Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole"— Utskrift av presentasjonen:

1 Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole
Pågående prosjekter: Tyskspråklig utveksling Forst, Spansk-kurs for ansatte, ansattmobilitet gjennom Erasmus+, «Gjør-det»-prosjekt for yrkesfag som forberedelse til Erasmus, Kreta-praksis for helsefagarbeider Vg2 og fagskole Mulige satsninger for 2018: Videreføring etter «Gjør det» for Tip/El, språkassistenter gjennom ansattmobilitet Erasmus, ledelses-hospitering gjennom Erasmus, Yf-praksis/hospitering i Tumaini-prosjektet Kompetanseplanen, punkt 1.6: «Internasjonalisering, faglig kursing i nettverksarbeid og søkekompetanse» Større involvering av elevrådet i framtidig planlegging og gjennomføring av prosjekter’

2 Sakset fra Afk- plan for Int:
Senter for Internasjonalisering av utdanningen (SIU) definerer internasjonalisering av utdanning til å være: En prosess der en internasjonal, interkulturell og global dimensjon integreres i læringsmål, organisasjon og aktiviteter. Prosessen omfatter også organisatorisk forankring og pedagogisk praksis på skolen. I Stortingsmelding nr.14 ( ), «Internasjonalisering av utdanning», fastslås det at «grunnopplæring i skoler og lærebedrifter skal ha en bred internasjonal og flerkulturell orientering» og at «skoler og lærebedrifter skal legge grunnlaget for at elever og lærlinger utvikler den kompetansen de trenger for å mestre livet og å delta i det flerkulturelle, internasjonale og globale samfunns- og arbeidslivet.

3 Internasjonaliseringsprosjekt FORST. Rapportering FORST
November, start budsjettarbedet, nettverksmøter. Husk: Julehilsen til alle partnere! Februar: Internasjonaliseringsprosjekt FORST. Rapportering FORST Søknadsfrist 1.2 for Erasmus+ Mobilitet Oktober: fastsette internasjonaliserings-grupper/planer. Partnersøke-møter Mars: frist Erasmus+strategiske partnerskap Elevassistenter Erasmus+ 29.3 frist for søke strategisk partnerskap April: Revidere partnerskaps-avtaler? Jobbskygging August: Forst:alle planer er. Planlegging for hele neste skoleår. Forberede søkning Erasmus+ som har frist januar( sette av tid for IU på utviklingsdagene, involvere hele personalet) Mai: Oppstart rapportskriving Sommerhilsen til samarbeidspartnere Juni: Rapportering Erasmus frist. Husk rapportering fra ansattmobilitet i hele ped.pers. Søknadsfrsit Gjør-det-prosjekt (Yrkesfag Norge-Tyskland)


Laste ned ppt "Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google