Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING"— Utskrift av presentasjonen:

1 ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING
Husregler

2 Husregler: 1. Læringsmiljø – Ha fokus på faget og læring
Det er læreren som er klassens leder. Engasjement, medvirkning og god oppførsel forventes av deg som elev. 2. Ha orden og ro. Møt presis Forsentkomming medfører ordensanmerkning. 3. Ha pc-vett PC-en skal brukes til læring og skolearbeid. Ingen får ta opp eller bruke pc-en før læreren har gitt klarsignal. Ved misbruk kan pc-en bli inndratt for resten av dagen. 4. Ha med nødvendig utstyr Du får ordensanmerkning hvis du mangler nødvendig utstyr. 5. Ha gode arbeidsvaner    6. Delta på prøver og lever innleveringer i tide For å få karakter i et fag må du delta i opplæringen. Å delta betyr å være med i fagets planlagte aktiviteter. Manglende karaktergrunnlag vil medføre at du får IV (ikke vurdert). Dersom du ikke leverer arbeider, vil du få ordensanmerkning. 7. Vis respekt og vær hyggelige mot hverandre

3 Læringsmiljø – klasseromskultur
Respekter andres rett til å arbeide uforstyrret. Si alltid i fra når du forlater plassen din eller klasserommet. Kommunikasjonsregler i klassen: Lytt når noen snakker. Ikke avbryt. Vent på tur.

4 Romregler Når undervisningen foregår, er det læreren som avgjør hvordan stoler og bord er plassert. Før dere forlater klasserommet, har vi også noen regler dere må forholde dere til: Bord og stoler skal stå etter hverandre. - Søppel skal i søppelstasjonen. Vi rydder alltid opp etter oss i skolens fellesarealer og deltar i ryddeordningen i kantina.

5 Arbeidsro er viktig for læringsutbyttet!
Bråk og uro aksepteres ikke

6 Vi krever disiplinert bruk av PC-en
Vi har alltid PC-en lukket når timen starter. I timene skal PC-en være avslått og pakket ned dersom ikke annet er avtalt med læreren. - Elektronisk utstyr som mobiltelefon eller MP3, skal ikke brukes i timene uten avtale med læreren. - Når du bruker Internett, skal du følge skolens nettverks- og IT- regler.

7 Jobben må gjøres! Innleveringer, prøver, prosjektarbeid, praksis og muntlige presentasjoner er viktig for at du lærer det du skal. Underveisvurdering skal hjelpe deg til faglig utvikling.   Prøveplanen i faget settes opp i samarbeid mellom elever og lærer. Dere må bli enige om tidspunkter for prøver, innleveringer og andre aktiviteter. Ta ansvar for elevmedvirkning! Frister må holdes. Sluttvurdering er ingen selvfølge. Du må gjøre oppgavene du har fått. Og du må være til stede for at du skal få karakter i faget.

8 Plagiat, juks og uselvstendig arbeid
Plagiering er å fremstille andres arbeid og ideer som sine egne. Det er ikke lov. Det er en uetisk handling og i verste fall kriminelt. Det er ikke lov til å skrive av fra bøker, artikler eller “klippe og lime” fra nettsider uten at du oppgir kilde. Plagiering, fusk og forsøk på fusk fører til at du ikke får vurdering på arbeidet ditt og dermed kan stå i fare for ikke å ha tilstrekkelig karaktergrunnlag. Du vil få atferdsanmerkning og kan få nedsatt karakter i atferd.

9 Alle hilser, snakker høflig og hyggelig til hverandre og om hverandre

10 Stavis har nulltoleranse for mobbing, rasisme og seksuell trakassering!

11 Fravær, varsling og melding
Kontaktlærer skal ha beskjed ved alt fravær via SkoleArena. Før inn og kontroller fraværet ditt jevnlig på Skolearena. Eventuelle feil meldes faglærer. Alt fravær registreres og kommer på sluttdokumentasjonen, med de unntak som er nevnt i Opplæringslova. Stort fravær kan medføre at skolen ikke kan gi vurdering med standpunktkarakter. Hvis du har mer enn 10% udokumentert fravær i et fag, vil det som hovedregel føre til at du ikke har rett til halvårsvurdering eller standpunktkarakter i faget. For sletting av fravær: Se Opplæringslova og ordensreglene for sletting av fravær.

12 Stange videregående skole
stange.vgs.no


Laste ned ppt "ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google