Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KRLE Familiefakta.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KRLE Familiefakta."— Utskrift av presentasjonen:

1 KRLE Familiefakta

2 I 2013 ble det inngått 23. 500 ekteskap i Norge
I 2013 ble det inngått ekteskap i Norge. Hvor mange skilsmisser tror dere ble registret i 2013? A B C

3 Hvilken alder har norske kvinner i gjennomsnitt, når de føder
sitt første barn? A. 25 år B. 29 år C. 31 år

4 I 2013 var det 830 000 barn i Norge i alderen 0-17 år som
bodde sammen med begge foreldrene. Hvor mange barn i Norge bor ikke sammen med begge foreldrene? A. Det samme: barn B. Halvparten: barn C. Under halvparten

5 Hvor mange barn i alderen 0-17 år bor sammen med søsken?
C. 100 %

6 Hva er en regnbuefamilie?
A. En familie som består av en mann og en kvinne med hver sine og felles barn. B. En regnbuefamilie kan være ulike familiesammensetninger, med lesbiske, bifile og homofile foreldre. C. En familie der enten moren eller faren bor i utlandet.

7 Kan alle mennesker adoptere et barn i Norge?
A. Ja, alle mennesker kan adoptere, uansett om de er i parforhold, og uavhengig av kjønn og seksualitet. B. Nei, bare en mann og en kvinne i et parforhold. C. Nei, bare en mann og en kvinne i et parforhold og single kvinner.

8 Familiefakta TALL BLANT ANNET FRA STATISTISK SENTRALBYRÅ
PR VISER AT: barn i alderen 0-17 år ikke bor sammen med begge foreldrene. Det svarer til 25 % av alle barn som bor i en privat husholdning. 8965 barn under 18 år har opplevd skilsmisse. Ca barn og unge bor i fosterhjem. 252 ekteskap ble inngått mellom to av samme kjønn. Det svarer til 1 % av alle ekteskap. 40% av alle ekteskap endte i skilsmisse. Kilde:

9 Ulike familier I dag er det mange forskjellige måter å være en familie på. Slik har det ikke alltid vært. For bare 50 år siden bestod de fleste familier av en mor, far og deres barn, men i dag kan en familie være sammensatt på mange forskjellige måter. Noen har kanskje foreldre som er skilt og bor litt hos mor, litt hos far, eller bare hos den ene. Noen kan ha to pappaer eller to mammaer. Noen barn bor i fosterhjem og noen i familier som kan være sammensatt på helt andre måter igjen.

10 Familiebegrepet endres
I gamle dager var det kun en mann og en kvinne som kunne få barn sammen. I dag kan for eksempel to kvinner eller to menn også velge å bli foreldre. I Norge har lesbiske og heterofile par krav på assistert befruktning og alle ektepar og registrerte partnere har rett til å bli vurdert for adopsjon. Når to mennesker av samme kjønn velger å bli foreldre, kaller noen det for en regnbuefamilie.


Laste ned ppt "KRLE Familiefakta."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google