Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 22. oktober 2003

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 22. oktober 2003"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 22. oktober 2003
Bruk av IKT i ulike beslutningsprosesser og arbeidsoppgaver i offentlig sektor (II) -Spesielt om representasjon av rettsregler i datamaskinprogrammer Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 22. oktober 2003

2 Leseveiledning til bolk D
Hovedlitteratur er utdrag fra: Fonnes (2000), Schartum (1993) og (2002) og Statskonsult (2002). Det kan lønne seg å lese Schartum (1993) først, og deretter Schartum (2002). Dette er grunnleggende beskrivelser av hvorledes forvaltningen benytter datamaskinsystemer til å treffe beslutninger om enkeltpersoner. Deretter kan det være lurt å lese Fonnes (2000). Statskonsult (2002) inneholder eksempler og vurderinger av offentlige registre og elektronisk innrapportering. Det er ikke viktig å huske detaljer her, men pass på å få med dere hovedproblemstillingene! I siste forelesning tas det opp emner som bare delvis er dekket av litteratur, og der forelesningene derfor er spesielt viktige.

3 Hovedpunkter i forelesningen
1 Generelt om ”transformering” av rettsregler til programkode Må velge én fortolkning av reglene Må uttrykke fortolkningen ved hjelp av et programmeringsspråk Gjør det mulig å behandle enkeltsaker automatisk (helt eller delvis). 2 Hva kan automatiseringen bestå i? Innhente og kontrollere opplysninger Prøve om vilkår er oppfylt Foreta beregninger Mv 3 Eksempler på transformering av regler Litteratur: Schartum (2002)


Laste ned ppt "Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 22. oktober 2003"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google