Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Håndbokrevisjon SHB Gjelder fra

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Håndbokrevisjon SHB Gjelder fra"— Utskrift av presentasjonen:

1 Håndbokrevisjon SHB Gjelder fra 2017-06-01
Overgangsperiode til ?????? Hva er helt nytt? Hva er klarlagt? Hva gjenstår?

2 Hva er helt nytt? Nytt format. Lett oversikt med logisk hierarki

3 Hva er helt nytt? Artikkelformat
Eks: Kap 6 Operative prosedyrer

4 Hva er helt nytt? Politiattest
Artikkel 331 Instruks skolesjef Skolesjefen skal nedtegne opplysninger om hvilke personer som er avkrevd politiattest, at attesten er fremvist og dato for fremvisningen. Artikkel 553 Bestemmelser for instruktørbevis på seilfly Instruktører som instruerer mindreårige eller personer med utviklingshemming skal vise politiattest til skolesjefen i alle klubbene de instruerer i hvert 3 år.

5 Hva er helt nytt? Ren utøver
Artikkel 1110 Luftsport 3.0 Anti doping Alle som driver med idrett i Norge skal følger regelene for ren idrett. Antidoping Norge leder dette arbeidet og kan gi råd, kurs og veiledning. Alle som skal ha sportslisens må ha gjennomført "Ren utøver" programmet. Dette er et selvstudie med diplom.

6 Hva er helt nytt? Ren utøver
Side 2 på søknaden nytt felt gjelder nå:

7 Hva er helt nytt? Artikkel 530 Teoripensum for seilflybevis
pensumet for "E" elevbevis og "S" seilflybevis er nå det samme Artikkel 531 Pensumliste for seilflybevis Laget linker til alle lover og BSL’er. BSL F 1-1 Lufttrafikkregler og operative prosedyrer / SERA Hoveddelen på engelsk. BSL F 1-1 Forskrift om lufttrafikkregler og operative prosedyrer. Bare norske tilleggsregler

8 Artikkel 040 - DEFINISJONER
1.1 Flytekniske definisjoner: BSL B Forskrift om dokumentasjon knyttet til luftdyktighet (dokumentasjonsforskriften) Vedlegg 1. Definisjoner 1.2 Operative definisjoner: BSL F 1-1 Lufttrafikkregler og operative prosedyrer / SERAL (( Article 2 Definitions Nasjonalt tillegg § 4 definisjoner. Definisjonene er på engelsk, bortsett fra det nasjonale tillegget, og de er ikke oversatt til norsk per Inntil det kommer en norsk godkjent oversettelse på den nye BSL F 1-1 SERA er de gamle definisjonene vedlagt under. NB! Det er den nye BSL F 1-1 sera som er gyldig norsk rett.    2.0 Definisjoner fra UTGÅTT Forskrift om lufttrafikkregler (BSL F 1-1) fra 2003. § 1-3. Lista er beregnet som et hjelpemiddel for de som ikke kan engelsk godt. (Alle definisjoner som står på norsk andre steder enn her er slettet fra denne lista )

9 Hva er helt nytt? Kap 8 Flysikkerhet
Regler for varsling er de samme, men skjemaet for varsling er nytt i word format. Bedre plass til å: 1. Full beskrivelse av hendelsesforløpet 2. Hva kunne hindret hendelsen (frivillig) SUK skal bruke dette for å kunne lage en bedre anbefalinger for å hindre neste hendelse. Hva mener du bør gjøres for å hindre neste hendelse? Det er ofte den som er involvert som best vet hva som var sannsynlig årsak til hendelsen. Eks: Følge sjekklister, bedre DI, bedre utsjekk på flytypen. Mer opplæring i ? Bedre prosedyre i ? etc.

10 Hva er helt nytt? Kap 9 Kvalitetssikring
Artikkel 910 Virksomhetstilsyn av klubber 1.0 Hensikt Virksomhetstilsynet har til hensikten å kontrollere at seilflyklubbene og deres medlemmer drives sikkert og at de følger gjeldene myndighetsbestemmelser, S/NLF håndbøker og bestemmelser samt lokale klubb og flyplassregler. Tilsynet skal komme med anbefalinger og tilrådninger på områder hvor klubben har et mulig potensiale til forbedringer.

11 Hva er helt nytt? Kap 9 Kvalitetssikring
Operativ leder foretar egenkontroll hvert år Klubbene får besøk hvet tredje år eller oftere ved behov. Hva som undersøkes må endres etter ananlysering av tilsynsrapporter og trender i hendelsesrapporter. Resultatet bør diskuteres på "IK1 skolesjefsamlinger" som derved kan gi føringer på hvilke områder som kan være mangelfulle. Fokus områder må være områder som bedrer sikkerheten.

12 Hva er klarlagt Operativt seilflypersonell med OL på topp
Artikkel Tittel Sider 300 Innholdsfortegnelse 1 320 Operativt seilflypersonell 4 330 Instruks for Operativ Leder 2 331 Instruks for SKOLESJEF 332 Instruks for ANSVARLIG SEILFLYLEDER 333 Instruks for SEILFLYINSTRUKTØRER 334 Instruks for TEKNISK LEDER 335 336 IKKE BENYTTET Instruks for Miljøansvarlig 337 Instruks for BAKKESJEF 338 Instruks for SLEPEFLYGER 339 Instruks for VINSJFØRER 340 Instruks for STARTPLASSLEDER VINSJ 350 Klubbens organisasjon 351 Klubbhåndbok mal 3 Bilag 3.1 Prosedyre for håndtering av miljøklager

13 Hva er klarlagt Kap 5 Utdanning og opplæring
Splittet opp kompetansekurs i fem prosedyrer: Splittet opp startmetoder i fire prosedyrer:

14 Hva er klarlagt Kap 6 Operative prosedyrer
Skrevet inn regler som lå utenfor SHB Viktige mhp sikkerhet. Når vi tar sjekklister beskrives bedre i rev. IHB

15 Hva gjenstår? Kvalitetssjekk.
Pensumliste - renskrives når SHB er helt ferdig Oversette vikepliktsregler til norsk. BSL F 1-1 SERA 694 - Standard landingsrunde. Bedre tegning iht. IHB Korrekturlese. Frivillige? Hvem er god i norsk? ?


Laste ned ppt "Håndbokrevisjon SHB Gjelder fra"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google