hva forteller resultatet om kompetansen til elevene dere har valgt?

10 Planlegg kartlegging 40 minutter

11 En test i tallforståelse
Les teksten Screening – hva og hvorfor? Teksten vil være til hjelp i planleggingsarbeidet. Planlegg gjennomføring av Eksempeltest. Testen kan gjennomføres på ett eller flere trinn ved skolen. Etter gjennomføringen skal resultatene registreres i Vurderingsskjema og analyseres med tanke på klassens styrker og svakheter utfordringer som elever har med forståelsen av tall

12 C – Utprøving 60 minutter

13 Bruk av screening ved egen skole
Gjennomfør testen slik dere har planlagt. Registrer resultatene i Vurderingsskjema. [xlsx eller pdf] Analyser resultatene. På hvilke områder viser klassen/gruppen sine styrker og svakheter? Hvilke elever ser ut til å ha utfordringer med forståelsen av tall? Hva behersker disse elevene (styrker)? Hva ser ut til å være problematisk (svakheter)? Ta med notatene til D – Etterarbeid.

14 D – Etterarbeid 60 minutter

15 Erfaringsdeling fra utprøving
Grupper: 30 minutter

16 Hva forteller resultatene av testen?
Gå sammen i gruppene og diskuter resultatet av testen. Gi en kort oppsummering av styrker og svakheter: Klassenivå Grupper av elever Enkeltelever Er resultatet forventet ut fra undervisningen klassen har fått? Begrunn. Velg noen elever som ser ut til å ha spesielle utfordringer. Hva ser det ut til at disse elevene behersker (styrker)? Hva ser ut til å være problematisk (svakheter)? Hvordan stemmer resultatene med det dere ellers vet om elevenes kompetanse i matematikk?

17 Konsekvenser for praksis
Plenum: 30 minutter

18 Bruk av kartleggingsresultater
Diskuter i grupper eller plenum Hvilken praksis har dere for oppfølging av elever som presterer lavt på kartleggingstester? I hvilken grad er informasjonen dere nå har om elevene, tilstrekkelig til å sette i gang tiltak? Skal resultatene følges opp av annen type vurdering? I tilfelle hvilken? Hvilke konsekvenser vil resultatene ha for undervisningen? Når er det grunn til bekymring og eventuelt kontakt med PPT? Velg en i kollegiet som noterer stikkord om felles praksis for vurdering og oppfølging. Bli enige om hva dere vil gjøre videre.

19 Anbefalinger til videre arbeid

20 Anbefalinger til videre arbeid
Pakke 3 Oppfølging av vurdering – Modul 1 Følge opp kartleggingstester

21 Click to edit Master title style


Laste ned ppt "Modul 1 – Kartleggingstest Alle Teller"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google