Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET"— Utskrift av presentasjonen:

1 FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
BESTEMMELSER FRA § 3 – 41 i Forskrift til Opplæringsloven Dette omhandler føring av fravær på vitnemålet og inneholder endringer som det er viktig at elever og foreldre kjenner til. Bakgrunnen for endringene er tiltak for å redusere frafallet i videregående opplæring.

2 Forskriften i korte trekk:
• Elev / foresatte kan kreve at inntil 10 skoledager i et opplæringsår ikke blir ført på vitnemålet. • Fravær som kan kreves ikke blir ført, er følgende: Innvilget permisjon Dokumentert sykefravær fra og med 4. fraværsdag.

3 I praksis betyr dette krav om legeerklæring
I praksis betyr dette krav om legeerklæring. Ved fravær på grunn av funksjonshemming eller kronisk sykdom, kan en kreve at fravær fra og med 1.dag kan strykes. Det er kun hele dager som en kan kreve ikke blir ført på vitnemålet. Videre kan ikke korte sykefravær på 1 – 3 dager trekkes fra, og det er krav til legeerklæring fra og med 4. fraværsdag hvis en skal kreve dette fratrukket.

4 Fortsatt vil eleven ha rett til å kreve at årsaken til fraværet føres på et vedlegg til vitnemålet. Det er eleven / foresatte som selv må kreve dette og har ansvar for å framskaffe dokumentasjon. Det er ikke skolens ansvar å be elevene om dokumentasjon.

5 Det er også elevens /foresattes ansvar å kreve at inntil 10 fraværsdager per opplæringsår ikke skal føres på vitnemålet, det er ikke skolens ansvar å be elevene om dette.


Laste ned ppt "FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google