Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018

2 Hva består konfirmasjonstiden av?
Lære om kristen tro og tradisjon Erfaringer med kristen praksis Refleksjon rundt viktige spørsmål Mulighet til å finne ut mer om hva du tenker og tror Konfirmasjon forutsetter dåp, men konfirmasjonsundervisningen er åpen for alle.

3 Hva gjør vi? Undervisning; av og til med gjester
8 gudstjenester: Du vil oppleve ulike typer gudstjenester. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon: Landsomfattende innsamlingsaksjon tirsdag før palmesøndag hvert år.

4 Tema: Tro, håp, kjærlighet, vennskap, rus, hvilket ansvar har vi for andre, gutt - jente, rik - fattig, miljøvern, de ti seksualitet, bud tvil, selvbilde døden, Gud, Jesus og andre viktige temaer.

5 Hvem møter du: Ansatte i kirken Begravelsesbyrå Medlemmer i kirken og dens ungdomsorganisasjoner.

6 Våre forventninger Du kommer tidsnok til undevisning og er med til timen er slutt. Du bidrar med innspill og tanker til de ulike temaene. Ved fravær avtaler vi hvordan du skal ta igjen noe av det du har gått glipp av.

7 I Mjøndalen kan du velge mellom disse alternativene:
NETS-konfirmant Menighetskonfirmant Musikk-konfirmant KRIK-konfirmant Tilrettelagt undervisning

8 NETS-konfirmant Øvelser, konserter, sosiale samvær, nattcup, tensing
festival. NETS-konfirmantene deltar på Fellessamlingene en onsdag i mnd rett etter skoletid. Sang, band, lydteknikk. Øvelse på fredager kl

9 Menighetskonfirmant:
Du vil lære om den kristne tro ved samtale, film, oppgaver og ulike aktiviteter. Møtetid: Mest sannsynlig mandager i gruppe og onsdager for fellessamling (1 g. pr. mnd).

10 Musikk-konfirmant Du deltar på fellessamlingene en gang i mnd, og du spiller instrumentet ditt sammen med kantor. Du blir mer kjent med noe av musikken vi bruker i kirken, og spiller i gudstjenesten og i andre sammenhenger. For deg som er glad i å spille og i musikk!

11 KRIK-konfirmant - www.krik.no Leir 23.-27. juni i Bø.
Mange andre ungdommer. Spennende Aktiviteter og fine samlinger. Du må tåle litt vann. Det har de andre fra Mjøndalen gjort.  Møtetider: En fellessamling i mnd (onsdag eller torsdag) og en gruppeundervisning i mnd.

12 Valg av aktiviteter

13 Vi har vanlige regler for orden og oppførsel som gir trygghet til alle.

14 Tilrettelagt undervisning
Vi tilbyr tilrettelagt undervisning for konfirmanter som har behov for det. Vi samarbeider med Tro og lys som har egne samlinger ca. 8 ganger i året. Ta kontakt med diakon Knut J. Finquist for å avtale nærmere hvis dette er aktuelt for din konfirmant.

15 Hva koster det ? Grunnbeløp 400,- kr. Alle konfirmanter:
NETS-konfirmant: 200,- kr. + grunnbeløpet = 600,- KRIK-konfirmant: medl.avg (100) + buss og mat (600)+ grunnbeløpet (400) = 3.300,- 2.500 (ikke medl.)+ buss og mat (600)+ grunnbeløpet (400) = 3500,- NB: MED FORBEHOLD OM ENDRINGER!

16 Konfirmasjonsdatoene mai 2018
Torsdag 10. mai (Kristi himmelfartsdag) kl eller 13.00 Lørdag 12. mai kl eller 13.00 Søndag 13. mai kl eller 13.00 Maks 16 konfirmanter pr. gudstjeneste pga plasshensyn. Hvis det kun blir en gudstjeneste på en dag legges den normalt til kl

17 Neste infomøte for alle konfirmanter/foresatte:
Påmelding Du melder deg på via våre nettsider: Åpner mandag 30.januar kl Påmeldingsfrist: 7. februar for KRIK-konfirmanter. 6. april for resten. Neste infomøte for alle konfirmanter/foresatte: Onsdag 31. mai kl

18 Påmelding til konfirmasjon i Mjøndalen menighet
Mandag 30. januar kl blir påmeldingen til konfirmasjon i Mjøndalen menighet lagt ut på vår hjemmeside: Vi legger også ut påmeldingen til KonfAction De som ønsker å være KRIK-konfirmanter fyller ut den også.

19 Se under Påmeldinger i hovedmeny:

20 Valg av konfirmasjonsdag
Når vi åpner påmeldingen har vi satt opp 15 plasser på hver konfirmasjonsgudstjeneste. Gudstjenestene fyller seg opp etter hvert som påmeldingene kommer inn. Dersom en dato og et klokkelsett ikke synes betyr dette at gudstjenesten er full.

21 Valg av konfirmasjonsdag
Hak av på alle ledige datoer/klokkeslett i prioritert rekkefølge:

22 Ønsket konfirmantgruppe
Velg ønsket konfirmantgruppe i nedtrekkslisten:

23 Foresatte Har du som foresatt mulighet til å bidra med noe under konfirmasjonstiden? Hak av i påmeldingsskjemaet.

24 Bekreftelse når skjemaet er sendt

25 Foresatte og konfirmant mottar e-post når påmeldingen er gjennomført

26 Påmelding til KonfAction 2017
Blir lagt ut samme dag som påmelding til konfirmasjon (mandag 30. januar kl ). Ønsker du å være KRIK-konfirmant fyller du ut denne påmeldingen også:

27 Se under Påmeldinger i hovedmeny:

28 Valg av aktivitet på KonfAction 2017
På KonfAction får deltakerne en aktivitet og de får instruksjon i denne i tre dager. Det er enkelte aktiviteter som er veldig populære og de gruppene blir fort fulle. Det er derfor viktig at du setter opp 5 alternativer. Frem til vår påmelding starter 30. januar er det fint om du går igjennom listen over alle aktivitetene slik at du har dine 5 ønsker klare når påmeldingen starter. Mjøndalen menighet gjør en felles påmelding mot KRIK i begynnelsen av april. Vi vet derfor ikke hvilken aktivitet du blir tildelt før da.

29 Se på siden www.krik.no før påmeldingen starter Velg konfACTION2017 i menyen under Leir

30 Her kan du se alle aktivitetene som du kan velge i mellom

31 Påmeldingsskjema vedr. aktivitet

32 Kan du som foresatt være med som hjelpeleder under KonfAction 2017?
Tid: Fredag 23. – tirsdag 27. juni Sted: Bø i Telemark (Bø camping like ved Bø i Sommarland)

33 Dersom du haker av for det og skriver inn e-post adresse får du kopi av skjema

34 Bekreftelse når skjemaet er sendt

35 Neste infomøte for alle konfirmanter/foresatte:
Påmelding Du melder deg på via våre nettsider: Åpner mandag 30.januar kl Påmeldingsfrist: 7. februar for KRIK-konfirmanter. 6. april for resten. Neste infomøte for alle konfirmanter/foresatte: Onsdag 31. mai kl


Laste ned ppt "Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google