Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utlysning av studentoppgave

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utlysning av studentoppgave"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utlysning av studentoppgave
Oslo, desember 2016

2 Problembeskrivelse Statnett står overfor en stor portefølje av investeringer, reinvesteringer og vedlikehold av anleggsmassen de neste ti årene. Ved å ta i bruk IKT i større grad, tror vi at vi kan gjøre dette sikrere og mer effektivt enn i dag. FoU i Statnett ønsker derfor å utfordre studenter til å komme med forslag til prosjekter på hvordan vi kan ta i bruk IKT på nye måter i planlegging, utbygging, drift og vedlikehold av sentralnettet.

3 Premie Seks grupper med de beste bidragene inviteres til Statnetts FoU-konferanse, hvor de får anledning til å presentere sine prosjektforslag på veggavis/poster.* Det beste bidraget annonseres på konferansen, og premieres med NOK. Statnett vil vurdere muligheten for videreutvikling av de beste prosjektforslagene, for eksempel ved å tilby veiledning til oppgaveskriving eller sommerjobb. * Statnett dekker legitimerte reisekostnader, etter avtale, til og fra konferansen, for inntil fire personer pr. gruppe. Statnett kan også sørge for trykking av poster.

4 Praktisk informasjon Hvem kan delta Hvordan delta Tidsfrister
Studenter som har meldt seg opp til fag på et nordisk universitet. Det er en fordel om forslaget er diskutert med professor. Vi oppfordrer til å gå sammen i grupper. Gruppen må i så fall ha en ansvarlig/prosjektleder. Besvarelsen må være på norsk, svensk eller dansk Hvordan delta Fyll ut vedlagte mal "Prosjektbeskrivelse". Send inn til Tidsfrister Besvarelsen må være på norsk, dansk eller svensk. Frist for innsendelse: 15. mars 2017. Tilbakemelding til de beste forslagene: 31. mars 2017. Kåring av de beste forslagene på FoU-konferansen april Disse må forberede en veggavis/stand. Ved spørsmål kontakt Statnett v. Ingar Steinsvik For å kunne evaluere og eventuelt gå videre med innkommende forslag, trenger Statnett full bruksrett til løsningen prosjektforslaget inneholder eller leder fram til.

5 Nyttige lenker Statnett FoU: skning-og-utvikling/ Statnetts årsrapport: sarkiv-2016/Arsrapport-2015/ Challenges and Opportunities for the Nordic Power System: sarkiv-2016/Nordic-report/

6 Bidrag til Statnetts FoU
Studentkonkurranse 2017: Prosjektbeskrivelse …sett inn eventuelt bilde… Forklaring til presentasjon: Når det står "Sett inn" eller lignende skal dere erstatte teksten med egen tekst. For eksempel: sett inn prosjektnavn -> slett denne setningen og fyll inn navnet på prosjektet. Forklaring til foil: Prosjektbeskrivelse: skal ikke endres Prosjektnavn: sett inn navn på prosjektet Prosjektdeltagere: Her skal du sette inn navn på prosjektdeltagere, med prosjektgruppas kontaktperson først og understreket Sett inn Prosjektnavn Prosjektdeltagere: OBS! Se notater under foilen for veiledning!

7 Bakgrunn og mål Bakgrunn/kontekst Mål
Sett inn tekst (for eksempel: Bakgrunn for prosjektet, hvorfor ønsker vi å gjøre dette? Hvilke problemer løser vi?). Mål Sett inn hovedmål for Statnett med prosjektet Sett inn tekst (Hva skal vi oppnå med prosjektet?) Sett inn tekst (Hva får Statnett ut av prosjektet?) Forklaring til foil: Hvis plassen er for trang, kan det gjerne lages 2 foiler.

8 Overordnet prosjektplan
Milepæler/leveranser Hvilke milepæler og leveranser må til for å drive prosjektet fremover og nå målet? Overordnet vurdering av kostnader, gevinster og risiko Forklaring til foil:

9 Resultater og metode Resultater og kommunikasjon Metode
Fyll inn hvilke resultater/leveranser du forventer i prosjektet (rapport, programvare, prototype, tegning, beregning, etc.) Metode Sett inn hvordan dere har tenkt å kjøre prosjektet Beskriv metoden som skal brukes (litteraturstudie, tester, simuleringer etc.) Redegjør hvorfor dette er forskning og utvikling Hvis plassen er for trang, kan det gjerne lages flere foiler. Forklaring til foil: Resultater og kommunikasjon: Fyll inn hvilke resultater du forventer i prosjektet og leveranser. Eksempler kan være rapport, programvare, prototype, tegning, beregning Fyll inn hvordan resultatene skal formidles internt i Statnett og eksternt. Eksempler kan være presentasjon, blogg, artikkel, rapport.

10 Organisering Prosjektstruktur Deltakere i prosjektet
Hvordan bør prosjektet organiseres, mtp. delprosjekter/arbeidspakker Deltakere i prosjektet Hvem bør bidra i prosjektet? Eks: Fagmiljøer i Statnett, fagmiljøer i Universitet/Høgskoler, forskningsinstitutter, teknologileverandører. Forklaring til foil: Prosjektstruktur: Hvilke aktiviteter/delprosjekter? Hvor mange faser skal prosjektet gå i? Deltakere: Her ønsker vi en vurdering av hvem som bør være med i prosjektet for å ha den riktige kompetansen og mulighetene til å utvikle, teste og ta i bruk det som utvikles.

11 Referanser og bidragsytere
Bygger prosjektforslaget på ideer eller konsept utviklet av andre enn prosjektdeltagere Kort beskrivelse, med navn Andre bidragsytere F.eks støtte fra professor, fagansvarlige, energiselskaper etc… Er prosjektforslaget utarbeidet i forbindelse med en masteroppgave, oppgaver i kurs/fag, eller annen sammenheng? Forklaring til foil:


Laste ned ppt "Utlysning av studentoppgave"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google