Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fremtiden

3 Ressursfokus vs mangelfokus

4 Står du i veien for deg selv?

5 Tellekultur Det er ikke antall språk, kulturer, religioner, kompetanser eller kvinner og menn som avgjør om det er mangfold og innovasjon i bedriften. Men det er måten deres ulikheter blir identifisert, koordinert på som avgjør om det er mangfoldspraksis.

6 Nivåer for arbeid med mangfold.
1. Trening av minoriteter 2. Kulturell toleranse 3. Utfordre rasistiske holdninger 4. Bekjempe diskriminering 5. Bruk av positiv særbehandling 6. Mangfoldsledelse (Wrench 2007

7 Kategorisering

8 Språk Språket skaper virkeligheten.
Språket påvirker møter og relasjoner Språket påvirker tiltakene Språket påvirker resultatene Språket påvirker livskvaliteten Hvordan er språket som definerer mangfold i Vestfold?

9 Ledelesens språk Holdninger og handlinger henger tett sammen. Språk er makt. Skal bedriftene eller institusjonen vinne tillit blant sine kunder, ansatte, medlemmer eller brukere, gjør ledelsen klokt i å evaluere språket og kategoriene som definerer virkeligheten og ulike grupper i samfunnet. Professor Linda Lai ved BI sier: ”Selv en håndfull tilfeldige ord kan ha stor effekt på motivasjon og ytelse. Personer som først leser eller hører et sett med positive, energigivende ord som «aktiv», «energi», «sterk» blir mer energiske og får større pågangsmot og utholdenhet i en vanskelig oppgave enn personer som blir eksponert for mer negativt ladede ord.” Ord og uttrykk som binder ansatte sammen, bygger fellesskap, skinner av likeverd, ”OSS” tankegang, ambisjoner, glede og fremtidsrettet visjon hvor ansattes ressurser blir anerkjent, vil ha en positiv effekt på de ansatte, og arbeidsmiljøet.

10 Familier i transitt

11 Broen som binder mennesker sammen

12 Inkludere


Laste ned ppt "Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google