Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Matematikk 101 og 102.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Matematikk 101 og 102."— Utskrift av presentasjonen:

1 Matematikk 101 og 102

2 Om matematikk 101/102 Lærere : Peer Andersen Ida Hakavik Braarud Telefon og epost til lærerne finner dere i semesterplanen.

3 Om matematikk 101/102 Kvalifiserer for å undervise i skolen. Kan undervise i matematikk fra 1. – 7. klasse For å undervise på ungdomstrinnet kreves det 60 studiepoeng matematikk. Samme kravet gjelder i norsk og engelsk. Målet er at dere skal bli i stand til å undervise i matematikk etter LK06 opp til 7. klasse Dette innebærer at dere må tilegne dere både faglig og didaktisk kunnskap i faget.

4 Innhold Følgende emner inngår i faget MAT101 (høst)
Tall og tallregning Geometri Måling Didaktikk inngår som en naturlig del av temaene. Se på pensumliste

5 Innhold Følgende emner inngår i faget MAT102 (vår) Algebra Funksjoner
Statistikk Sannsynlighetsregning Didaktikk inngår som en naturlig del av temaene. Se på pensumliste

6 Pensumbøker Hovedboken som dere skal bruke i begge modulene er Alfa, matematikk for grunnskolelærerutdanningen Denne utgaven var ny for et par år siden. Det er også mulig å bruke den gamle utgaven. (blå bok). Forskjellene er minimale.

7 Pensumbøker Det er også ført opp noen veiledningshefter på pensumlisten. Disse er det direktoratet som gir ut. Det har imidlertid vist seg å være håpløst å få tak i dem. Det er enklere å få tilgang til hvelvet i Norges bank enn å få ut ting fra direktoratet. For å løse problemet har vi lagt alle heftene på websiden. Med andre ord, dere trenger IKKE kjøpe noen av heftene. Vi skal ikke bruke alle, men de ligger der slik at dere har dem tilgjengelig.

8 Organisering av undervisningen
Forelesninger Det blir forelesninger felles for begge gruppene (nett og stasjonære) på mandager fra klokken til (med unntak av samlingsukene) Vi kjører ikke 4 timer teori sammenhengene, men veksler mellom teori og oppgavearbeid. Det kan bli aktuelt med gjennomgang av oppgaver fra – 13.30

9 Organisering av undervisningen
Veiledning Vi har satt av tid oppgavegjennomgang onsdager fra til Denne finner sted i samme rom som mandagsforelesnignene. Vi kommer til å sette opp en veiledningsøkt til i uken når vi kommer litt lenger ut i semesteret. NB. Det vil i veiledningsøktene også bli gjennomgått oppgaver og eventuelt fagstoff vi ikke rekker på mandagene.

10 Organisering av undervisningen
Samlingene Det er en samling på høsten og en på våren. Vi vil fortrinnsvis prøve å jobbe med praktiske aktiviteter på samlingene, da dette vanskelig lar seg gjennomføre på nett. Det vil også være aktuelt å jobbe med tema innen IKT på samlingene. NB. Det er en eksamen i samlingen i uke 43. Mer info om den litt senere.

11 Organisering av undervisningen
Opptak av forelesninger Det blir tatt opptak av alle forelesningene på mandagene og onsdagene. Disse blir lagt ut på fronter i etterkant. Opptakene blir gjort tilgjengelig for hele klassen og vil ligge ute til etter eksamen. Det er IKKE nødvendig å søke om opptak på forhånd. Dere trenger heller ikke gi beskjed til faglærere eller support. Det må taes forbehold om at det kan skje tekniske feil under opptak. Dette gjelder matematikkfaget. Andre fag kan ha andre ordninger for opptak.

12 Organisering av undervisningen
Obligatoriske oppgaver og undervisning Det er ikke obligatorisk fremmøte på nettundervisning. Samlingene er derimot obligatoriske. Alt som blir gjennomgått på forelesningene og på samlingene er å betrakte som pensum. Dere skal spesielt være oppmerksom på at vi på samlingene jobber med en del praktiske aktiviteter som kan være vanskelig å gjennomføre på egen hånd. Det kan komme spørsmål på eksamen som er rettet direkte inn mot det som er gjennomgått på samlingene.

13 Organisering av undervisningen
Obligatoriske oppgaver og undervisning fort. Dersom dere har en god grunn som gjør at det blir umulig å delta på samlingen, så ta kontakt med faglærerne i forkant så ser vi hva vi får til.

14 Organisering av undervisningen
Obligatoriske oppgaver og undervisning Det er en oppgave i MAT101, med innlevering innen Det er en tverrfaglig oppgave mellom matematikk og pedagogikk på våren 2017 i MAT102. Begge disse er obligatoriske og må leveres og godkjennes for at kursene skal kunne godkjennes.

15 Eksamen…………. Det blir en felles nasjonal eksamen i temaene brøk, prosent og desimaltall. Dato for denne er satt til 1. desember. Eksamen er fire timer og gjennomføres uten hjelpemidler, heller ikke kalkulator. Oppgavene lages sentralt og rettes sentralt. Vi må understreke at dette er ikke noe vi har funnet på, men vi er nødt til å rette oss etter departementet sine bestemmelser.

16 Eksamen…………. Den store utfordringen er at nasjonale deleksamen dekker bare en liten del av pensumet. Jeg har klødd meg i hodet mange ganger for å prøve å finne ut hva vi skal gjøre. Løsningen blir å ha en skriftlig eksamen mandag i samlingsuken i uke 43. Omfanget på denne eksamen blir 4 timer. Tillate hjelpemidler vil være kalkulator. LK06 og formelark legges ved eksamensoppgavene. Denne ordningen ble brukt høsten 2015 og fungerte bra da, så derfor viderefører vi ordningen i 2016

17 Eksamen…………. Skriftlig eksamen til våren i MAT102 Skriftlig eksamen er en tradisjonell skriftlig eksamen på 5 timer der dere prøves i temaene som inngår i MAT102. Tillate hjelpemidler vil være kalkulator. LK06 og formelark legges ved eksamensoppgavene

18 Eksamen…………. Det betyr at på grunn av departementets krumspring om nasjonal deleksamen den 1. desember så blir det i år ikke noe muntlig eksamen.

19 Skrivebrett For å kunne få til en effektiv veiledning samt diskusjoner dere i mellom er det nødvendig med et digitalt skrivebrett. Vi har tidligere anbefalt et fra Digimemo, men det er nå umulig å få tak i. Wacom har brett i alle prisklasser. Et mulig alterativ er dette som er rimelig i innkjøp.

20 Skrivebrett Skrivebrettet gjør dere i stand til å skrive matematikk for hånd og få det overført direkte på skjermen. Student og lærer kan dermed ha en effektiv kommunikasjon om oppgaver og teori. Skrivebrett kan også være til hjelp i oppgaven dere skal levere i høst.


Laste ned ppt "Matematikk 101 og 102."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google