Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bremanger utan utanforskap

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bremanger utan utanforskap"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bremanger utan utanforskap
Ei forstudie

2 I dette prosjektet har vi kartlagt og diskutert dei ulike gruppene som på ein eller anna måte kan komme til å falle utanfor ordinær deltaking i samfunnet. Mandatet vårt har vore å gjennomføre analyse av situasjonen for å finne omfanget av utanforskap i Bremanger kommune, kartlegge eksisterande tiltak/tilbod som fremjar aktivitet/mestring og til slutt korleis vi kan legge til rette for relevante aktivitetar og sosial integrasjon.

3 Organisering Viktig med tverrfagleg arbeidsgruppe Helse/omsorg
Oppvekst Kultur Familie/Barnevern Aktiv jobb

4 Kva er utanforskap ? Mennesker eller grupper som står på utsida av fellesskapet. skule- og arbeidsliv begrensa sosialt nettverk ikkje opplev tilhøyrigheit til storsamfunnet. Utanforskap er eit strukturelt samfunnsproblem. Det har store konsekvensar som hindrar at enkelte menneskjer kan leve gode liv.

5 Generelle årsakar Psykiske lidelser: Om lag prosent av den voksne befolkningen vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Ensomhet: Andelen nordmenn som bor har alene har økt. Sosiale nettverk er viktig. Rus: Både alkohol, medikamenter og narkotika. Fattigdom: Inntektsulikheten har økt. Rundt barn i Norge bor i familier med vedvarende lavinntekt. Barn med innvandrerbakgrunn er særlig utsatt.

6 For Bremanger: Elevar som er vanskeleg å inkludere i det ordinære undervisningstilbodet i skulen er ei risikogruppe. Det er og dei som ikkje fullfører vidaregåande. Tal på born som bur i hushald med låg inntekt har auka dei siste åra i Bremanger kommune. For personar med psykiske vanskar (personar over 18 år) står i fare for å falle utanfor. Omsorgssvikt er eit samansett omgrep og gjeld både born i og utanfor heimen. Dette er ei utsett gruppe med samansette utfordringar som har auka risiko for å falle utanfor

7 På bakgrunn av den informasjonen vi fann i Bremanger, har vi valt å fokusere på tiltak for:
menneske med utviklingshemming menneske med psykiske vanskar eldre menneske med rusproblematikk flyktningar.

8 Forslag til tiltak 1. Utvide tilbodet på Aktiv Jobb og sette inn tiltak som gjer at fleire kan nytte seg av eksisterande tilbod. 2. Utvide aktivitetane ved kulturskulen og ungdomsklubbane. Dei er viktige arena for ungdom tilhøyrande dei ulike gruppene vi har kartlagt. 3. Legge til rette for transport for å samle grupper av menneske til dei ulike aktivitetane/arenaene vi har, for alle risikogruppene


Laste ned ppt "Bremanger utan utanforskap"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google