Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Infomøte for ansatte 14.06.17.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Infomøte for ansatte 14.06.17."— Utskrift av presentasjonen:

1 Infomøte for ansatte

2 Styringsgruppas svar på Fellesrådets anmodninger fra FR-møtet 26.04.17

3 1. FR anmoder styringsgruppen om å framlegge forslag til en plan for satsing på konkrete områder, hvorfor disse områder er valgt og en konsekvensutredning vedr. stillingsressursene, både reduksjon og satsing knyttet opp mot valgte områder.

4 To hovedspor for satsing på konkrete områder:
Plan og begrunnelse: To hovedspor for satsing på konkrete områder: 1. FORSTERKET MENIGHETSUTVIKLING. 8 robuste sokn. Større (bydel) Mindre (Levekårssoner) MUV, Fokus, Agenda 1, Namu 2. KIRKEN SOM ÉNHET/HELHET I STAVANGER, med 8 utviklingsområder.

5 2. KIRKEN SOM ÉNHET/HELHET I STAVANGER, med 8 utviklingsområder.
Økt frivillighet Sosialt entreprenørskap og kirkens diakoni Internasjonale Stavanger Unge voksne Eldrebølgen Samtaler, synlighet og relasjoner Kommunikasjon og markedsføring Koordinering på tvers av soknegrensene Gudstjenester og hellige handliger BU-/familie/trosoppl. Kulturprod. og kulturarr. Diakonale tiltak Samarb. m. organisasjoner.

6 Konsekvensutredning vedr
Konsekvensutredning vedr. stillingsressursene, både reduksjon og satsing knyttet opp mot valgte områder. - Ikke tallfeste stillingsressurser til felles utvikl.områder, men lage gode prosesser. - Invitere flest mulig ansatte til å involvere seg i utv.områdene for hele byen, kombinert med sitt hovedfokus som vanlig på lokalt menighetsarbeid. Dette i stedet for fulle stillinger i hvert utv.område (med unntak av kommunikasjon, der en 100% stilling anbefales) Gradvis opptrapping, men prioritere ny struktur og kultur framfor «gasspedalen». VI MÅ SLUTTE MED NOE! Eks. Unge voksne eller integrering krever ressurser. Større sokn og «ny start» kan gjøre det enklere å prioritere. Samtidig anbefales at dagens gudstjenesteforordning videreføres. Endringene får best kraft når de ansatte og MR lokalt får være med å lede an i endringsprosessene. Kontinuerlig prosessarbeid!

7 2. FR anmoder styringsgruppen om å framlegge en plan for opprettelsen av anslagsvis 8 nye sokn inkl. forslag til stabssammensetning, som erstatter dagens 17 sokn. Forslaget må også redegjøre for hvilke ringvirkninger dette kan ha for kirkemedlemmenes tilhørighet til menighetene.

8 Spørre dagens menighetsråd! Justere lokalt i tillegg (skolekrets o.l.)
Sokneinndeling Spørre dagens menighetsråd! Justere lokalt i tillegg (skolekrets o.l.) Skisse, men NB, det finnes flere alternativer! Dom, Petri, Kampen, Stokka Hundvåg Varden og St. Johannes Hillevåg og Bekkefaret Hinna og Gausel Tjensvoll og Madlamark Hafrsfjord og Sunde Vardeneset og Tasta Presiseringer: Mulighet til lokale menighetsutvalg, særlig i en overgangsperiode. Mer samarbeid på tvers også av de nye soknene. Forsterket helhet. Nye sokn bør være mindre statiske, og mer fleksible særlig på stabsnivå.

9 Stabssammensetning Ingen radikale endringer. Presisere i stillingsinstrukser at man kan ha oppgaver utover sitt «primære sokn», både for å justere bemanningsskjevheter, samarbeide godt og for å arbeide for helheten. Forsterke de ulike faggruppenes ansvar for helheten. Dele fagkompetanse, både blant frivillige og ansatte medarbeidere. Skal skape trygghet og økt eierskap til endrings- og sammenslåingsprosessene på stabsnivå FR kan alltid gjøre endringer mht. utviklingsområder osv.

10 Daglig leder Kun én per sokn, men behov for flere for å løse dagens oppgaver. Prosess og kontinuitet framfor brudd. Gjennomgang av stillingsinstrukser for alle ansatte, og dialog med frivillige medarbeidere, for å hjelpe daglig leder til å frigjøre tid til styring og ledelse. KAN FØRE TIL AT NOE IKKE LENGER BLIR GJORT! Kirkevergekontor og servicetorg vil også lete etter ledig kapasitet og smart ressursbruk hos seg.

11 Andre stillinger Flere fagpersoner vil være to eller mer med samme fag! Ansvarsfordeling må jobbes fram lokalt i nye staber Fokus for alle på frivillighetsrekruttering og koordinering, synlighet, utadrettethet og prioriteringsarbeid. Noen sokneprester mister sokneråd, mens andre blir «ledende sokneprest».

12 Virkninger for kirkemedlemmenes tilhørighet
Relevant for flere mennesker pga. utviklingsområdene. Kan gi flere kirkemedlemmer tilhørighet. Lokalkirken skal sikre fortsatt sikre godt tilbud. Ingen kirker skal stenges. Mange kirkemedlemmer bør oppleve at kirken er som før, men at kirken forhåpentligvis favner bredere? Risiko for at folk «faller fra» er reell! Tiltak for å unngå dette: Opprettholde gudstjenestetilbud. Fokus på relasjons- og fellesskapsbygging i de nye soknene Utnytte mulighetene som kommer av et større nedslagsfelt Fokus på målene om å nå flere på nye måter. Konfliktrisiko? «Grums» kommer til overflaten? Bra, men krevende. Risiko for at vedtakene aldri gjennomføres.

13 Del 2 - Kalender Drøftingsmøter mellom tillitsvalgte og ledelse i forrige uke. FR i kveld. (14.juni) Høring og utsendelse til MR innen 1.august, med svarfrist 31.okt. Drøftingsmøter månedlig i høst. Infomøte i september og november Detaljer om utviklingsområdene og videre prosess utarbeides kontinuerlig Vedtak i FR, BDR, MR. Tidsplan for iverksettelse.

14 Del 3: Hyppige spørsmål Kan vi ikke bare fortsette som før?
Hvem er de som mener der det er krise, eller at vi ikke er relevante? FR, BDR, MR som prosjekteiere/prosjektstøtter. Hvorfor får vi ikke mer informasjon? Hvorfor må vi få så mye informasjon? Folkekirke vs. organisasjonskirke? (MFO) Kontorlokaler? Hvem bestemmer til slutt?

15 Del 4: Spørsmål


Laste ned ppt "Infomøte for ansatte 14.06.17."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google