Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

April på Pytten Tiden som gikk:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "April på Pytten Tiden som gikk:"— Utskrift av presentasjonen:

1 April på Pytten Tiden som gikk:
I mars har vi fått en liten smak av vår. Vi har vært ute store deler av dagene, og vi Har kost oss ute med mindre klær på. Vi har også kommet i gang med påskeforberedelser. Avdelingen er full av påskekyllinger, egg og vi synger sanger, som for eksempel «en liten kylling i egget lå» Tiden som kommer: Vi har fremdeles litt tid til påskeforberedelser og påskekos. Vi startet opp med fellessamling med ulike innslag, og vi skal ha påskefrokost den 7.april. Dere foreldre er velkomne til en koselig frokost sammen med barna denne dagen. Vi skal også ha påskeegg-koking sammen med Trippen onsdag 05. Dette opplegget starter klokken 0930 Vi kommer denne måneden til å fortsette fokuset på vår og det som skjer rundt oss om Våren. Vi skal se på krypdyr, insekter, blader og blomster. Hvor mange bein har en edderkopp? Hvor kan vi finne marker, biller, hva skjer med trærne og hvorfor? Dette er noen av spørsmålene vi skal prøve å finne svar på sammen med barna. Oppfordrer dere foreldre til også å dra på oppdagelsestur sammen med barna i hagen og i skogen. Etter påske fortsetter vi med turgrupper på onsdagene. Vi oppfordrer dere til å ta med sekker og matbokser, slik at barna kan få erfare det å pakke til tur. Vi kommer til å fortsette med farger og former i arbeidet med barna. Vi ser at vi barna liker å snakke om farger og vi hører at barna trekker denne kunnskapen med seg Inn i leken og det har blitt en naturlig del av språket deres. Foreldresamtaler: Nå er det tid for foreldresamtaler. Denne gangen er det hovedsakelig barn født i 2014 vi kaller inn. Her skal vi snakke litt om overgang til stor avdeling, og om utvikling generelt. Det vil bli hengt opp en oversikt over tider. Skriv dere opp på den som passer. Vel møtt

2 Foreldremedvirkning:
Være sammen: Jeg blir meg i møte med deg! På foreldremøte som ble arrangert i mars for alle foresatte i barnehagene i kommunen snakket Svanaug Lunde om at barnets erfaringer blir til biologi (hjernens oppbygging). Spesielt viktig er det i barnets første leveår å bruke mye tid sammen med barnet og gi det full oppmerksomhet, i forhold til den emosjonelle utviklingen. Leken sin avgjørende rolle for barns evne til å lære ble løftet frem. Så derfor er det viktig å oppmuntre barna til å leke! Barna har behov for trygg tilknytning og tilhørighet. Viktig for barna å oppleve at «Du er der for meg». Av og til trenger vi «ullteppe og kakao»! Trygge og varme relasjoner handler om barns behov for å bli sett, forstått og tatt vare på. Det å være en autoritativ voksen, varm og grensesettende, er den voksenstilen vi skal strebe etter å være. Den beste utgaven av oss selv! Barn lærer mest når de opplever autoritative voksne. Barn tåler mye grenser når den voksen er kjærlig og varm. Svanaug var opptatt av å få oss voksen til å si «jeg vil at du…» istedet for «du må…» På hjemmesiden vår er det lagt ut en link hvor Svanaug Lunde beskriver hjernens oppbygging. “Children are only as competent as their context affords them the opportunity to be.” Robert Pianta Foreldremedvirkning: Det blir felles møte i foreldrenes arbeidsutvalgs og barnehagens samarbeidsutvalg den 4. april. I dette forumet foregår foreldrenes formelle medvirkning. Dette er derfor viktig at alle foreldrene holder seg orientert om sakene vi skal ta opp og benytter anledningen til å ta kontakt med foreldrenes representanter dersom dere har innspill eller meninger. Foreldrenes representanter i FAU og samarbeidsutvalget (SU) finner du på hjemmesiden vår i referat fra møtet i november 2016 Leder i FAU er Solveig Duthil, Leder i SU er Victoria L. Klüver, På møtet skal vi ta opp følgende saker: Foreldrearrangement som dugnad, deltakelse i 17. mai-tog og sommerfest. Informasjon om ny rammeplan og årsplanarbeid. Hvordan engasjere foreldrene til medvirkning på innholdet i barnehagen, gjennom årsplanarbeid? Samarbeidsutvalget skal også vedta dato den 5 planleggingsdagen for barnehageåret 2017/18 Som dere ser, er disse sakene av betydning for barn og foresatte i barnehagen, og via disse møtene har foreldrene medvirkning på barnehagens innhold.» Viktige datoer: 03: fellessamling ( starter kl 1015) 07: påskefrokost ( ) 07: frist for innlevering av sommerferielapp 12. barnehagen stenger 12! 13-17: påskeferie. 28: planleggingsdag i barnehagen. Barnehagen er da stengt!

3 Månedens pedagogiske tips:
Bursdagsbarn i april: Andreas blir 3 år den 8.april Leana blir 2 år den 13 april. Gratulerer med dagen til dere begge Annen info: Det er skifte i årstidene, og dette betyr at klær i barnehagen trenger å oppdateres. Vi ber dere til å benytte påsken til å ta med hjem alt av tøy som ligger i barnehagen. Dette gjelder yttertøy og skift inne på badet (samt i garderoben). Sørg for at barna har hensiktsmessige klær, klær som passer og nok skift. Tips: en pose hjem = en pose tilbake med tilsvarende klær! Vi vil benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig flott påske, nyt fridagene sammen! Månedens pedagogiske tips: Ut på tur og opplev alt det magiske som skjer rundt oss på denne tiden av året!


Laste ned ppt "April på Pytten Tiden som gikk:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google