Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Generell presentasjon av Kompetansebroen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Generell presentasjon av Kompetansebroen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Generell presentasjon av Kompetansebroen

2 En god helsetjeneste er avhengig av at vi deler kompetanse, og vi har mye å dele.
Kompetansebroen skal styrke informasjons- og kompetansedeling mellom kommuner/bydeler, utdanningsinstitusjoner og Akershus universitetssykehus. Dette er den store oppsummeringen av hvorfor Kompetansebroen fins og hva den skal bidra til. Livework © 2014

3 Ulik innfallsvinkel, samme pasient
funksjonsnivå diagnose KOMMUNE SYKEHUS Vi deler de samme pasientene, og for dem er det bare én helsetjeneste. Vi må jobbe sammen for å gi dem den beste behandlingen.

4 2014 «Trygg i egen kommune» 2014 «Trygg i egen kommune»
Historien til Kompetansebroen går tilbake til pilotprosjektet “Trygg i egen kommune” som fikk støtte som et Designdrevet innovasjonsprosjekt. Prosjektet, som ble gjennomført i 2014, utforsket hvordan kommunene og Ahus kunne utvikle et helhetlig opplæringssystem som kunne gi medarbeidere den samme kompetanseplattformen. Livework © 2014

5 2015 Fagforum kartlegger kompetansesamarbeid, og Nittedal kommune søker om midler hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus på vegne av partene. 2015 Fagforum kartlegger kompetansesamarbeid, og Nittedal kommune søker om midler hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus på vegne av partene. I 2015 ble bydelene Stovner, Alna og Grorud med i samarbeidet om en plattform for å dele kompetanse. Nittedal kommune på vegne av Fagforum for utdanning og kompetanseutvikling søkte Det ble søkt om midler hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som bevilget penger til prosjektet. Høgskolen i Oslo og Akershus universitetssykehus støttet også med penger og ressurser. Partene ba Ahus om å lede prosjektet. Fagforum for utdanning og kompetanseutvikling består av representanter fra Akershus universitetssykehus, kommuner og bydeler i Ahus sitt opptaksområde, Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo.

6 Prosjekt Kompetanse-broen starter opp i februar.
2016 Prosjekt Kompetanse-broen starter opp i februar. Prosjektet startet opp i februar Det ble tatt utgangspunkt i resultater fra pilotprosjektet «Trygg i egen kommune» og kompetansestrategien som Fagforum hadde utarbeidet. I tillegg ble det blant annet samlet innspill fra workshop med medarbeidere i kommuner, bydeler, utdanningsinstitusjoner og sykehuset. Livework © 2014

7 Styringsgruppen 2016 Hilde Bratlie Hjellup, prosjekteier, Ahus, Avdeling kompetanse og utdanning Harald Støvind, leder av Fagforum, Ahus, Divisjon for psykisk helsevern Anita Bjørnstad, Ahus, Medisinsk divisjon Berit Karin Helland, Ahus, Kirurgisk divisjon Morten Grøvli, Ahus, Divisjon for psykisk helsevern Torgeir Birkeland, Ahus, tillitsvalgt Hanne-Merethe Årstein, prosjektleder, Ahus, Avdeling kompetanse og utdanning, Oddvar Christoffersen, brukerrepresentant Arild Hammerhaug, Skedsmo kommune Trine Knobel, Ullensaker kommune, Fagforum Øvre Romerike Cathrine Stenbrenden Nannestad kommune Solveig Rose Røthe, Alna bydel, bydelene Hilde Marit Mobråthen, Nittedal kommune, Fagforum Nedre Romerike Mariann Holtet, Rælingen kommune, Fagforum Nedre Romerike Ingrid Narum, Høgskolen i Oslo og Akershus Styringsgruppen er sammensatt med representanter fra Øvre og Nedre Romerike, Follo, Oslo-bydelene, Ahus og utdanningsinstitusjonene. Her vises medlemmene i prosjektets første fase (2016). Tom Øresland, Campus Ahus, Universitetet i Oslo Helle Skaun, Nesodden kommune, Fagforum Follo Stine Janitz, Oppegård kommune

8 Styringsgruppen 2017 Akershus universitetssykehus Pål Wiik, prosjekteier, Enhet for medisin og helsefag Anita Kristin Bjørnstad, Medisinsk divisjon Morten Grøvli, BUP, Divisjon for psykisk helsevern Anne Marie Lervik, avdeling samhandling og helsefremmende Harald Støvind, leder av Fagforum kompetanse og utdanning, Divisjon for psykisk helsevern Kjersti Sirevåg, prosjektleder, Ahus, Avdeling kompetanse og utdanning, Bydelene Jan-Henrik Karlsen, avdelingsdirektør Bydel Alna Ansattes representanter Torgeir Birkeland, tillitsvalgt Ahus XX – fra kommune/ bydel Øvre Romerike Marte Hoel, ass. rådmann, Eidsvoll kommune Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Akershus FoU-leder Kari Os Nedre Romerike Arild Hammerhaug, kommunaldirektør Skedsmo kommune Utdanningsinstitusjonene Ingrid Narum, Høgskolen i Oslo og Akershus Tom Øresland, Campus Ahus, Universitetet i Oslo Follo Kenneth André Johannessen, kommunalsjef Enebakk kommune Her er styringsgruppen for prosjektets fase 2 (2017).

9 Lansering 9. januar 2017 Kompetansebroen ble lansert 9. januar 2017 på Lørenskog hus med stor deltakelse fra partene og med representasjon fra Helse- og omsorgsdepartementet. Statssekretær Lisbeth Normann kommenterte blant annet at Kompetansebroen er «innovasjon i praksis».

10 Kompetansebroen er en nett-tjeneste som er tilgjengelig på både pc, nettbrett og mobiltelefon.

11 Her er forsiden. Øverst til høyre viser den kommende kurs
Her er forsiden. Øverst til høyre viser den kommende kurs. Til venstre ligger inngangen til en film som kort oppsummerer hva og hvorfor om Kompetansebroen.

12 Brukerne kan finne arrangementer ved å klikke i kalenderen eller ved å vise alle arrangementene. Alle som vil dele et arrangement med andre kan få legge det inn på Kompetansebroen. Den håndterer alt med påmelding, deltakerlister og betaling.

13 På Kompetansebroen finner du en rekke e-læringskurs som er relevante for målgruppen.

14 I temaseksjonene finner du både fagartikler, film, e-læringskurs og omtale av tjenester. Temaene skal utvikles fortløpende og nye temaer kommer til. Dette bildet viser bare noen av temaene.

15 Her er ett eksempel på temaside.

16 Kompetansebroen har også en egen kategori for helsefilm, lenker til viktige nettressurser og råd og tips om verktøy.

17 Her er noen av filmene på Kompetansebroen.

18 På Kompetansebroen finnes adresser til helsetjenester hos alle partene.

19 På Kompetansebroen finner du også nyhetssaker under Aktuelt
På Kompetansebroen finner du også nyhetssaker under Aktuelt. Alle kan melde inn forslag til nyhetssaker.

20 Veien videre Videre utvikling med mer innhold
Drift, eierskap og økonomimodell Løsningen gjøres kjent og tas i bruk Prosjektet skal i 2017 bidra til at nettsiden utvides med mer innhold og flere tema. I samarbeid med vår leverandør for nettsiden gjøres det fortløpende tekniske justeringer og forbedringer for en mest mulig brukervennlig og funksjonell løsning. Videre skal prosjektet bidra til at Kompetansebroen gjøres kjent og blir tatt i bruk i hele området vårt, og ikke minst arbeider prosjektet med å få på plass en god løsning for driften av Kompetansebroen fra 2018. Kompetansebroen er et innovativt prosjekt som vekker oppmerksomhet fra flere hold, og er et samhandlingstiltak vi kan være stolte av. Vi erfarer at den bidrar til en større delingskultur, blant annet ved at flere åpner kursene sine for andre parter enn før. Kompetansebroen gir oss en unik mulighet til å få oversikt over hele helsetjenesten i vårt område, til å forstå hverandre bedre og knyttes nærmere sammen. Dette er vår felles plattform, og vi håper at alle vil bidra med innhold til den og ta den i bruk! Avslutningsvis skal dere få møte noen utvalgte medarbeidere som har begynt å bruke Kompetansebroen og høre hva de synes om den!

21 Jeg la ut kurset mitt på Kompetansebroen og fikk tre ganger så mange deltakere som i fjor!

22 Med film, e-læringskurs og artikler fra Kompetansebroen, ble fagdagen vår en suksess!

23 PSST… Visste du at vi er de første i landet som har laget vår egen kompetansebro?

24 Takk for oppmerksomheten – og dere er hjertelig velkommen til å ta kontakt med Kompetansebroen!


Laste ned ppt "Generell presentasjon av Kompetansebroen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google