Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klubben for alle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klubben for alle."— Utskrift av presentasjonen:

1 Klubben for alle

2 FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen»
VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på alle områder. Vi er både en breddeklubb og en toppklubb. Det gir spennende utfordringer som klubben tar på alvor. Vi strekker oss langt for å nå målsettingene både på bredde og topp. Fart skal være en attraktiv klubb for alle. Miljøfaktoren i klubben er meget viktig. For å klare dette må vi ha et godt samarbeid på tvers av lag og nivå. Det krever god kommunikasjon i alle ledd, og påvirker naturlig nok vårt ansikt utad til alle våre samarbeidspartnere.

3 Sportsplan

4 Oppslagsverk for viktige roller i FL Fart
Formål Oppslagsverk for viktige roller i FL Fart Sportsplanen skal: klargjøre hvilke verdier klubben driver etter. styrke muligheten for kontinuitet og kunnskapsoverføring. bidra til å lette arbeidet med å rekruttere nye personer. beskrive hvordan klubben ønsker at sport skal organiseres. tydeliggjøre hvilke oppgaver som følger av funksjoner i klubben. klargjøre hvilke verdier den enkelte skal jobbe etter. være konkret og årlig presenteres.

5 Viktige verdier for fl fart

6 - Utgangspunktet for ALT i ALLE ledd
verdiene - Utgangspunktet for ALT i ALLE ledd BETY NOE RESPEKT SAMHOLD TRIVSEL Fair play og retningslinjer fra Norges fotballforbund skal aktivt brukes. Alle spillere skal føle at de betyr noe for laget, vi skal jobbe for hverandre og respektere at vi er forskjellige. På Fart skal det være moro å være med uansett sportslig målsetting. Kampvert-rollen er viktig i holdningsskapende arbeid. Alle lag i barnefotballen i Fart skal gjennomføre

7 RIKTIG TILBUD TIL ALLE - Hvordan nå målet?
Gi et best mulig sportslig tilbud. Ha gode treningsfasiliteter og kompetente trenere. Trenere, lagledere og ledere skal tilbys skolering for kompetanseheving. Vi skal ha godt samarbeid på tvers av lagene der det er hensiktsmessig. God kommunikasjon mellom trenere og lagledere på tvers av lagene. Jobbe for at medlemmene føler tilhørighet til klubben og medlemmene. Være bevisste i bruken av retningslinjer for spillerutvikling gitt av NFF.

8 Forventninger

9 - Hva forventes av vår viktigste ressurs?
FORELDRENE - Hva forventes av vår viktigste ressurs? At de oppmuntrer alle spillerne i medgang og motgang. At de heier på ALLE spillerne – ikke bare de på sitt eget lag. At de respekterer trenere og laglederes bruk av spillere. At de viser respekt for og verdsetter dommerens jobb. At de bidrar til positive idrettsopplevelser i kamp og trening. At de deltar på møter og frivillig arbeid. At de bidrar til utvikling gjennom tillitsverv eller andre tiltak i klubben. At de bidrar til å være kampverter.

10 SPILLERUTVIKLING

11 Spillerutviklingen skal styres av klubben
KLARE RETNINGSLINJER Spillerutviklingen skal styres av klubben Bruke retningslinjer utarbeidet av Norges Fotballforbund. Troen på best mulig ferdigheter gir best resultater. Det er lov å gjøre feil. Det er lov å drible. Prestasjoner er viktigere enn resultater. Hold fokus på individuelle prestasjoner så vel som de lagmessige. Prestasjoner er et resultat av trygghet og tillit.

12 DIFFERENSIERING

13 Differensiering vs topping
Topping skal ikke forekomme i barnefotballen Hva er da forskjellen mellom differensiering og topping? 1/ av aktiviteten med og mot spillere på lavere nivå 1/ av aktiviteten med og mot spillere på samme nivå 1/3 av aktiviteten med og mot spillere på høyere nivå Topping betyr at de beste får spille betydelig mer enn de andre Differensiering innebærer jevnbyrdighet og tredelingsprinspippet

14 JEVNBYRDIGHET og hospitering
- Alle skal delta med like muligheter Jevnbyrdighet betyr jevn motstand i trening og kamp. skaper spenning, glede og engasjement. er forutsetningen for opplevelse av trygghet og mestring. Hospitering: periodevis deltagelse på lag i høyere alderstrinn. kan også skje ved at spillere flyttes på lavere alderstrinn. kan også skje ved at jenter og gutter trener sammen. Spilleren skal alltid ha forankring i et lag. Fortrinnsvis eget årstrinn, men ikke nødvendig vis.

15 FERDIGHETER

16 - Tilrettelagt aktivitet på alle nivåer
FERDIGHETSUTVIKLING - Tilrettelagt aktivitet på alle nivåer Ferdigheter med ball (sjef over ballen) Bevegelse rundt ballfører. (foran, bak og vekk fra ballen) Forstå fotballens prinsipper: Sette i gang spillet bakfra for å øve samspill i angrep. Bruke banens bredde i angrepsspillet Forstå forsvarsspillet ved å holde laget samlet i forsvar Balanse i laget. Unngå strekk og for store avstander. En spiller bør: spille på alle plasser i løpet av sesongen. øve i samme posisjon med samme oppgaver i 2-3 kamper på rad.

17 LYKKE TIL!


Laste ned ppt "Klubben for alle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google