Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Reglement for bruk av flerbrukshaller/gymnastikksaler til nærmiljøaktiviteter Komite TKF 4.mai 2017.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Reglement for bruk av flerbrukshaller/gymnastikksaler til nærmiljøaktiviteter Komite TKF 4.mai 2017."— Utskrift av presentasjonen:

1 Reglement for bruk av flerbrukshaller/gymnastikksaler til nærmiljøaktiviteter
Komite TKF 4.mai 2017

2 Bakgrunn for shaken Askermodellen:
Kommunestyret behandlet den 1.april 2014 sak om Askermodellen (revidering) = matematisk modell for fordeling av treningstid i kommunale haller. Tilleggsvedtak i samme sak: Pkt.6.: Det avsettes 7 timer per uke ettermiddag/kveld i nye flerfunksjonshaller som erstatter gymnastikksaler ved skoler. Forslag til prinsipper for fordeling av disse timene legges frem for Komite for teknikk, kultur og fritid og/eller Komite for oppvekst innen utgangen av 2014.

3 Nærmiljøaktiviteter Gymsalaktivitetene/nærmiljøaktiviteter som ikke går under Askermodellen (idrett), og som tidligere fant sted i de gamle gymnastikksalene ved disse skolene vil nå måtte foregå innenfor inntil 7 timer pr. uke. De resterende dagene fordeles iht Aksemodellens prinsipper. Asker kommune rettet et spm til Kulturdepartementet i 2014 om det var i orden at man tildelte haller som var spillemiddelfinansiert til annen aktivitet enn idrett, og skisserte et forslag om inntil 7 timer pr. uke. I brev av svarte KUD at dette var godtatt i ukedagene, men at hallene i hovedsak skulle benyttes til idrett i helger. Disse hallene kan gjerne deles i to eller tre deler, og på denne måten kan man få inn like mange grupper på en dag som man i en gymnastiksal gjorde på 4 dager.

4 Eksempel på nærmiljøaktiviteter
Eksempel på lokale nærmiljøaktiviteter som kan få tid innenfor disse timene: Idrett/fysisk aktivitet for barn under 10 år, seniorer, voksengrupper eller bedriftsidrettslag. Korps, drillkorps, sportsdrill, teater, kor, nysirkus. (dersom det ikke er andre egnede lokaler i nærmiljøet)

5 Korpsene/kulturaktiviteter
Det foreslås at Korpsene/kultur skal ha inntil 3,5 time pr. uke i flerbrukshallene dersom det ikke finnes andre egnede lokaler i nærmiljøet. Avklart med Kulturdepartementet (i forhold til spillemiddelordningen). I dag benyttes Heggedal skoles flerbrukshall, Bondi skoles flerbrukshall, Billingstad skoles gymnastikksal, Vollen idrettshall og gymsal ved Solvang skole til aktiviteter for korpsene og drillkorps. Ved Nesøya skole bruker ikke korpset idrettshallen, men Kunnskapstrappen med musikkrom. Ved Landøya nye skole er det prosjektert kulturlokaler i foaje/allrom, slik at disse gruppene får sine egne lokaler, og ikke trenger å benytte flerbrukshallen.

6 Utarbeiding av reglement/høring
En arbeidsgruppe bestående av Asker kommune, Asker Idrettsråd og Asker Kulturråd har arbeidet med reglementet. Forslaget har i tillegg vært på en begrenset høring til de samme gruppene. Ingen vesentlig endringer som følge av høring. Nytt innspill fra AIR: at SFO-tiden deles mellom SFO og andre aktiviteter. Grunnen til det er størrelsen på hallen. De er vesentlig større enn de tidligere gymnastikksalene. For optimal bruk foreslår AIR å dele hallene slik at flere grupper kan være inne samtidig. Rådmannen støtter dette forslaget. Dette er også i tråd med strategi i KIF-planen. Forslag til tilleggsvedtak: Barneskolene kan benytte 1/3 eller ½-parten (avhengig av inndeling av hall) av flerbrukshallene til SFO i tiden mellom


Laste ned ppt "Reglement for bruk av flerbrukshaller/gymnastikksaler til nærmiljøaktiviteter Komite TKF 4.mai 2017."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google