Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gode tiltak – hva er hva? Tydelighet skaper trygghet og klarhet rundt ansvar,regler og hva man deltar på. NM Norges Cup Aktive ritt Dvs andre aktive ritt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gode tiltak – hva er hva? Tydelighet skaper trygghet og klarhet rundt ansvar,regler og hva man deltar på. NM Norges Cup Aktive ritt Dvs andre aktive ritt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Gode tiltak – hva er hva? Tydelighet skaper trygghet og klarhet rundt ansvar,regler og hva man deltar på. NM Norges Cup Aktive ritt Dvs andre aktive ritt enn NM og NC, herunder rankingritt og andre ritt som følger kappstridregelverket og er innmeldt i terminlisten. Turritt / trimritt Mindre formelle ritt med forenklet regelverk. Trimritt er ritt i sin aller enkleste forstand arrangementsmessig. Trening / «treningsritt»* * som ikke fremstår eller oppleves som ritt. Kan være gjennomkjøring av løype, trening i løypa, intervall osv i deltagerens egen regi. Ingen påmelding, startnummer, premiering eller organisert regi. Regler Ansvar Lisenskrav Arrangør for tillatelser, sikkerhet og teknisk gjennomføring Sjefskommissær: sportslig gj.føring Deltaker : reglene, egen sikkerhet, hensyn til miljø og omgivelser Utstyrsreglementet Kappstridreglement for <gren> Øvelsesprogram for mesterskap (ØPM) Norm for Norgesmesterskap <gren> Elitelisens eller Helårslisens (Evt Engangslisens i sports-/trimklasser) Arrangør for tillatelser, sikkerhet og teknisk gjennomføring Sjefskommissær: sportslig gj.føring Deltaker : reglene, egen sikkerhet, hensyn til miljø og omgivelser Elitelisens eller Helårslisens (Evt Engangslisens i evt sports-/trimklasser) Utstyrsreglementet Kappstridreglement for <gren> Norm for NorgesCup <gren> Arrangør for tillatelser, sikkerhet og teknisk gjennomføring Sjefskommissær: sportslig gj.føring Deltaker : reglene, egen sikkerhet, hensyn til miljø og omgivelser Elitelisens eller Helårslisens (Evt Engangslisens i sports-/trimklasser) Utstyrsreglementet Kappstridreglement for <gren> Arrangør for tillatelser, sikkerhet og teknisk/sportslig gjennomføring Deltaker : reglene, egen sikkerhet, hensyn til miljø og omgivelser Elitelisens eller Helårslisens eller Engangslisens Reglement for turritt <gren> Reglement for trimritt Deltaker : reglene, egen sikkerhet, hensyn til miljø og omgivelser

2 Vekst, idrettsglede og utvikling i CX
Vi ønsker «mer av alt» innen CX. Mer aktivitet! Vi ønsker også en god bevisstgjøring rundt hva de ulike typene tiltak er, slik at alle forstår alt rundt ansvarsplassering, regler og lisensforhold. CX er en sykkelgren som åpner for mange sosiale og morsomme tiltak og har få rammer og begrensninger for de som bruker litt fantasi. Grenen er svært godt egnet som en «løkka-aktivitet». På forrige side skisserer vi «pyramiden» av typer tiltak og ritt vi ønsker oss i CX, med kommentarer som veileder i hva som er hva. «Pyramiden» er ikke nødvendigvis presis eller uttømmende, men gir en pekepinn slik at vi kan bli flinke til å være tydelige i kommunikasjonen utad når vi arrangerer noe. Dette gir trygghet for de som deltar.

3 Hva passer når? Flere av disse rittkategoriene er selvforklarende.
Men hva med «treningsritt», «lavterskelritt» osv. som vi ønsker oss mer av? Dette må vi tenke på: Utfordringene: Konkurranse på norske veier er forbudt ved lov, uansett måten man arrangerer det på, med mindre man har innhentet skriftlig tillatelse fra politi/vegmyndigheter. Konkurranse og organiserte arrangementer på annen manns grunn er forbudt ved lov, uansett måten man arrangerer det på, med mindre man har innhentet skriftlig tillatelse fra grunneier. Et arrangement vil alltid oppfattes å ha en øverste ansvarlig, uansett format. Hva om man skader 3.part; person, gjenstand eller eiendom? Hvem er ansvarlig? Hva om noen skader seg? Hvilke forsikringer gjelder? Mulighetene: Trening omfattes av vanlige regler for trafikanter og allemannsretten i terrenget. Viktig at alle som deltar forstår det er trening på eget ansvar og risiko og at det ikke er et arrangement med en ansvarlig arrangementsorganisasjon. Innmelding av små og store ritt, trimritt osv i terminliste aktiverer lisensforsikringen til deltakerne. Dette er det mange fordeler med, men betinger at arrangør følger reglene forbundet med det, og tar ansvar. «Trimritt» krever veldig lite av arrangør, men forutsetter at man lar være resultatlister. Veldig mange aktive syklister har, eller burde ha, helårslisens, som forsikrer dem på «alt» de er med på. De som ikke har, må løse engangslisens for trimritt (50,-/150,-) I Norge opplever vi et utbredt prestasjonskultur innen breddeidrett. Det vil være fordel om man arrangerer flere ritt uten resultatlister og premiering, men hvor gjennomføringen og idrettsgleden og det sosiale samvær er hovedfokus. Sykkelkross er et svært egnet format for denne type arrangementer. Trening/ Fellestrening: I stedet for å velge et rittformat, som krever mye av arrangør og innmelding i terminliste, kan man arrangere fellestrening med gjennomkjøring av løypen. Uten tidtagning, startnumre,organisert startskudd og målgang, utøverne selv velger antall runder, tempo osv selv. Formatet er etterlengtet som lavterskeltilbud for å få med nybegynnere.

4 NB: Dette dokumentet er ikke å betrakte som uttømmende når det gjelder regelverk, det er ment som en lett guide for å bevisstgjøre hva som er hva og for å peke på hva slags type tiltak vi ønsker oss mer av. For regler, se her: For lisens, se her:


Laste ned ppt "Gode tiltak – hva er hva? Tydelighet skaper trygghet og klarhet rundt ansvar,regler og hva man deltar på. NM Norges Cup Aktive ritt Dvs andre aktive ritt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google