Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Du er din egen begrensning”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Du er din egen begrensning”"— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Du er din egen begrensning”
Personlig utvikling er i virkeligheten bare trening i, å være den person du gjerne vil være

2 Visjon Virksomhetsidé Best når det gjelder. Meg selv A/S
Den beste meg Virksomhetsidé Meg selv A/S Kartlegging meg som utøver. Styrker og svakheter Resultatmål: Skape god rutine. Topp 6 EM 2013, Danmark Topp 5 VM 2014, Frankrike Topp 3 Paralympics 2016,Brazil. Overordna mål: Glede over å arbeide med de mål jeg har satt meg. Hver dag er en mulighet til å utvikle meg til å bli en bedre Utgave av meg selv Analyse: Hvordan, når og hvorfor: nå de mål jeg setter meg Normer/verdier RASK ambassadør. Være ærlig i forhold til de mål, jeg setter meg Strategi: Det jeg gjør i dag, blir jeg ikke bedre av i morgen. Skap en plattform for ny Kunnskap og utvikling hver dag Fokusområde: Helse Fokusområde: Hest Fokusområde: Basistrening/trening Fokusområde: Målrettet trenings- Plan Fokusområde: Økonomi/tid Ha jevnlig kontakt med min lege. Følge opp de avtaler vi lager. Ta ansvar selv, og ha kontroll over min egen helse. Den skal ha tre gode grunngangarter. Skal være mellom 6-10 år. Skal være godt grunn- utdannet. Ha et godt uttrykk. Samarbeid med min fysio. Trene 6-7 dager i uken. Både utholdenhet, bevegelighet og basis. Restitusjon og lytte til kroppen. Fortsette med mine trenings planer med klare mål. Utfordre meg selv hele tiden. Føle eierskap for de mål Jeg setter meg. Sette opp et budsjett For sesongen. Sette av nok tid til Trening og konkurranse. Prioritere det jeg synes er mest viktig.

3 Personlig utvikling. Hvilke mål har du?
Hvorfor har du satt deg disse mål? Hva må til for å nå dine mål? Hvor står du i dag i forhold til å nå dine mål? Hvor viktig er det for deg å nå dine mål? Er du villig til å forplikte deg ovenfor dine mål?

4 Min start /stopp liste START! STOPP! MERE! MINDRE!
Hva skal jeg starte med? STOPP! Hva skal jeg stoppe med? MERE! Hva skal jeg gjøre mere av? MINDRE! Hva skal jeg gjøre mindre av?

5 Fokusområder ”Og sette mål er det første skritt på veien til å gjøre det usynelige synlig- det er grunnlaget for all suksess i livet.” –Anthony Robbins- Prioritert arbeidsopgaver: Nå-tilstand (Hva er ”udfordringen”i dag?) Tiltak (Hva skal gøres? Hvordan?) Teste fremgang (hvordan skal du få testet fremgangen?)

6 Fokuskort

7 ”The Zone” Ditt høyeste prestasjonsnivå
”The Zone” Ditt høyeste prestasjonsnivå. Hvordan være best når det gjelder. Mentalt overskudd Periodisering av treningen. Når skal toppformen treffe.

8 De tre T’er Følelsesmessig. Fysisk/fysiologi Mentalt Ditt fokus.
Tilstandstyring Du skal styre din tillstand Du skal finne den beste utgaven av deg selv. Gå inn i ”Sonen”, eller i ”Flow” Å være en VINNER. Følelsesmessig. Din indre dialog: Det du forteller deg selv. Dine tanker. Dine verdier og overbevisninger. Mentalt Ditt fokus. Fokuserer du på det du skal? Hold fokus, og bli i sonen, Når du skal prestere. Fysisk/fysiologi Måten du bruker din kropp, Holder din rygg og skuldre, Trekker pusten, holder øyne oppe eller nede, Ansikstsuttrykk, Kroppsspråk. Lingner du på en vinner?

9 3 steps til gode nerver Step 1: Nerver; Ja takk!!! Jo flere jo bedre.
Nerver og stress er i familie med hverandre, og det betyr egentlig at din ropp forbereder seg på å gjøre en anstrengelse. Hormoner som kortisol, adrenalin, og endofirmer gjør at du kan gjøre mere en du normalt kan. Det frigis en masse energi, og du skal lære å omsette denne riktig. Vær glad når nervene kommer, da har du mere energi å bruke i din prestasjon. Step 2: Pust riktig. Lær og puste riktig, så du kan utnytte ditt oksygenopptak korrekt. Å puste riktig gir deg OVERBLIKK og OVERSKUDD. Step 3: Søk etter følelsen. Beslutt deg for en positiv følelse i stedet for en negativ. Du skal søke etter den følelsen du ønsker å ha. Eksempel: Jeg gleder meg masse til å vise frem det jeg har øvet på de siste uker.

10 Tipping points Det er små ting som i virkeligheten gjør en stor forskjell.
En beslutning om en god trening Lev innenfra og ut. Nerver er en god ting. Det du gir til andre, kan du ikke skjule for deg selv!!!! Fokuskort.

11 Å ha en plan Langsiktig plan med overordnede mål.
Årsplan med mål for året. Kvartalsplan med mål for perioden. Månedsplan. Ukesplan. Øktplan Periodisering. Hva er viktig å prioritere i de ulike månedene.Finne toppformen inn til de viktige stevner.

12 Whatever You decide to do
Visjon: Best når det gjelder. Whatever You decide to do Make sure it makes you happy Kartlegging: Mine styrker og svakheter. Hva skal prioriteres og Arbeides med Resultatmål: Topp 3 EM Gøteborg 2017 Topp 3 VM Los Angeles 2018 Topp 3 EM 2019 Topp 3 PL Tokyo 2020 Lag: topp 6 Overordna mål: Årsplan med klare utviklingsområder. Kapasitetsanalyse og utviklingstrapp Trene på et toppidrettsnivå med tanke på treningsmengde og organisering. Være en god rollemodell for å fremme God lagånd og holdninger. Analyse: Hvorfor, hvordan og når. Normer/verdier: IDRETTSGLEDE-FELLESSKAP- HELSE-ÆRLIGHET- DYREVELFERD. Strategi Støtteapparat. For meg har det vært vigtig å ha med min egen hjemmertrener på de store stevner. Hun får frem det beste i min hest og meg. Dette ønsker jeg som en mulighet i fremtiden. Det var luksus å ha egen massør med til hestene. Malene gjorde en fantastisk jobb med hestene under Rio. Så det er absolutt noe å tenke på i fremtiden. Landslagsdyrlege på de store stevner. Må være mere involvert i hestene hjemme, og være mere villig til å finne løsninger. Lagleder et must. Ingeborg er limet i laget, og holder orden så jeg som utøver ikke trenger bruke energi på organiseringen rundt stevne og planlegging. Treningsplanlegging Utviklingstrapp. Evaluering Periodisering Helse, hest og meg. Økonomi/tid Tiltak Kapasitetsanalyse Langsiktig og Kortsiktige mål. OLT dagbok Tiltak Når skal formen Toppes. Tiltak Etter treninger Med trener. Etter stevner. Langtidsplan. Tiltak Organisere arbeid, Trening og stevner. Ha en økonomisk buffer. Tid til andre aktiviteter. Tiltak 2 ganger i Året klinisk kontroll. Nært samarbeid Med dyrlege. Min lege og Fysioterapaut. Hele teamet rundt Min hest og meg.

13 Jeg håper du føler deg som en vinner
Takk for meg. Jeg håper du føler deg som en vinner

14


Laste ned ppt "”Du er din egen begrensning”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google