Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene? 2. utkast til skisser i kjerneelementer– 23. oktober 2017

2 Hva er fagfornyelsen? Vi ønsker dine innspill
Vi har laget nye skisser til hva som kan være kjerneelementer i de ulike fagene. I arbeidet har vi jobbet videre med å komme fram til en tydeligere prioritering av hva som skal inn i læreplanene tverrfaglige temaer, relasjon til ny overordet del, grunnleggende ferdigheter og andre fag Vi fikk inn 1200 innspill på skissene i første runde. Skal vi lykkes i dette arbeidet, er vi avhengig av å få gode innspill gjennom hele prosessen fra alle som jobber med læreplaner til daglig. Hva er fagfornyelsen?

3 Frem til sommeren 2018 skal vi
prioritere innhold i fag utvikle kjerneelementer i fag beslutte hvordan verdigrunnlaget og ny overordnet del skal integreres i fag utvikle og beslutte hvordan de grunnleggende ferdighetene og de tverrfaglige temaene skal integreres i fag finne ut hvordan teknologi, kreativitet, innovasjon og entreprenørskap skal integreres i faget finne ut hvordan læringsstrategier skal integreres i fagene utvikle god sammenheng i fag og på tvers av fag

4 Ny mulighet til å gi innspill
Vi skal fornye alle fagene i grunnskolen og de gjennomgående fagene i videregående opplæring. I arbeidet med fagenes kjerneelementer har vi gruppert alle fagene i 15 grupper som vil dekke mange læreplaner. norsk samisk finsk som andrespråk naturfag fremmedspråk musikk kunst og håndverk/duodji kroppsøving arbeidslivsfag samfunnsfag, geografi, historie engelsk KRLE/religion og etikk matematikk mat og helse utdanningsvalg

5 Hva er fagfornyelsen? Fagene skal få mer relevant innhold
tydeligere prioriteringer som gir mulighet for dybdelæring bedre progresjon og sammenheng i og mellom fagene Vi skal beholde dagens fag, men innholdet skal fornyes. Elevene skal lære på nye måter. Kritisk tenkning og refleksjon vil bli en viktig del av hva elevene skal lære, og de praktiske og estetiske fagene skal styrkes. Hva er fagfornyelsen?

6 Kjerneelementer er det viktigste i faget
Fagets kjerneelementer er det elevene må lære for å kunne mestre og anvende faget det mest betydningsfulle innholdet elevene skal lære på skolen sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer i faget Kjerneelementer skal prege innholdet og progresjonen i læreplanene og bidra til at elevene over tid utvikler forståelse av innhold og sammenhenger i faget.

7 Spørsmål til de videre skissene til kjerneelementer
I hvilken grad mener du at gruppen har kommet fram til en riktig prioritering i denne skissen? Hva mener du er de mest sentrale kjerneelementene i faget med utgangspunkt i denne skissen? Hvis du mener at andre kjerneelementer skal inn - hva mener du da skal tas ut? Synes du skissen ivaretar de tverrfaglige temaene - bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap og folkehelse og livsmestring - på en relevant måte for faget? Det skal bli tydeligere hvilke sider av de grunnleggende ferdighetene, lese, skrive, regne, muntlig og digitale ferdigheter, som er relevante i faget. Hvordan synes du skissene ivaretar dette? Ny overordnet del beskriver verdigrunnlaget for skolen, og skal integreres tydeligere i fag. Hvordan synes du skissene ivaretar dette? Hva er fagfornyelsen?

8 Spørsmål til de videre skissene til kjerneelementer
Innspill om samisk innhold Synes du skissene til kjerneelementer i de ulike fagene legger til rette for å inkludere samisk innhold, det vil si kunnskap om den samiske folkegruppa, om samisk språk, kultur og samfunnsliv? Innspill på tvers av fagene I læreplanverket skal vi få til god helhet og sammenheng i fag og på tvers av fagene. Har du noen innspill for å få til dybdelæring og sammenheng på tvers av fagene - basert på skissene? Hva er fagfornyelsen?

9 Hva er fagfornyelsen? Bli med å gjøre innholdet i skolen enda bedre!
Vi ønsker gode innspill til prioritering i fag Du trenger ikke å svare på alle spørsmålene Send oss tilbakemeldinger på det du er opptatt av Les alle utkastene til fagene og send oss dine innspill: udir.no/om-udir/hoyringar Frist for å gi tilbakemelding: 10. november Hva er fagfornyelsen?

10


Laste ned ppt "Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google