Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bestemmelser om prestenes reiser

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bestemmelser om prestenes reiser"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bestemmelser om prestenes reiser
Fra og med

2 Viktige prinsipp i det nye regelverket
Særregler for prestene gjelder kun for reiser i tjenestedistriktet. For reiser til en tjeneste lokalisert i eget prosti/tjenestedistrikt, har det ingen betydning om presten er bosatt i prostiet eller utenfor prostiet For tjenesteoppdrag i forbindelse med beredskap beregnes det kilometergodtgjørelse for hele reisen tur/retur egen bolig. § 3 i Statens reiseregulativ slår fast et viktig hovedprinsipp: «Reisen skal foretas på den for staten hurtigste og rimeligste måte når det samlet tas hensyn til alle utgifter, og til en effektiv og forsvarlig gjennomføring av reisen/oppdraget.»

3 Reise tur / retur kontor
Det skal fastsettes ett fast arbeidssted for alle ansatte. Prester som har flere faste arbeidssteder, skal velge det stedet de oppholder seg mest som fast arbeidssted. Reise hjemmefra og til kontor (fast arbeidssted) og tilbake dekkes av arbeidstaker. Det betyr at reise hjemmefra og til gudstjeneste på søndag ikke lenger gir rett til kilometergodtgjørelse dersom kirken ligger i umiddelbar nærhet til kontoret.

4 For reise til og fra andre steder enn kontoret, har arbeidstaker rett på å få godtgjort
Antall kjørte kilometer - Minus avstand hjem kontor (1 b) + Inntil 20 kilometer (1c) Den nye forståelsen av regelverket betyr at alle som har 20 kilometer eller mindre fra bolig til kontor, vil få dekket antall kjørte kilometer uten avkortning, så lenge presten trenger bil for å dra til oppdrag andre steder enn kontoret eller steder i umiddelbar nærhet av kontoret. Så lenge det er behov for bil til oppdrag andre steder enn kontoret, dekker arbeidsgiver utgifter til bom, ferge etc.

5 Delt dagsverk og reisetid
Reise nummer to dekkes av presten, når den går til kontoret eller kirke/andre steder i umiddelbar nærhet av kontoret). For reiser til andre steder, ytes kilometergodtgjørelse på samme måte som for første reise hjemmefra og til andre steder enn kontoret. For reiser til andre steder enn kontoret, skal tiden som overgår reisetid hjem-kontor, regnes som arbeidstid.

6 Eksempler – til andre steder enn kontoret
EKSEMPEL 1: Avstand hjem – kontor 20 km EKSEMPEL 2: Avstand hjem – kontor 45 km

7 Eksempler – kjøring via kontoret
EKSEMPEL 3: Avstand hjem – kontor 20 km EKSEMPEL 4: Avstand hjem – kontor 45 km

8 Kan ansatte kreve refusjon for full pris ved bompassering, eller må en trekke fra eventuell rabatt?
I henhold til Skattebetalingsforskriften § , sjette ledd kan småutgifter som bompasseringer refunderes uten kvittering. Utgiftene må da fremgå av reiseregningen. I henhold til Statens reiseregulativ § 8 refunderes «andre nødvendige utgifter i forbindelse med reisen». Eksempler: parkometerutgifter, bompenger, bro- og tunnelavgifter etc. Jf. Departementets kommentarer til § 8, er det avgift for enkeltpasseringer i bomanlegg / bomstasjoner som dekkes. Dvs. full pris uten fradrag av rabatt. Skatteplikt kan oppstå dersom arbeidstaker får en vesentlig fordel i løpet av ett år.

9 «Umiddelbar nærhet til kontoret» - hva legger vi i det?
Hva som oppleves som «umiddelbar nærhet» kan variere fra person til person værforhold om en skal ha med seg utstyr og materiell Radius på 500 meter fra kontoret betraktes som gangavstand Radius på 1 km fra kontoret er i grenseland?

10 Valg av kommunikasjonsmiddel
§ 3 i Statens reiseregulativ slår fast et viktig hovedprinsipp: «Reisen skal foretas på den for staten hurtigste og rimeligste måte når det samlet tas hensyn til alle utgifter, og til en effektiv og forsvarlig gjennomføring av reisen/oppdraget.» Eksempler: Bruk av tog eller buss for heldagsmøter på bispedømmekontoret Bruk av buss eller sykkel i byer som Stavanger, Sandnes, Haugesund Arbeidstaker må gjerne velge å bruke bil, men får kun refundert utgifter som om kollektivtransport var benyttet.

11 Urimelige utslag Dersom de nye reglene gir urimelige utslag for enkelt arbeidstakere, ber vi om at dette meldes til økonomisjef via prost.

12 Nytt regelverk og skatt
Det er reist spørsmål ved om de nye reglene for kjøring i for prester får skattemessige implikasjoner. Departementet skal avklare med skatteetaten om det må skattes av tilskuddet på inntil 20 km når det er behov for bil i tjeneste til andre steder enn kontoret. Enkelte bispedømmer velger å utsette utbetaling av reisegodtgjøring for kjøring etter inntil de skattemessige implikasjonene er avklart. Hos oss er det allerede godkjent reiser for perioden etter Vi fortsetter utbetaling som vanlig og foretar innberetning i ettertid dersom det viser seg at deler av kompensasjonen skulle vært beskattet.


Laste ned ppt "Bestemmelser om prestenes reiser"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google