Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Felles lederutviklingsprogram

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Felles lederutviklingsprogram"— Utskrift av presentasjonen:

1 Felles lederutviklingsprogram
Konferanse for hovedtillitsvalgte og verneombud, 10. november 2006 Toril Hogstad, prosjektleder HVILKE ASSOSIASJONER VEKKER ORDET? tidligere opplevelser og hvor i systemet Ledere: ” Det blir sikkert gøy og lærerikt, og gjør meg til en bedre leder!” Eller: ”Ånei, enda et slikt program! Jeg er jo nettopp ferdig med det forrige, og det var bare slitsomt og jeg hadde ikke særlig nytte av det!” Medarbeidere: ”ÅÅÅHHH, skal leder være borte enda mer! Sist hun gikk på lederutvikling merket vi det bare på at hun var mye borte og ekstra sliten – og vi merket ingen forskjell på ledelsen!” Eller: ”Hurra”! FELLES PROGRAM? HVORFOR VIKTIG? relatere til det som er sagt tidligere. Mange utfordringer. Kan et program også føre til et mer gjennomgripende samarbeid?

2 Felles lederutviklingsprogram, rammer
Mandat: ”Utvikle nytt lederutviklingsprogram, inkl å utarbeide det konkrete innhold i de ulike elementer som skal inngå i programmet. Arbeidet gjøres under hensyn til det regionale lederutviklingsprogrammet og øvrige etablerte lederutviklingsopplegg i kommunene” Arbeidsgruppe ledet av rådmann Tor Sommerseth, deltakere: Skoledirektør Marie Føreland, enhetsleder Petter Stranger, hovedtillitsvalgt Riitta-Liisa Koskela, rådmann Halvard Aglen, organisasjonssjef Heidi Engestøl, ass. fylkesrådmann Tore Berntsen, rådgiver Arvid Håkonsen Prosjektleder hos rådmannen i Kristiansand Aust-Agder har også blitt med – i tenkeboksen

3 Status prosjektet Oktober-november: Synspunkter, forventninger, faglige innspill. Forankring. Møter med rådmenn og direktører Møter med tillitsvalgte Konsulterer næringslivet Arbeidsmøte 17. november Øvrige lederutviklingsprogram i knutepunktet kartlegges. Programmene må ses i forhold til hverandre og supplere hverandre, ikke ”slå hverandre i hjel”. Arbeidsgiverpolitikk, lederfilosofi og ønsket kultur i kommunene kartlegges. Ingen konklusjoner i denne fasen. Programmet skal være en del av lederrollen. Dynamisk.

4 Problemstillinger diskutert i ulike fora
Hva er de viktigste utfordringene for lederne nå? Om 5-10 år? Hvordan kan vi løse disse? Hvordan kan et lederutviklingsprogram gi nødvendig kompetanse til å løse utfordringene nå og i framtida? Hvordan kan et lederutviklingsprogram innrettes for å fremme en ønsket kultur? Hvordan kan vi innrette et lederutviklingsprogram for hele knutepunktet og fylkeskommunen?

5 Felles lederutviklingsprogram
Desember-januar Utarbeide forslag til mål og verdier for programmet Utarbeide forslag til program Forhold til andre program i regionen Tema-innhold Organisering, rammer Videre utvikling Drift Beslutning.


Laste ned ppt "Felles lederutviklingsprogram"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google