Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det nye forbrukerstyrte Reiselivet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det nye forbrukerstyrte Reiselivet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Det nye forbrukerstyrte Reiselivet
Strategi for FoU -NCE Tourism mot 2020

2 Partnere i FoU Forum Høgskolen på Vestlandet Ove Oklevik
Vestlandsforskning Ivar Petter Grøtte Handelshøgskolen i Bergen/SNF Leif Hem/ Nina Iversen Høyskolen Kristiania Elin Bolann Universitet i Stavanger Truls Engstrøm

3 Innledning Hvorfor en FoU Strategi
NCE Tourism er inne i sin tredje periode og har ambisjoner om å videreføre den kunnskapen som har blitt utviklet i NCE klyngen frem til nå. En mulighet er å posisjonere seg til en søknad mot en GCE, en annen mulighet er å videreføre NCE inn i «Adventure house» satsningen, uansett hvilken strategi en velger så er forskningskomponenten avgjørende for success og vi vet at i konkurrensen om en GCE er forsknings komponenten en sentral del. NCE Tourism klyngen har fått til mye bla annet tilslag på 2 NFR søknader, 2 hovedprosjekter og flere forprosjekter i Regionalt forskingsfond, samtidig som det har blitt utarbeidet flere rapporter. I tillegg har det blitt utviklet enkelt kurs og 1 årige program på høgskole og Universitetsnivå samt master og doktorgrads program. Det vi må bli flinkere på er å kommunisere ut hva FoU miljøenen faktisk jobber med og det griper vi fatt i nå.

4 Mye av FoU arbeidet har vært en kombinasjon av NCE ønsker og medlemmenes egne strategier, og så vil det fortsette å være. Men det vil være i klyngens interesse å samkjøre FoU aktivitetene og arbeide mot et felles større prosjekt som det kan søkes eksterne midler til. Det er derfor begynt et arbeid med å utvikle en SFI søknad. FoU utvalget finner det meget sentralt at en felles forskningsstrategi utvikles og vedtas bland medlemmene slik at FoU arbeidet i klyngen blir tydeligere og integrert in i arbeidet mot en GCE.

5 Formidling Mye av utfordringen med forskningen i dag er at den er vanskelig for næringen å benytte seg av. Næringen hevder at forskningen i mange situasjoner er for langt fra virkeligheten de lever i og forskerne rapporterer at næringen ikke er interessert i kunnskapen som ligger i forskning. Sannheten ligger mest sansynlig et sted mitt emellom disse utsagnene og det er viktig del av arbeidet i NCET å legge til rette for å bygge bro mellom disse miljøen slik at kunnskapen blir verdifull for næring og samfunn NCE Forum vil arbeide med å få FoU arbeidet kommunisert ut til medlemmer og reiselivsNorge gjennom å aktivt bruke formidlingskanalene, Reiselivsforskning.no og NCE Tourism sine hjemmesider, men også se på nye applikasjoner og muligheter for å nå frem med informasjonen om arbeidet som blir gjort.

6 Forskning Det er et økende behov for systematisk innhentingen av informasjon i reiselivet, slik at kunnskapsgrunnlaget i reiselivet på Vestlandet blir mer profesjonelt. Og beslutningsgrunnlaget blir fundamentert i fakta. NCE klyngen med dets medlemmer er en stor mulighet til å hjelpe reiselivsnæringen på vestlandet å inhente faktagrunnlag slik at et kunnskapsbasert reiseliv kan videreutvikles.

7 Utdanning Utdanning er en sentral del av utviklingen av et bærekraftig reiseliv, og det er flere forskjellige nivåer og kategorier av utdanning som trengs. Alt ifra kortere seminarer til fulle gradsutdanninger ligger innenfor de behovene som næringen har. I tillegg til utdanningene i seg selv finnes det masse potensiale i samarbeid mellom utdanningsaktører og næringen som ikke er godt nok utnyttet. Som eksempel kan nevnes at gjennom å involvere næringen i Bachelor og master grader. Og fremfor allt skriving av relevante studentoppgaver vil klyngen ha adgang på ca 120 bachelor oppgaver 28 masteroppgaver og 15 phd arbeider hvert år. I tilegg vil vi arbeide aktivt med: Kvalifisering av Phd og Professorer Internasjonalisering Tett på næringen Utdanningsinstitusjoner skal bruke mer artikkel basert pensum Utdanningsinstitusjonene skal bli flinkere på å formidle relevant forskning til studentene Praksis Basert Læring

8 Nyttige linker Utdannningstilbud 1 year Adventure program
Forkningsprosjekt Tourism Elastisitets Sustainable Cruises Adventure House Link


Laste ned ppt "Det nye forbrukerstyrte Reiselivet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google