Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning
Forslag om å starte opp Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning

2 Mål Bidra til at universiteter og høgskoler kan drive et systematisk arbeid for å sikre at flere studenter fullfører sin utdannelse og oppnår sin grad, i henhold til institusjonenes kvalitetskrav. Tiltak overfor førsteårsstudentene vil stå sentralt i nettverket. Fremme samarbeid og innsikt på tvers av fag og profesjon. Aktiviteten i nettverket skal være forskningsbasert, men skal først og fremst ha en praktisk tilnærming ved deling av arbeidsmåter og tiltak.

3 Fokus på å synliggjøre og utvikle analysemetoder som lærestedene kan bruke for å identifisere utfordringer som medfører at studentene slutter. å legge til rette for erfaringsdeling, med tiltak som fører til at studentene lykkes med sine studier. det første studieåret, fordi det er så avgjørende for hele studieløpet. å bidra til et nyansert bilde på hvem som faller fra og hvorfor de faller fra. Herunder vise egnede analyser av gjennomføringstall.

4 Virkemidler Ressursbank på nett. Hjemmeside er utarbeidet.
Være en påminner Arrangere kurs og workshops Arrangere årlig nasjonal konferanse og promotere internasjonale konferanser

5 Organisering og drift Styringsgruppe Et sekretariat – delstillinger
Finansieres av lærested/samskipnader - etter antall ansatte Medlemskap - ansatte ved institusjoner som har betalt kan melde seg inn

6 Kostnader og tidsplan

7 Kompetansenettverkets hjemmeside

8 I protokollen fra møtet i Universitetsstyrets sak D-SAK 1 i møte 7
I protokollen fra møtet i Universitetsstyrets sak D-SAK 1 i møte 7. februar ”Studiesuksess ved Universitetet i Oslo” framgår at de ønsker en oversikt over tiltak mot frafall våren Hvilke resultater som er oppnådd nevnes ikke. Det er rimelig å anta at styret også vil se det som naturlig at foreløpige resultater av ulike tiltak også bør kommenteres. Vi kan spare tid hvis vi allerede nå planlegger for denne situasjonen.


Laste ned ppt "Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google