Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forskerutdanning og gjennomføringstid ved MN-fakultetet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forskerutdanning og gjennomføringstid ved MN-fakultetet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Forskerutdanning og gjennomføringstid ved MN-fakultetet
Legg inn «Avdeling / enhet» på hver side: 1 Gå til menyen «Sett inn» 2 Velg: Dato og klokkeslett 3 Skriv navn på avdeling eller enhet i feltet «Bunntekst» 4 Velg «Bruk på alle" Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Forskerutdanning og gjennomføringstid ved MN-fakultetet Anne Marit Blokhus prodekan

2 Ph.d.-kandidater ved UiB og MN
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Ph.d.-kandidater ved UiB og MN

3 Fordeling mellom instituttene
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Fordeling mellom instituttene Eksternt tilsatte kandidater dominerer i gruppen andre kilder. Eksternt tilsatte kandidater har i en del tilfeller en løsere tilknytning til instituttene, og kan være mer krevende å følge opp.

4 Gjennomstrømningstid
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Gjennomstrømningstid Gjennomstrømningstiden er god, men kan bli bedre. Vi ligger omtrent på gjennomsnittet for UiB samlet. I gruppen andre finansieringskilder i forrige lysbilde er det imidlertid rom for forbedring for kandidater som er ansatt utenfor UiB. De har også ofte veileder utenfor UiB, men også en intern veileder i komtéen.

5 Gjennomstrømningstiden kan bli bedre
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Gjennomstrømningstiden kan bli bedre Gruppen med eksterne arbeidsigvere ser ut til å være den viktigste gruppen å fokusere på. OU7 Forskerutdanning, pekte på veilederopplæring, det samme gjorde NOKUT på tilsyn i 2013. Vi ønsker å ta opp diskusjon om veileders rolle for særlig eksternt tilsatte stipendiater. Diskusjoner i Forskerutdanningsutvalget dette året om mulighet for innføring av residensplikt. I tillegg vil vi også se på rutiner og regler for forskerutdanningen.

6 Tettere oppfølging av eksterne kandidater
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Tettere oppfølging av eksterne kandidater Residensplikt UiO, MN : Residensplikt Ph.d.-programmet er en organisert forskerutdanning, og ph.d.-kandidaten skal normalt tilbringe minimum ett årsverk ved Universitetet i Oslo (residensplikt). NTNU: § 5.3 Residensplikt Kandidater med ekstern finansiering eller arbeidsplass må ha et opphold ved NTNU på minst ett år av ph.d.-utdanningen.

7 Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Antall disputerte MN

8 Antall disputerte UiB 2011-2016
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Antall disputerte UiB


Laste ned ppt "Forskerutdanning og gjennomføringstid ved MN-fakultetet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google