Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem"— Utskrift av presentasjonen:

1 Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
LÆREPLANMÅL - VG3 KONDITORFAGET – YRKESFAGLIG FORDYPNING Planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere produksjon av kaker og konditorvarer Velge og bruke relevante håndverktøy, maskiner og utstyr og utføre daglig vedlikehold på disse Bruke sjokolade og marsipan

2 Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
LÆRINGSMÅL: Elevene skal kunne lage en kake etter en mal Elevene skal kunne disponere tiden sin riktig og fornuftig Elevene skal kunne vite om hensyn som må tas i forhold til å arbeide med marsipan Eleven skal kunne lage produksjonsark og pakke merke produktet Elevene skal kunne velge og bruke riktig utstyr til produksjonene Elevene skal kunne ha en ryddig og ren arbeidsstasjon underveis i arbeidet Elevene skal kunne bidra til samarbeid med medelever Elevene skal kunne utføre riktig renhold i verkstedet

3 Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
LÆREPROSESSER FOR UNDERVISNINGSØKTEN 4 UNDERVISNINGSTIMER Mesterlære – lærer viser og demonstrerer foran elevene hvordan marsipankaken utformes. -Etter demonstrasjonen lager elevene hver sin kake, følger mal -Elevene skal lage produksjonsark, merke og pakke produktene etter forskriftene. -Elevene skal gis veiledning underveis i arbeidet og vurderes etter vurderingskriteriene.

4 Vurdering Videre skal elevene vurderes i sin montering og pynting av marsipankake ved at vurderingskriteriene følges på hver og en av elevene, etter endt arbeid skal det gis karakter individuelt sammen med eleven. Målene for vurderingen i henhold til kriteriene er: Elevene skal lage en marsipankake etter mal med tema JUL. Elevene skal bruke marsipan til å trekke og pynte kaken med Elevene skal ha kjennskap om hensyn en må ta underveis i arbeidet med marsipan og krem Elevene skal ha kunnskap om bruk av riktig og egnet utstyr til arbeidet

5 Vurderingskriterier Høy: 5-6
* Eleven kan vise stor grad av selvstendig arbeid Eleven kan replisere malen perfekt Eleven viser høy forståelse for de hensyn en må ta når det arbeides med marsipan Eleven bruker riktig utstyr i arbeidet og kan vise til riktig bruk Middels: 3-4 Eleven kan vise noe grad av selvstendig arbeid Eleven kan replisere malen bra Eleven viser noe forståelse for de hensyn man må ta når det arbeides med marsipan Eleven viser god bruk av utstyr i arbeidet

6 Vurderingskriterier Lav 1-2/3
Eleven viser lav grad av selvstendig arbeid Eleven kan replisere malen på noen punkter Eleven viser lav forståelse for de hensyn en må ta når det arbeides med marsipan Eleven viser lav forståelse for bruk og valg av utstyr i arbeidet

7 Fremovermelding - Vurderingen Hva har du gjort bra?
Punkt 3 – Får råd om hvordan de kan forbedre seg Punkt 2 – Får tilbakemeldinger som forteller dem om kvaliteten på arbeidet eller prestasjonene Punkt 4 – Er involvert i eget læringsarbeid ved blant annet å vurdere eget arbeid og utvikling Fremovermelding - Vurderingen Hva har du gjort bra? - Høyde, jevn marsipan, pynt, krem, rett kake? Hva kan du gjøre bedre neste gang - Prøver å få eleven til å sette ord på sitt eget resultat i forhold til malen


Laste ned ppt "Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google