Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Natur- og miljøvernstrategien for DNT

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Natur- og miljøvernstrategien for DNT"— Utskrift av presentasjonen:

1 Natur- og miljøvernstrategien for DNT
Fellesmøte 30 oktober 2016

2 Forankring Hovedutfordring Målområde

3 Visjonenen DNT ; ” Naturopplevingar for livet”

4 Formålsparagraf: ” DNT skal arbeide for eit enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for å sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag”

5 ” DNT skal styrke arbeidet med å ta vare på attraktive natur- og friluftsområder og delta aktivt i forvaltningen med utgangspunkt i vårt brukerperspektiv”

6 Arbeidsfordeling :” DNT sentralt skal fylgje opp og påverke rammevilkåra for friluftslivet i den nasjonale politikkken og støtte medlemsforeningane i arbeidet deira.

7 Hovedutfordring. Dei gode naturopplevinga er truga
Hovedutfordring. Dei gode naturopplevinga er truga. Eit landskap i rask endring. Mange av opplevings- og stadkvalitetane som friluftslivet baserer seg på er i ferd med å forsvinne eller bli redusert. Dette gjer innhogg i det biologiske mangfaldet og får samstundes konsekvensar for oss som driv med friluftsliv.

8 DNT ynskjer både bruk og vern av norsk natur og meiner at bruk av naturen til enkel og naturvennlig friluftsaktivitet også fører til ei forståing av behovet for å ta vare på natur. Eit svært høg medlemstal set oss i ein posisjon til å påvirke mange til natur- og klimavennlig åtferd.

9 Støyforunreininga aukar……lovendringar motorisert ferdsel…
Støyforunreininga aukar……lovendringar motorisert ferdsel…. Snø- og vannskuter…. Støy frå vindturbiner. Fråvær av støy motiverer oss til friluftslivaktivitet.

10 ”Ynskje om fornybar energi fører til ei kraftig utbygging av vindkraft, vasskraft og nett.” Konsesjoner blir gitt hovudsakleg basert på behandling av enkeltsaker etter energiloven og omsynet til natur og landskap blir ikkje vareteke godt nok.

11 Målområde: Allemannsretten må stå vedlag, viktige naturområde må være tilgjengeleg Medvirke til ein bruk av naturen som sikrer natur-, kultur, og opplevingsverdiar i eit langsiktig perspektiv. Styrkje kunnskapen om natur og miljø blant dei som driv friluftsliv. Klimasoner: 22 i Sogn og fjordane….. t.d. 2 i danmark. variert

12 Gjegnen 17 august 2016. Vern og bevaring av natur og landskap 3
Gjegnen 17 august Vern og bevaring av natur og landskap 3.2 i strategien. Intakt natur treng betre vern, også med tanke på eigenverdien i naturen. Ålfoten landskapsvernområde.

13 Litt fri synsing: Kr 40. 000. 000. 000 i opplag
Litt fri synsing: Kr i opplag. Kostbar og daud kapital. Overproduksjon i markedet gjev låg oljepris. Paralelt med krafftproduksjonenen i dag. Billig strøm når det er nok av den. I dag billig kraft. Meir kan det bli. I Sogn og Fjordane 1800 GWH på vent med godkjennt konsesjon. ( husstander) i Norge 17 TWh ( husstander kilde: NVE 2. kvartal 2016)

14 Oljen er endå viktig, men for klimaet er den synderen. CO2 må ned
Oljen er endå viktig, men for klimaet er den synderen. CO2 må ned. Vannkraft er fornybar. Men ved produksjonen av den må ein ta vatnet frå elva som er eit økosystem. Redusert økosystem gjev redusert biologisk mangfald- naturopplevinga kan bli mindre spennende.

15 Vatn og stilla høyrer naturen til
Vatn og stilla høyrer naturen til. Desse element gjev oss vår gode følelse.

16 Tidleg haustmorgon, sola kjem fram heilt stille i paradiset i dag.

17 Sakte legg bladene seg inntil kvarandre…

18 22,5 m steinfjøs 570 moh frå 1890,

19 Nundalen (Årdal kommune) Haugstad Synfaring OED 690 mm nedbør samfunnsøkonomisk?

20 Takk for oppmerksomheiten


Laste ned ppt "Natur- og miljøvernstrategien for DNT"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google