Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor skal jeg være med

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor skal jeg være med"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor skal jeg være med
Hvorfor skal jeg være med? -gode grunner til å bli med i Fellesforbundet -

2 Klar beskjed fra bedriftsbesøkene:
De tillitsvalgte har ikke argumenter når de skal rekruttere De har ikke metodene og er usikre De synes det er ubehagelig De vil ha hjelp av forbundet Her er det dere ber om!

3 Vi må være mange! Det er antallet medlemmer som bestemmer fagbevegelsens innflytelse Det er vi organiserte som oppretta velferdsstaten – og det er vi som må forsvare den Fellesforbundet gir de organiserte på en arbeidsplass verktøyene til å sloss for bedre lønns- og arbeidsforhold Det er bare arbeidsfolk som tenker på arbeidsfolk. Over hundre års historie har vist oss at det er kun når vi står mange sammen vi kan greie å få vår rettmessige del av verdiene som skapes i bedriften og samfunnet.

4 Tariffavtalen legger en planke i bånn
Opparbeida rettigheter er ikke hugget i stein. Hvis vi ikke er mange nok bak tariffavtalen kan vi miste disse rettighetene Når vi forhandler sentralt må vi som regel forsvare alt det vi har før vi kan oppnå noe nytt Tariffavtalen gir deg en bedre pensjon gjennom AFP-ordningen. Det er kun når du jobber på bedrift med tariffavtale du har krav på AFP Alle er avhengige av hvilke resultater fagbevegelsen oppnår – også de som ikke er med. Det er vi som legger lista. Hvis vi mister noe i tariffavtalene, mister de uorganiserte det samme. Derfor må alle være med – så vi ikke mister noe!

5 Tariffavtalen legger en planke i bånn
Det er viktig å ha kontroll på minstelønna. Hvis avstanden blir for stor mellom topp og bunn, betyr det at bedrifter med gode lønns- og arbeidsforhold vil tape. Med medlemmer og klubb på bedriften har vi gjennom Hovedavtalen og tariffavtale krav (og et rammeverk for) å komme i forhandlinger med ledelsen. På uorganiserte bedrifter har man ikke samme forhandlingsrett, og styringsretten praktiseres altomfattende. Klubb forutsetter medlemmer og tillitsvalgt, og det gir dere som arbeidstakere mulighet for makt som sjefen ellers sitter alene på. Hvis det blir få eller ingen medlemmer på bedriften faller tariffavtalen bort sammen med alle rettighetene. Da er det kun lovverket som gjelder. I Riksavtalen er det drøftinger, ikke forhandlinger. Men partene skal utrede muligheten for lokale forhandlinger i løpet av tariffperioden.

6 Yrkesskade Mange av våre medlemmer jobber i bransjer der man fort kan bli utsatt for en yrkesskade. Hva som skal utbetales blir en sak mellom deg og arbeidsgivers forsikringsselskap. Forsikringsselskapene vil som oftest nekte utbetaling fordi det er vanskelig å bevise årsakssammenheng mellom skaden og tapt inntekt. De er uansett ikke interessert i å betale ut "for mye" i erstatning. Da er det godt å ha et forbund i ryggen som har erfaring med å takle slike saker. Fellesforbundet hjalp medlemmer til å få utbetalt 21,1 millioner i erstatning i 2013. (NB! Hvis det er en skade på din bedrift er det viktig å ta kontakt med avdeling med en gang, sånn at frister blir overholdt og saksgangen blir riktig)

7 En profesjonell organisasjon
Det koster å ha en organisasjon som kan hjelpe deg når du trenger det Medlemmer i Fellesforbundet får hjelp fra tillitsvalgt, avdeling, forbund og LOs advokater Vi vinner ikke alle saker – men mange, og det koster ikke deg som medlem noe utover medlemskontingenten. Forbundet jobber også med å fremme våre interesser i politiske saker som angår alle oss som jobber innenfor forbundets bransjer. Det kan være endringer i Arbeidsmiljøloven, rammevilkår for de enkelte bransjene, sosiale ytelser for de som ramler utenfor eller utbygging av vei eller jernbane.

8 En profesjonell organisasjon
Forbundet skolerer medlemmer og tillitsvalgte sånn at de blir satt i stand til å jobbe for gode lønns- og arbeidsforhold på sin bedrift. Kurs i regi av Fellesforbundet koster ikke noe for medlemmer. For å ha et apparat som kan håndtere alle disse arbeidsoppgavene må forbundet ha en sunn økonomi, og medlemskontingenten er det eneste inntektskilden forbundet og avdelingene har.

9 Etter- og videreutdanning
Når du har vært sammenhengende medlem av Fellesforbundet i 3 år kan du få støtte til etter- og videreutdanning gjennom LOs studiefond, inntil ,- pr. studieår. Noen bransjer har egne støtteordninger i tillegg. Sjekk med din avdeling hva du har rett på.

10 Medlemmene bestemmer Det er medlemmene i Fellesforbundet som foreslår hvilke krav som skal stilles i tariffoppgjørene og som godkjenner eller forkaster resultatet i avstemning. Hvis du er medlem har du påvirkningskraft på dine egne lønns- og arbeidsvilkår.

11 Sluttvederlagsordningen
Sluttvederlagsordningen for uføre eller uforskyldt oppsagte etter fylte 50 år, verdi fra – avhengig av alder. (Noen forusettninger må innfris. Se bilag til overenskomsten) LO Favør Medlemskap i Fellesforbundet gir deg rimelig innboforsikring, fritids- og ulykkesforsikring og en forsikring som gir en utbetaling til etterlatte Nytt i 2015: - Forsikring mot identitetstyveri - Egenandel for lærlinger og studenter ned til 1000 Kr

12 ! Å være organisert er å ta ansvar for egen arbeidsplass
Se argumentlista på:


Laste ned ppt "Hvorfor skal jeg være med"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google