Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Videomodelleringsprosjekt

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Videomodelleringsprosjekt"— Utskrift av presentasjonen:

1 Videomodelleringsprosjekt
Helse Fonna HF Team for Barnehabilitering

2 Målet for prosjektet Målet med prosjektet er at vi skal styrke læringsmoglegheitene for barn og ungdom med autisme i høve sosiale ferdigheiter. Samstundes gje 1. linjetenesta tilgong på godt materiell på norsk til bruk i opplæring av sosiale ferdigheiter. Vi hadde som målsetting å produsere eit materiell som i forsking viser lovande resultat i innlæring av sosiale ferdigheiter for barn og ungdom med autisme.

3 Mål for prosjektet forts.
I dag finst det fleire videomodelleringsfilmer på engelsk. Jed Baker har mellom anna lage filmar som ligg ute på you tube: Elles finst det filmer på følgjande nettsider:

4 Videomodellering Modellering er definert som at ein person, modellen, viser ei åtferd og at dette signaliserer til ein annan person, observatøren, at man skal imitere denne åtferda. Fordelar med modellering er at det er effektivt for å lære ny åtferd og betre eksisterande, kan føre til rask læring, det er ein «naturleg» læringsmetode og ein har fokus på ynskt åtferd. Potensielle fordeler med videomodellering for barn med autisme er at ein mellom anna; Kan vise fleire ulike ferdigheit i realistiske kontekster. Fremje generalisering, Bruke den visuelle styrken til barn og ungdom med autisme Det kan vere motiverande for barnet eller ungdommen å bruke film i innlæringa. Får moglegheit til sjå same sekvens om att fleire gonger dersom ikkje imitasjon oppstår.

5 Jed Baker sin treningsmanual
I vår rettleiingspraksis finn vi Jed Baker sine bøker og materiell svært nyttig i opplæring av 1. linjetenesta, men per dags dato er alt materiell på engelsk. Dette fører til at det av og til blir ei utfordring å motivere kommunane til å kjøpe inn/bruke materialet. Manualen blir brukt som utgangspunkt for manuset i filmane. Vår endelege ynskje er å ha ein videosnutt til alle ferdigheitene i maualen. Innlæringsstrategien i manualen er: Forklaring Modellering Rollespel Naturlege situasjonar (cue card)

6 Subi film Premierefest! Bloopers  http://www.subifilm.no/
Fann skodespelarar (Haugesund Barne- og ungdomsteateret og vi hjalp til med nokon) Laga manus (program til Jed Baker) Førebuing (val av lokale, tid) Filming (vi deltok) Redigering Levering av sluttprodukt Premierefest! Bloopers 

7 Lokaliteter Haugesund Barne-og ungdomsteater Lillesund skule

8

9 Videomodelleringsfilmar
Ferdig laga Under produksjon Problemløysing Takle å tape Avbryte andre Turtaking Tolke andre sine kjensler Spør når du ikkje forstår Ikkje stå for nær samtalepartnar Halde gåande ein samtale Å starte ein samtale Avslutte ein samtale Spør om nokon vil leike/spele Å bli med andre å leike/spele Å få merksemd på ein positiv måte Å halde seg roleg Akseptere nei som eit svar Akseptere kritikk

10 Filmvising

11 Takk for oss Vi håper at dette vil føre til meir effektiv trening av sosiale ferdigheiter og det blir enda større fokus på å trene på spesifikke sosiale ferdigheiter med barn og ungdom med autisme i 1. linjetenesta. Takk til RFM for støtte til film produksjon!


Laste ned ppt "Videomodelleringsprosjekt"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google