Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31"— Utskrift av presentasjonen:

1 Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31. oktober 2016 Sentrale føringer og krav til spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Elisabeth Røbekk Nørve Helse- og omsorgskomiteen, Stortinget.

2 Samhandlingsreformen
Den rødgrønne regjeringen Kommunene fikk større ansvar Kommunal med- finansiering Høyres krav; Kommunene må rustes opp med økt kompetanse Nei til kommunal med finansiering.

3 Utfordringer. Økt behov for oms.tj. blant de under 67 år
Stor økning i antall eldre Økt behov for oms.tj. blant de under 67 år Rus- og psykisk helse. Små og sårbare fagmiljøer Høyt antall ufaglærte Stor mangel på sykehjems plasser.

4 Stortingsmeldinger på løpende bånd

5 Kvalitet i omsorgen

6 Kvalitet i omsorgen. Heve kompetansen hos de ansatte med mål om å styrke forskning, innovasjon og kunnskapsbasert praksis Utvikle og ta i bruk teknologiske og faglige løsninger og metoder.

7 Hva sier og foreslår pasienter og brukere?
«Silotenkningen kan ikke fortsette, det er behov for mer tverrfaglig tilnærming» «Samarbeid må være et krav» «Tjenestene må organiseres slik at den som registrerer begynnende funksjonssvikt har ansvar for at det følges opp» «Fagfolk må skape forståelse for pasientens situasjon og sammen med den som trenger hjelp, komme frem til hvordan de kan behandles og hjelpes til å mestre eget liv med sykdom» Forslag: Tjenesten må få mer kompetanse Vi må ha flere lavterskeltiltak og bedre tilgjengelighet Det må være tettere oppfølging, bedre involvering og mer brukerstyring.

8 De viktigste satsingsområdene.
Samlokalisering og team. Primær- og oppfølgingsteam Kompetanse. Tydelig satsing og prioritering av høyere og klinisk kompetanse, Ledelse. Nasjonal lederutdanning, topplederprogram, læringsnettverk og lokale tilbud. Utvikle, implementere og utnytte elektroniske og velferdsteknologiske løsninger. Forsterke og tydeliggjøre prioriteringer og tiltak for omsorgstjenesten. Flere heldøgns pleie- og omsorgsplasser / Sykehjem Komiteen sine merknader ved behandling av Primærhelsemeldingen.

9 Inn i fremtiden med nye og bedre løsninger.
«Å skape pasientens helsetjeneste betyr at vi må tenke, handle og organisere helsetjenesten annerledes» Takk for meg  .


Laste ned ppt "Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google